Am Windows XP instalat, si tocmai mi-am cumparat un USB Memory Stick. Am vrut sa-l formatez in NTFS dar nu ma lasa, ma lasa sa-l formatez doar in FAT32. Cum fac sa pot formata Memory Stickul in NTFS ?
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Formatare USB Memory Stick in NTFS, pe Windows XP(18 mesaje) (2 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
Pentru a formata in NTFS memory stickul usb, foloseste HP USB Disk Storage Format Tool, este un program gratuit pe care-l poti descarca de aici:
Download HP USB Disk Storage Format Tool 2.2.3
(Editat de admin)
Formatare Memory Stick
Foarmatarea memory stick-ului in NTFS, se poate face si din Windows XP.
- mergi in Device Manager, dai click pe + sa-ti arate toate drive-urile;
- dai click-dreapta si "Properties" pe unitatea USB-Memory-Stick;
- din meniul de sus, dai click pe optiunea "Policies";
- bifezi optiunea "Optimize for Performance" dupa care dai "Ok";

Acuma mergi in "My Computer", click-dreapta pe unitatea care este memory-stickul, selectezi optiunea "Format", si o sa vezi ca acum apare si optiunea sa formatezi NTFS ...
Daca nu stii exact ce inseamna sa formatezi stickul in NTFS, nu-ti recomand sa o faci.
Multi si-au stricat stickurile dupa ce le-au formatat in NTFS pentru ca nu stiau sa le foloseasca.
Daca formatezi un stick in NTFS, atunci cand scoti stickul din USB, trebuie oblogatoriu sa folosesti optiunea "Safely Remove Hardware". In bara de Windows din dreapta de jos, dai click-dreapta pe icoana care este stickul tau usb, si dai "Safely Remove Hardware", selectezi stickul tau si dai "Stop". Daca stickul tau e formatat NTFS si scoti stickul din USB fara sa folosesti "Safely Remove Hardware", risti sa-ti strici stickul.
Daca vrei sa nu ai bataie de cap si sa poti baga si scoate stickul cand vrei, atunci lasa-l formatat in FAT32. Diferenta de viteza intre un stick formatat FAT32 si unul formatat NTFS este nesemnificativa. Atat doar ca, daca ai de copiat fisiere mai mari de 4 Gb, pe FAT32 nu poti, atunci iti trebui NTFS.
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic