Astazi am fost martorul unui incident care pur si simplu m-a dezgustat.
In jurul orelor 11, in centrul orasului Deta, jud. Timis, o femeie care isi plimba copilul cu caruciorul s-a oprit de vorba cu 2 femei. Din relatarile ulerioare ale celorlalti martori, femeia se oprise de vorba cu soacra ei si cu cumnata.
Incercand sa faca o poza bunicii si nepotelului (respectiv copilului ei impreuna cu soacra), cumnata femeii, numita Maria Musat, s-a repezit la femeie sa ii smulga aparatul, imbrancind-o si injurand-o. Femeia nu a zis nimic, insa a reusit sa isi pastreze aparatul. Vazand ca nu are castig de cauza si incercand sa faca cat mai mult circ (se oprisera deja toti trecatorii de pe trotuar si asistau la scena), l-a strigat pe sotul acesteia, numitul Florentin Musat (organ al politiei rutiere Deta) care se afla la o terasa din imediata apropiere locului incidentului. Acesta a venit in fuga si s-a repezit la randul lui la femeie sa ii smulga aparatul, tragand de ea. Se facuse circ in toata regula, copilul femeii tipa in carucior, aceasta era incoltita, prinsa impreuna cu caruciorul intre cei trei adulti (soacra, cumnata si cumnatul).
Evident ca nimeni nu a indraznit sa intervina, mai ales ca era vorba de un organ al politiei locale, binecunoscut de concetatenii lui si de sotia acestuia.
Incidentul s-a estompat in momentul in care femeia i-a strigat lui Florentin Musat ca face abuz de functie. Acesta a sarit ca ars de la locul incidentului, tragandu-si si sotia dupa el. Aceasta totusi a continuat sa arunce injurii si insulte femeii abuzate.
Toate acestea pentru o poza! Spuneti, va rog, daca acesti oameni ar fi curati, cu constiinta nepatata, de ce au reactionat in asa hal? Pentru ca acest domn Musat se stie ca este corupt, ca a fost anchetat in 2010 la Bucuresti in cazul contrabandei cu tigari de la Moravita, jud Timis. Stie toata lumea ca detine proprietati si autovehicule (masini, TIR, camioneta, tractor), parte dintre acestea fiind trecute pe numele altor membri de familie ale sotiei lui. De asemenea este asociat la firma GAGEA SRL din Jamu-Mare, jud. Timis, efectuand el insusi curse ca sofer, iar sotia acestuia aparand angajata la aceasta firma din anul 2011, ea nelucrand in fapt nici macar o ora acolo. In prezent, distinsul domn Musat se afla in concediu de paternitate, pe care si l-a luat ca motiv principal ca se afla pe "lista neagra" a urmatorilor demisi din functie, iar secundar, sa aibe mai mult timp sa se ocupe de afacerea de la firma GAGEA. sotia lui stand acasa si crescand copilul, desi ea figureaza angajata la zi la aceeasi firma.
Imi pare rau ca trebuie sa spun toate aceste lucruri, eu sunt un cunoscut al distinsului domn, insa ceea ce a facut azi mi s-a parut de cea mai joasa speta, si sunt convins ca femeia aceea daca a facut plangere, nu va veni nimeni martor sa ii sustina declaratia, nici macar eu... care am postat anonim acest lucru, doar pentru a se relata anumite fapte si abuzuri ale celor in uniforma.
Sper ca cineva va lua la cunostinta de toate aceste informatii si va face macar o verificare de rutina, incercand macar sa mai tempereze elanul nefondat al acestui distins domn Musat.