La blocurile noi exista riscul de a cumpara un apartament intr-un bloc făcut la "galeata" cum se spune, dar cine va opreste sa cereti sa vedeti poze din timpul constructiei sau sa luati cu dumneavoastră un inginer constructor.

Sfaturi pentru cei care doresc sa achizitioneze un apartament(35 mesaje) (7 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
-
Da, in sfarsit un raspuns bun pentru cei care se plang de calitatea materialelor. Fiti la current cu ce se desfasoara pe santier, iar daca luati ceva gata facut, e inevitabil sa nu vedeti o fisura, o gaura, dar nu e capat de tara, se repara! Plus ca VEDETI CE CUMPARATI, adica de ce va mai plangeti dupa, nu voi alegeti? Sau chiar si asa, cand mi-am luat eu apartamentul in Cosmopolis, desi imi placea ff mult, trbuiasa il refuz ca avea o crapatura pe hol? Serios? Nu, am reparat-o si nu m-am mai plans atat. Peace!
-
Eu am locuit foarte mult timp intr-un bloc vechi, iar acum jumatate de an mi-am cumparat apartament in zona Cosmopolis. Mi se pare o imbunatatire considerabila. Vecinii sunt tineri, zona e libera si curata, nu tipa nimeni la tine daca dai 2 ore muzica mai tare.
-
Cel mai bine este sa vorbesti cu cineva care a cumparat si locuieste deja de cateva luni/1 an. Nu mi se pare normal sa ne prefacem ca sunteti toti constructori si sa mergem pe santier ca atotstiutori. Adica dezvoltatorul are el ingineri care cunosc materialele si solutiile tehnice, eu care toata viata mea am renovat o camera sau mi-am redecorat apartamentul vechi nu pot sa am pretentia ca stiu mai bine ce materiale trebuie ei sa foloseasca. Insa daca vorbesti cu locatarii ei pot sa iti spuna daca s-au confruntat cu probleme de cand locuiesc in blocul nou.
-
Uitati aici un articol destul de interesant, scurt si la subiect pe tema alegerii unui apartament nou. Personal, as alege un apartament nou peste unul vechi oricand si la orice ora. Placerea de a-mi personaliza apartamentul de la bun inceput asa cum doresc este unica. Nu mai vorbesc de vecinii din blocurile vechi care se plang pentru fiecare pas facut.. In privinta blocurile construite "galeata", acest lucru poate fi evitat printr-o simpla vizita al unui inginer constructor certificat. Pe langa asta, aveti grija si la reputatia dezvoltatorului sa fie una cat de cat buna.
De ce sa alegi un apartament nou si nu unul vechi
Un procent destul de mare de aproximativ 40% dintre complexele rezidentiale nou construite au fost ridicate folosind materiale de calitate. De asemenea, ele sunt localizate in zone usor accesibile si beneficiaza de infrastructura completa. Pe langa asta, cumparatorii au insa si alte criterii in alegerea unei locuinte. Designul si confortul sunt doua caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca orice apartament nou si care nu sunt oferite de structura unuia mai vechi6 motive pentru care sa alegi un apartament nou in locul unuia vechi
Finisaje moderne
Apartamentele noi sunt definite in primul rand de finisaje moderne si solutii de design care mai de care mai inovative. Incepand de la ferestre si usi, pana la parchet si gresie, totul este nou, deci arata impecabil. Mai mult decat atat, in anumite ansambluri rezidentiale, clientilor li se ofera posibilitatea de a face alegerile in ceea ce priveste culoarea sau tipul acestor finisaje. Aceasta este o alta caracteristica a apartamentelor noi, si anume aceea ca au un grad mare de personalizare.Locuri de parcare
Desi nu este o regula, blocurile vechi sunt construite in zone aproapiate de statii de autobuz, tramvai sau metrou. La fel se intampla si in majoritatea celor nou construite, insa un avantaj pe care doar acestea il au este ca dispun de locuri de parcare suficiente pentru a acoperi numarul de masini pe care le detin proprietarii apartamentelor din complexele rezidentiale. In Bucuresti dar si in alte orase mari ale tarii, in care problema locurilor de parcare este de importanta majora, acesta este un aspect de luat in calcul atunci cand alegi sa cumperi un apartament.Spatii verzi
Cartierele noi sunt gandite si localizate astfel incat sa ofere locuitorilor cat mai multe avantaje. De aceea, in mai toate complexele rezidentiale sunt amenajate parculete si spatii verzi, destinate in special familiilor cu copii. Ele sunt locuri ideale de relaxare si de recreere.Suprafete mari
Apartamentele noi sunt disponibile in diferite structuri si au o compartimentare foarte eficienta. Aceste caracteristici confera o buna dispunere a spatiului, pentru ca locuitorii sa beneficieze de avantajele unei suprafete mari.Confort sporit
Dezvoltatorii imobiliari incearca sa ofere clientilor tot confortul pe care acestia il cauta, prin utilarea cat mai completa a apartamentelor din blocurile pe care le construiesc. Drept urmare, majoritatea imobilelor din cartierele rezidentiale au instalatii noi, sau centrala termica deja montata. Tot in scopul sporirii gradului de confort, anumiti dezvoltatori asigura servicii post-vanzare, prin intermediul carora mentin legatura cu noii proprietari, in eventualitate remedierii problemelor ce pot sa apara in apartament.Apartamentele noi au beneficii pe termen lung
Dat fiind faptul ca imobilele sunt construite recent, achizitionarea unui apartament nou in complexele rezidentiale al caror numar continua sa creasca este o investitie pe termen lung. In cazul acestor locuinte, nu exista practic niciun pic de uzura, asa cum se intampla in situatia celor din blocurile vechi. Pe de alta parte, din punct de vedere financiar, este foarte putin probabil ca valoarea sa scada brusc, astfel ca poate fi dat spre vanzare oricand. -
@cristiandediu: depinde, depinde, depinde...
1). Finisaje moderne - pot sa mi le fac in orice fel de apartament, inclusiv intr-un apartament vechi;
2.) Locuri de parcare - depinde de bloc, ca de exemplu eu locuiesc intr-un bloc vechi si exista suficiente locuri de parcare, astfel incat pana si prietenii care vin uneori in vizita pe la noi, au unde sa-si parcheze masinile;
3). Spatii verzi - iarasi depinde, pentru ca eu nu prea am vazut blocuri noi care sa aiba atata spatiu verde cat am eu, copaci si flori, multe flori!
4). Suprafete mari - apartament vechi, construit pe vremea comunismului, 3 camere, 75mp. Iar in blocul vecin sunt si de 120mp! Deci cade si asta;
5). Confort sporit - Exista si apartamente vechi in care ai tot confortul! 3 balcoane, beci/garaj, decomandat. Deci si asta cade!
6). - Apartamentele noi au beneficii pe termen lung - Ia vezi cat costa un apartament vechi central si un apartament nou la porumb. -
Salut. Eu, de un an jumate astept sa ma mut intr-un apartament in noul ansamblu rezidential ADM de linga Bragadiru. Am vazut cum au lucrat, s-au miscat foarte incet, am prelungit antecontractul de 4 ori, nu au muncitori, iar acum se intirzie cu contoarele la gaze! Am avut posibilitatea sa luam gresie, faianta, parchet cum am vrut. Acum astept creditul sa-l iau, dar sa puna contoarele. Vine iarna si fara gaze e greu, nu pot semna. Multe apartamente nu sint finisate si au oameni banii toti! Nu stiu ce e in mintea dezvoltatorului, oamenii si-au pierdut rabdarea. Aveti grija, pe noi ne-au facut cu nervi!
-
Salut la toata lumea.
Eu locuiesc in strainatate si impreuna cu sotul meu ne gandeam sa cumparam ceva in Bucuresti, in ideea ca ne vom intoarce la un moment dat acasa.
Problema este urmatoarea: casa, apartament...sau pamant (urmand sa construim).
Avem un buget destul de generos, zic eu, dar nu vrem sa ne batem joc de acesti bani.
Mentionez ca avem si doi copii (3 si 4.5 ani), deci ne intereseaza o zona care sa aiba un parc, ceva.
Asadar, vreun rezidential de Doamne ajuta prin Bucuresti unde constructorul sa aiba autorizatie de contructie si infrastructura? Apartamente prin centru nu suntem interesati.
Si-a luat cineva casa in ultimul timp si poate ajuta cu o parere, ceva?
Stie cineva ceva de acest complex: http://new.flatfy.ro/gran-via-park-bucureșt... ?
sau asta: http://directdezvoltator.ro/joygalaxy-re...
Ca si zona care ar fi mai ok?