Recent m-am abonat la RCS&RDS Digi Net Fiberlink 1000, insa viteza mea de download este de vreo 240. Inainte de acest abonament am avut conexiune de 100mb/s. Am un router D-Link DIR-865L pe care am reusit sa-l configurez, dar cred totusi ca tot de la router este buba vitezei scazute. Am procesor Intel i5, 8 GB de memorie RAM, hard SSD, placa de retea AS-Rock Z77 Pro3. Ce ziceti, de ce nu pot atinge viteza promisa de RDS ?

Digi Net Fiberlink 1000(18 mesaje) (5 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
-
Mai intai, fa-ti un test de banda aici: http://speedtest.net/... ... apoi posteaza printscreen-ul (imaginea) aici pe forum. La test, de preferat sa alegi un server din Romania.
-
-
Din ce stiu eu 1000 mbps este vorba de viteza maxima. Dar ea este influentata de cati abonati trag in momentul respectiv din nodul de retea unde esti cuplat. Ca sa explic mai bine, e ca si cand ai un host share fata de un host dedicat.
Daca vrei sa ai viteza garantata, inchei contract pe firma, unde de regula te costa mult mai mult, si viteza mult mai mica, dar e garantata.
-
Inca ceva. Doar ce am gasit pe site-ul celor de la rds urmatoarele precizari:
Pentru a putea atinge viteza MAXIMA de 1000 Mbps, calculatorul tau trebuie sa fie echipat cu:
Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 4GB
Hard Disk: SSD
Placa de retea gigabit
Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
Router care sa suporte trafic sustinut de 1 Gbps (optional)Precizare: pachetul Fiberlink 1000 functioneaza si pe PC-uri cu o configuratie inferioara celei descrise mai sus, dar poate atinge viteze mai mici de 1000 Mbps.
P.S. Parerea mea ca ssd-ul si routerul conteaza in proportie de 80%.
-
Mio iti multumesc pentru răspunsul tau!
Am înțeles si ce configuratie trebuie sa am, am înțeles si ca viteza de Download pe care o ating atunci cand ma conectez la net direct prim modemul RDS (750mb/s) este ok datorită traficului, insa ce nu pricep este, cum sa configurez Ruterul ca sa am viteza maxima ( chiar si cei 750mb/s ma satisfac ) pe pc si totodata sa transmit si wireless pentru alte deviceuri.
Multumesc anticipat celor care imi sar in ajutor. -
Pentru toti utilizatorii de pc am urmatorul mesaj: beneficiez de Digi 1000 mbs si doar la instalare am beneficiat de viteza aproape de cea care ei sustin ca o ofera la un an dupa mai exact vitezele scad surprinzator iar de sarbatori va va merge ca o PU1@ ei ai facut statistici si au vazut ca doar de sarbatori vezi doamne nu pot sa sustina viteza oferita dar chiar si in restul anului fac acelasi lucru deci CONCLUZIA: SAME SHIT, MORE MONEY!
MENTIONEZ ca AM I7 3960x 16gb DDR3 2x250GB SSD, 2TB HDD.
FUCK YOU RDS SI A CELOR CARE FAC RECENZII POZITIVE PE FORUMURI SAU PE PAGINILE PROPRII CARE SUNT PLATITI DE EI !