Am o tema care imi place, uite aici fiecare post are optiunea de a pune o imagine in partea stinga, am vazut asta si la tine, cum faci asta ?
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Cum pui o imagine la fiecare post ?(6 mesaje) (3 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
Optiunea se numeste "Post Thumbnail" si a fost introdusa incepand cu WP 2.9. Este o optiune care permite sa asociezi fiecarui articol, cate o imagine.
IMPORTANT: Este valabil doar daca folositi WP versiunea 2.9 sau mai noua !
Pentru activarea acestei functii, trebuie modificat fisierul functions.php al temei tale. Daca nu ai un fisier functions.php, atunci creezi unul.
Urmatoarea linie de cod, activeaza optiunea "post-thumbnails":
add_theme_support('post-thumbnails');
In fisierul functions.php, adauga urmatorul cod:
if ( function_exists('add_theme_support') ) {
add_theme_support('post-thumbnails');
}
Astfel, va apare optiunea "Post Thumbnail" atunci cand deschizi editorul de texte pentru a adauga un articol:
![]()
Click pe linkul "Set Thumbnail", si te va lasa sa adaugi o imagine care va fi postata ca "Thumbnail" pentru articolul tau. Dupa ce ai ales imaginea dorita, foloseste optiunea "Use as thumbnail" ...
Deschizi fisierul index.php al temei tale, si acolo unde doresti sa apara imaginea, adaugi urmatorul cod:
the_post_thumbnail();
Daca doresti sa-ti "personalizezi" imaginea, foloseste urmatorul cod (in locul celui mentionat mai sus):
the_post_thumbnail(array( 180,180 ), array( 'class' => 'alignleft' ));
... unde, "180,180" reprezinta latimea si inaltimea imaginii, pe care poti sa o modifici dupa preferinte.
Succes.
Daca nu deranjez, am o intrebare: am bagat codul exact cum ai spus tu si e ok, functioneaza perfect, doar ca apare poza sus si restul articolului dupa ea in jos nu cum ai tu la blog, sa raman poza la thumbnail in stanga, poate ma ajuti cu un raspuns... mersi.
Trebuie sa editezi unul dintre fisierele temei tale, cel mai probabil index.php. Eventual, pune un link de download cu tema pe care o folosesti, sa ma uit putin prin cod. Din ce am vazut eu in sursa, la:
<div class="entry">
... ai un "paragraph":
<p>
Acolo e problema. Paragraph-ul face ca textul tau sa fie afisat sub imagine.
Asa arata acum la mine in index.php:
<div class="entry">
<?php if ( function_exists("has_post_thumbnail") && has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(array(120,120), array("class" => "alignleft post_thumbnail")); } ?>
<?php the_content('<strong>mai mult ยป</strong>'); ?>
tot la fel nu arata in stanga poza, tot sus...din pacate.
Uita-te in "wp-includes/post-template.php" dupa un cod asemanator cu cel de jos:
function the_content(
Ar trebui sa ai ceva de genul:
$content = str_replace('<p>','<p><span>', $content);
Stergi paragraful:
<p>
... si:
</p>
Ori il inlocuiesti cu:
<span>
si:
</span>
Faci niste teste, sa vezi. Nu uita ca inainte de a face vreo modificare, sa-ti faci un backup la fisierul in care faci modificarile (in cazul acesta, post-template.php).
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic