Cum adaug sub fiecare postare de pe blog butonul "Like" de la Facebook ?
Decat butonul like ma intereseaza, nu sa-mi arate si prietenii.
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Cum adaug butonul like sub postare(16 mesaje) (3 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
1 - Cauta fisierul single.php din folderul temei tale;
2 - Deschide acel fisier cu un editor de text (Wordpad sau Notepad);
3 - Cauta urmatoarea linie:
the_content()
Poate fi sub forma:
<?php the_content(); ?>
... sau putin modificata ...
Deasupra acelei linii, adauga urmatorul cod:
// start code for facebook like button
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?php echo urlencode(get_permalink($post->ID)); ?>&layout=standard&show_faces=false&width=450&action=like&colorscheme=light" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px"></iframe>
// end code for facebook like button
Salvezi, dupa care incarci fisierul single.php si dai "overwrite" peste cel original...
Bafta.
Se poate introduce acest buton si pe un blog gratuit de pe Blogspot.com ? Am cautat si am vazut ca mereu trebuie sa umblu la "single.php" din nu stiu ce folder. Banuiesc ca acest fisier e in PC, in urma achizitionarii unui domeniu si instalarii blogului, nu ?
@ mihaela: - Nu, fisierul single.php se afla pe hostul siteului ... In fine, pe tine te intereseaza butonul LIKE de la Facebook, pentru Blogspot.
Pentru blogurile care sunt pe Blogspot.com, butonul LIKE de la Facebook se implementeaza altfel. Urmati pasii de mai jos:
1. - Intrati aici: http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like/ ... si creeati-va codul pentru butonul Like de pe Facebook;
Odata facute setarile, apasati pe butonul Get Code pentru a genera codul. Copiati unul dintre cele doua coduri rezultate si eventual dati "Paste" intr-un fisier text, pentru a-l putea utiliza ulterior...

2. - Mergeti in Panoul de administrare al blogului vostru, la:
.../Design/Editaţi HTML/...
Pe pagina care s-a deschis, va trebui sa bifati optiunea "Extindeţi şabloanele control".
3. - Dupa ce ati bifat aceasta optiune, cautati urmatoarea linie de cod:
<data:post.body/>
4. - Imediat sub linia de cod de mai sus, adaugati codul/scriptul generat pe pagina de facebook, adica acest cod:

EXEMPLU:

5. - Apasati pe butonul de mai jos, "SALVATI SABLON" si daca totul este in regula, va fi afisat acest mesaj:
6. - Acum mergeti pagina unui articol de pe blogul vostru, si verificati daca a aparu butonul "Like" de pe Facebook.

Succes !
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic