Un calculator dekstop folosit pe post de server colocat, poate rezista la usage 24/7 ? Adica nu se distruge unitatea? Sau este mai fiabil un server?
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Calculator desktop pe post de server dedicat(4 mesaje) (3 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
-
Postat in urma cu 6 luni
-
Bineinteles ca este mult mai fiabil un server, dar serverele sunt scumpe iar componentele pentru server de asemenea sunt scumpe. Daca se pune problema sa-l folosesti pe plan pofesional, pentru ceva firma, si daca sunt bani, atunci este de recomandat un server. Daca vrei sa folosesti serverul in scopuri personale, ajunge un desktop.
Ideea este ca, daca vrei sa folosesti un desktop pe post de server, trebui sa ai mare grija la componentele pe care le alegi (sursa de exemplu este vitala) ... Acuma, depinde si ce vrei sa faci cu serverul, ce sistem de operare pui pe el, cata memorie, etc ... Ca o regula, procesoare ca de exemplu Intel Celeron, nu au ce cauta pe un server (atunci cand folosesti un desktop pe post de server).Ca exemplu, eu si acum mai am un calculator Fujitsu-Siemens, un fost Pentium II de 400 MHz la care i-am schimbat procesorul si am pus un procesor Pentium III de 750 MHz, cu 512 MB RAM, pe care pana in urma cu vreo 2 ani l-am folosit pe post de server. A functionat non-stop, fara oprire, timp de vreo 5 ani. Dar pe carcasa calculatorului, era stantat "Made in Germany". Nu se mai fac acuma asa calculatoare si asa componente, tot ce se face acum e "Made in China" ...
-
Ok. Am o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu niste informati: am un server HP ProLiant DL560 G2 si problema e ca nu imi suporta Windows pe 64 bit, numa pe 32 de biti. Am 4 procesoare Xeon 2800 si 8 GB memorie RAM. Problema e ca vreau sa folosesc toti rami si win 32 de biti nu-mi da drumu numa la 2.79 GB RAM.
Rulez Windows Server 2003 R2 Eterprise, nu vreau sa ma joc pe el sau alceva decit sa hostez servere de games. Exista posibilitatea sa fac ceva sa mearga toti rami ? Un program, ceva ?Multumesc in avans.
Dan, cred ca numa tu ma poti ajuta, ms.
-
Trebuia sa deschizi un topic nou cu problema ta, in acest topic se discuta despre altceva. Citeste regulamentul forumului!
Problema sunt procesoarele. Din descrierea care apare pe siteul de la Intel, procesoarele Intel Xeon Processor 2.80 GHz sunt pe 32 bit: http://ark.intel.com/products/27274/Intel-Xeon-Processor-2_80-GHz-512K-Cache-400-MHz-FSB
Pentru Windows 7 exista niste hack-uri, vezi aici: http://dan-blog.ro/forum/topic/cum-utilizezi-mai-mult-de-4gb-ram-pe-windows-7-32-bit
Pentru Windows Server 2003 R2 nu stiu sa existe asa ceva ...Solutii: ori schimbi procesoarele, cu unele care "stiu" si 64 bit, ori folosesti Windows 7 cu hack-urile de mai sus, ori iti pui Linux.
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic