Salutare. Ptr cei care au stick de internet si il folosesc in zone mai defavorizate din punct de vedere al semnalului, le recomand sa foloseasca telefonul mobil pe post de modem. Nu este nimic nou in ceea ce spun, dar merita atras atentia asupra acestui fapt.
Personal am o casa undeva linga oras si aici semnalul RDS este destul de modest iar conectarea cu MF100 este de multe ori chestie de noroc. Dupa ce am incercat diferite artificii am ajuns la concluzia ca trebuie sa schimb modemul cu altceva. Asa am ajuns la telefonul mobil pe post de modem.
Prima incercare reusita a fost cu telefonul meu KU990 Vieuty (nu cumparati asa ceva, este o mare porcarie de telefon) cu care am reusit sa fac trafic pe net la viteze teoretice de cca 56kB. Din nefericire telefonul este instabil si se cam reseteaza sau inchide singur, ceva de genul acesta. Weekend-ul acesta am avut alta idee si sincer a mers traznet, am folosit pe post de modem, telefonul DigiMobil. Culmea, Huawei U1220S, a functionat ore in sir pe net cu nici un rateu. Desi viteza declarata a fost cu mult mai mica, undeva la 380...386kb/sec, internetul a mers constant si net superior ca viteza lui Vieuty. Ultima afirmatie nu are ca scop discreditarea lui Vieuty, dar acesta a fost adevarul. Se pare ca emisia, SAR-ul lui 1220S este mai puternic si asta duce la o conexiune mult mai stabila.
Ca o ultima remarca, atentie, binele de mai sus nu inseamna streaming video online, doar browsing fara probleme de asteptat prea mult si posturi de radio online.
Pe curind tuturor si incercati si varianta aceasta, nu se stie niciodat ce surprize va ofera acolo unde dvs stiti ca RDS-ul nu are inca semnal.