Inca exista foarte multe forumuri care nu au facut trecerea la phpBB3 (probabil nici nu o vor face) si folosesc platforma phpBB2. Inclusiv eu am un astfel de forum, pe care l-am lasat asa cum este, respectiv pe phpBB2.
Desi in cea mai mare parte am scapat de problema spammerilor, mai apare cate unul care se apuca sa faca reclama pe acel forum, postand zeci de comentarii cu reclama, pe forum. Solutia pentru a scapa de astfel de spammeri, este foarte simpla, daca faceti o modificare la phpBB2. Iata ce aveti de facut:
Deschideti fisierul admin/admin_users.php si cautati urmatorul cod:
$sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
SET poster_id = " . DELETED . ", post_username = '$username'
WHERE poster_id = $user_id";
Inlocuiti codul de mai sus, cu urmatorul:
$sql = "DELETE FROM " . POSTS_TABLE . "
WHERE poster_id = $user_id";
Salvati modificarea si incarcati din nou fisierul pe server.
Acum, intrati in panoul de administrare al forumului, la "Administrare utilizatori/Management" si cautati utilizatorul care face spam. Odata gasit utilizatorul, dati click pe optiunea (butonul) "Selecteaza utilizatorul".
Pe pagina care se deschide, mergeti in partea de jos a paginii, la sectiunea "Campuri speciale doar pentru administrator" iar aici, bifati casuta de la optiunea "Stergeti acest utilizator? (Apasati aici pentru a sterge acest utilizator, aceasta operatie este ireversibila.)", dupa care apasati butonul "Trimite" pentru a finaliza operatiunea.
EXEMPLU:
Rezultatul va fi stergerea utilizatorului "problema", impreuna cu toate posturile/comentariile lui pe care le-a postat pe forum.
Have fun.