Sunt interesat de conexiunea de la RDS-RCS, cind iti intra cu cablu UTP in casa si am si telefon, ce culori se folosesc la fire ? Stiu ca alb-maro si maro sunt pentru telefon. Multumesc pt. raspuns.
Topic nou •
Blog •
Chat •
Contact •
Regulament •
FAQ •
RSS •
Cautare
Cu se conecteaza Fiber Link 2 la priza de la RDS(5 mesaje) (3 utilizatori) |
Voteaza: Tweet |
-
Postat in urma cu 1 an
-
Ai doua posibilitati: straight sau crossover. Poti sa le faci cum doresti, totusi de preferat ar fi sa le faci straight, de obicei crossover-ul se foloseste la conectarea a doua echipamente de acelasi fel, de exemplu PC-PC, Laptop-PC, etc ...
Ordinea firelor pentru legatura straight sau crossover o poti vedea in imaginea urmatoare:
-
@ Marin: - Depinde din ce pozitie privesti "mufa", daca o privesti de sus cum este prezentata in imagine la "Straight" se pleaca cu mufarea de la dreapta la stanga, daca o tii in mana si o indrepti cu fata (cu conectorii) spre tine, mufarea se face de de la stanga la dreapta !!!
Eu pot sa-ti spun cum este la mine "mufat" am FiberLink 2 cu telefon fix de la RDS si este "mufat" in felul urmator:
INTERNET:
Daca tii mufa cu "clipsul" in sus si o indrepti cu fata spre tine adica cu conectorii, cu clemele alea care fac contact cand pui mufa in placa de retea de la Stanga la Dreapta este mufat in felul urmator:
1. Alb-Portocaliu
2. Portocaliu
3. Alb-Verde
4. Liber
5. Liber
6. Verde
7. Liber
8. LiberTELEFON:
1. Alb-Maro
2. Maro -
Am incercat sa trag telefonu de unde era instalat intr-o alta locatie. Pentru asta am taiat firele din cablu, firele alb-maro, maro si le-am legat cu alte fire de aceeasi culoare pe care le-am dus la priza dar nu a mai mers, oare stie cineva cu ce am gresit?
Voteaza acest subiect:
RSS feed pentru acest topic