Iata ca a sosit la rand si Routerul TP-LINK, pe numele sau intreg:
Ultimate Wireless N Gigabit Router TP-LINK TL-WR1043ND

In mare, are urmatoarele caracteristici principale:
- Wireless N speed up to 300Mbps cu standardele IEEE 802.11 b/g/n
- 4 Gigabit Ethernet ports and 1 USB2.0 port
- 3T3R MIMO, SST, CCA technologies deliver greater coverage and higher speed
- Wireless Security encryption easily at a push of “QSS” button
- Built-in QoS, supports WDS Bridge
- Backward compatible with 802.11b and 802.11g devices
- Porturi 1 x WAN, 4 x LAN, 1 x USB 2.0
- Dimensiuni (W x D x H) 200 x 140 x 28 mm
Observam ca este ceva mai mare ca domensiuni decat TRENDnet-ul, si este si chiar mai "aratos".

Configurarea este extrem de usoara, mai ales daca utilizati wizard-ul de pe CD. Puteti vedea in poze cat este de simplu si rapid. De asemenea, am setat puterea de emisie pe "Low", ajunge semnalul in casa !

Am configurat routerul si l-am pus la treaba.
Am colindat pe diferite site-uri in timp ce mergea si linia de share. Trebuie sa spun ca in aprox. 9 ore de functionare a fost un singur blocaj pe linie. Pe routerul TRTENDnet se bloca din 5 in 5 minute!
Am testat vitezele de download si upload cu speetest.net pe diferite servere. Acestea variaza foarte mult in functie de echipament, asa ca am sa va prezint doar o viteza medie testata pe serverul Eircom din Dublin.
In stanga viteza masurata cu roterul D-Link DI-524 si in dreapta vitezele obtinute cu TP-LINK TL-WR1043ND.
Pe LAN:

Pe WLAN:

Si iata vitezele minim si maxim. Viteza cea mai mica am obtinut la conexiunea cu severul din Reijkjavik, iar cea mai mare cu serverul din Szeged.

In concluzie, dupa o jumatate de zi de utilizare pot spune ca intre cele doua routere, TRENDnet TEW-652BRP si TP-LINK TL-WR1043ND nu prea exista termene de comparatie, TRENDnet este o scula de amatori iar TP-LINK-ul o scula semiprofesionala excelenta la un raport pret/calitate mai mult decat bun.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND