Salut tuturor. Am tot cautat pe net informatii despre routere si crearea unei retele simple si vreau sa ii multumesc domnului Dan pt informatiile scurte si la obiect legate de routerul D-Link 655.
Sa va spun care e problema mea. Sunt utilizatoare de internet la abonamentul Fiber Link de 39 lei de la RDS. Am un calculator de acu 2 ani pt jocuri pe care am Windows7 x64 biti. Recent am reparat si vechiul Pentium 4 pe care am acum Windows XP si l-am mutat in pod. Vreau sa le leg pe amandoua la internet, in mod independent si paralel sa fac o retea locala, sa ma joc cu pustiul meu de 14 ani, dar sunt novice in domeniul retelisticii. Folosesc modemul/router sau ce o fi, de la RDS, un Huawei Echolife HG8247 pe care probabil il au foarte multi. Desi pe el sint inca 3 porturi de LAN, cei de la RDS sunt destul de "opaci" cu informatiile, probabil sunt facute in asa fel sa nu functioneze. M-am gandit deci sa cumpar un router, pt a avea internet independent pe ambele calculatoare si wireless pe mobile. Astfel m-am orientat chiar la routerul D-link 655, dar nu stiu daca e cel mai bun (ma intereseaza foarte mult viteza si sa aiba un port USB). Am placa de retea pe ambele calculatoare si chiar l-am verificat pe cel vechi conectandu-ma la internet. As dori un sfat privind configurarea retelei... sa iau acest router sau altul, ce mai imi trebuie sa fac un LAN local ? Am si stickul negru pe USB de la RDS, deocamdata il folosesc la Pentium 4 dar e foarte lent pt jocuri. Va mutumesc foarte mult pt orice sfat.