Am un HP DV7-1030EL si nu pot instala Windows XP-ul pe el
Problema este ca linkul ce mi l-ai dat tu: http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB85017Z0000R01.htm e foarte de folos dar e si foarte complicat, mai ales ca e in engleza iar eu nu inteleg chiar tot
Dar, pe internet nu as putea gasi un Windows XP cu driverele incluse? Multumesc anticipat pentru raspuns
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Instalare Windows XP cu drivere SATA pentru hard-disk(17 mesaje) (3 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
-
-
Postat in urma cu 6 luni
-
Ai mai multe posibilitati:
1.) - Cauta in BIOS, o optiunea care se numeste "AHCI Mode" sau "SATA Native" si dezactiveaza optiunea (modifici in "Disable" sau "ATA Mode"), dupa care treci la instalarea Windows-ului XP;
2.) - Incluzi driverele SATA in KIT-ul de Windows XP (asta e metoda complicata);
3.) - Incarci driverele SATA de pe o discheta (daca ai Floppy Disk);
4.) - Cauti un Windows XP cu drivere AHCI incluse, si-i dai bataie (cea mai simpla si rapida metoda);Kit-uri de Windows XP cu drivere AHCI, gasesti cu sutele pe net, trebuie doar sa cauti ... Este pe FL (daca ai cont), un "Windows XP Pro SP3 x86 WinStyle Moonlight Final + AHCI Drivers".
Spor ...
-
Am incercat metoda ce-a mai simpla bineinteles :d de fapt era si unica metoda buna pt mine, deoarece in BIOS nu pot schimba nimica pt ca nu am optiunea cu AHCI Mode sau SATA Native, Floppy Disk nu am, iar pe net eu unu nu am gasit nici un Windows XP cu driverele AHCI incluse
... Am dat sa scoata de pe FL, Windowsu ce mi l-ai zis u, k am cont
problema i k aia de acolo ziceau k i in rusa Windowsu
Cum as putea sa-l schimb in engleza sau romana ? Multumesc pentru ajutor, astept raspunsul tau
-
Cauta alt Windows, de exemplu Windows XP Performance Edition SP3 - March 2009 (tot pe FL), are incluse urmatoarele drivere:
Sata and Raid Drivers Added:
Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M or ICH10R/D S-ATA AHCI and RAID Controllers
Intel ICH8/ICH9 S-ATA AHCI Controllers
Intel ICH6M S-ATA AHCI Controllers
Intel ICH5R S-ATA RAID Controllers
nForce2/3 SataRAID, nForce2/3/4 PataRAID and all nForce4 Intel Edition RAID
nForce4 AMD, nForce 430/410 (MCP51) or nForce 590/570/550 (MCP55)
nForce MCP73 SataRAIDIn plus, o sa vezi diferenta uriasa intre un Windows XP obisnuit, si versiunea de Windows mai sus mentionata. Este un Windows XP foarte rapid ... In postul anterioar, eu ti-am dat doar un exemplu de Windows XP cu drivere AHCI, fara sa verific insa in amanunt acel Windows ...
Inca un exemplu: mai ai Microsoft Windows XP Professional SP3 Corporate February 2009, cu urmatoarele drivere AHCI incluse:
Sata/Raid drivers intergated so supported newest Laptop/Desktop
+Intel ICH7R/M, ICH8R/M, ICH9R/M or ICH10R/D S-ATA AHCI and RAID Controllers
+nForce2/3/4 SataRAID and PataRAID systemsSpor ...
-
Yesssss! Deci am scos Windowsul ala de care ai zis tu de pe FL, apoi am facut un CD cu Windowsul ... S-a instalat ca si cum n-ar fi nici o problema ... Pana acuma ti-am zis ca nu puteam instala, imi dadea eroarea aia cu ecranul albastru cand incercam sa bag Windows XP-ul
Conteaza ca a mers, iar acuma am Windows XP-ul instalat, pot sa ma joc orice joc fara sa sacadezeee
Mersii Dane
Mare domn!
-
Salut.
Am si eu o problema. Am un PC pe care am avut Windows XP, apoi am avut o perioada si Windows 7 si vreau sa trec inapoi la Windows XP, dar nu ma lasa sa instalez XP-ul... Am formatat HDD-ul cu "Hirens boot CD" si tot degeaba, de fiecare data se opreste la un anumit pas, de regula dupa ce ii dau "install" si dupa ce aleg in ce mod sa formateze, dau pe "format" si... pauza...
De fiecare data la fel, am ajuns la capatul rabdarii, nu stiu ce sa mai fac...
Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face, trebuie schimbat ceva in BIOS ?
Sau orice altceva sa pot instala XP-ul iar...
Multumesc anticipat si toate cele bune. -
@ Danucu: - Vezi aici: http://dan-blog.ro/forum/topic/problema-instalare-windows-xp#post-3574
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic