Filtre pentru apă, pe bază de cărbune activ şi argint
Filtre pentru apă
Azi mă sună un amic şi mă întreabă, ce fel de apă beau? Îi răspund că, beau apă plată. Interogatoriul continuă … De care? La ce volum? Cât costă un pet de 5l de apă plată? Ce scrie pe etichetă, de unde este apa? Câte bidoane (pet-uri) cu apă plată consum într-o lună? etc …
După ce termină cu întrebările, îmi serveşte “ştirea”: îmi spune că, şi-a cumpărat două chestii “tari”, în speţă fiind vorba despre o Cană filtru AQUAPHOR ULTRA (cap FLIP-FLOP) care a costat 60 RON şi de nişte filtre de rezervă, respectiv rezervă B100-5 PENTRU FILTRE AQUAPHOR PE BAZĂ DE CĂRBUNE ACTIV ŞI ARGINT 300 LT, 0,3 l/min. Spunea că s-a săturat să tot care bidoanele cu apă plată de la magazin, până la etajul 2 şi că a preferat soluţia cu filtre de apă, pentru a putea folosi apa de la robinet.
Şi tot el mai spunea că, nu se simte absolut nici o diferenţă între apa plată şi apa de la robinet filtrată cu “sculele” acestea. Spunea el că, până acum nu putea folosi deloc apa de la robinet pentru că nu suporta gustul de clor în principal, dar şi celelalte “gusturi” acumulate probabil pe “traseu” (a se citi “conducte ruginite”). Iar apa trecută prin aceste filtre, cică îşi pierde în totalitate “aromele” deranjante de clor, rugină şi alte “metale”.
Am să pun mai jos şi câte o imagine cu produsele pe care le-a cumpărat.
Cana filt AQUAPHOR ULTRA (cap FLIP-FLOP) portoc. – PRET: 60 RON
– Capacitate de filtrare 300 litri,
– Capacitate canii- 2,5 litri, palnie-1,2 litri.
– Cana contine element filtrant B100-5.
– Viteza – 0,3 litri/minut.
– Temp.- +5 +40 gr.C.
REZERVA B100-5 PTR. FILTRE AQUAPHOR PE BAZA DE CARBUNE ACTIV SI ARGINT 300 LT, 0,3 l/min – PRET: 27 RON
– Rezerva universala pentru filtrele tip cana Art, Lux, Premium si Prestige.
– Temperatura de exploatare este de la 5 grd C pana la 40 grd C.
– Debitul de filtrare este de 0.3 l/min.
– Indeparteaza 100 % clor activ si aproximativ 99 % din substantele organice precum fenolul, benzol, pesticide, cloroform, dar si metale grele precum plumb, cupru, cadmiu.
– Filtrul sta la baza unui amestec de granule fine de carbune activ produs din coaja de nuca de cocos, rasini fenolice cu schimb de ioni si absorbant microfibros Aqualen.
Sunt curios dacă printre cititorii acestui blog, există persoane care au cumpărat astfel de filtre, care folosesc apa de la robinet şi aş vrea să ştiu dacă sunt mulţumite de rezultate?
8 comentarii la “Filtre pentru apă, pe bază de cărbune activ şi argint”
Există jdemii de filtre, care mai de care mai alambicate. asta pare-se ca-i cel mai simplu, e o cana de fapt. adevarul e ca-n Bucuresti apa asta de la robinet nu-i atat de nasoala pe cat o credem noi. in alte orase insa, e crima.
Eu inca ramas la bidoane si pet-uri cu apa
Asa e, filtre sunt cu tonele si de toate felurile, dar la 60 de lei crezi ca poti avea incredere in ele? Eu n-am incredere si raman pe apa plata. Daca ar fi sa beau apa din balti si rauri, as prefera s-o fierb decat s-o filtrez cu asa ceva.
Nişte soluţii sofisticate de filtrare probabil că sunt capabile să filtreze foarte bine apa, însă am îndoieli ca un banal filtru să o poată face astfel încât apa de la robinet să fie … hai să zicem, 99% “curată”.
avem una din cele mai curate si bune ape din tara http://www.vws.ro/...aia_mare_tratare/ problema e de ce mai apare pe parcurs pe conductele noastre vechi … eu sunt cel satul de carat bidoane la et3 si chiar sunt multumit de acest filtru … avem apa de munte fara calcar mineralizata echilibrat la noi in zona fata de apa din sud care oricit de filtrata ar fi e un rahat … cica extrasa de la mare adincime filtrata si vinduta ca si apa minerala de majoritatea firmelor de imbuteliat apa…acum 3 luni am achizitionat o masina de spalat la care am primit un tester de calcar cu 3 liniute ceva gen test de sarcina dar cu 3 linii … la prima liniuta putin clacar nu trebuie calgon la 2si 3 trebuie , in fine nu s-a inrosit nici macar prima liniuta 0 calcar …
CITESTE AICI http://oliviasteer.ro/apa-partea-i/ …
si Cristi aceste filtre se folosec pentru sursele neautorizate de apa doar dupa fierberea in prealabil a ei v-ati dat cu parerea fara sa cititi despre certificatele de calitate ale filtrelor si nici nu aveti habar citi nitrati contine o apa imbuteleiata la pet mai interesati-va
http://www.evz.ro/...in-apa-97481.html
http://inarainyday...ita-aquaphor.html
http://www.elforum...tru-apa-potabila/
http://lataifas.ro...filtrare-a-apei/#
CARE E MARCA PREFERATA DE APA ?
Eu mi-am spus părerea. O fi asa cum spui tu sau o fi cum spun eu, nu contează. Fiecare decide pt el. Nu scot ochii nimănui. Însă dacă îmi vinzi tu asa ceva eu cumpăr 10, dar de la tine personal.
zilnic dacă se poate.
Mișcarea face bine, treptele sunt extraordinare când ai 5l în dreapta și 5l în stânga.
PS. Eu rămân la fiertura mea.
nu vind asa ceva … am luat pt mine si sunt multumit … poi cind esti prin b. m te astept sa o testezi … fiertura ta omoara majoritatea microorganizmelor din apa pe cind acest filtru retine calcarul clorul si alte materi pina la 0,1 microni asa ca si tu ai dreptate … am si specificat se foloseste la apele fierte acest filtru in zonele unde ai indoieli despre potabilitatea apei … la noi in bm de ani buni nu mai se baga clor in apa au una dintre cele mai bune stati din tara si peste medie in eu + calitatea chimica a apei … e pacat sa dam bani pe apa la pet cind apa noastra de la robinet +un filtru ca al meu bate la calitate majoritatea apelor minerale din tara , desigur ma refer la zona noastra nu la sudisti care nu vad un munte doar la tv sau daca merg sute de km la fel si pe constanta la tine acolo nu sunt munti vulcanici in dobrogea , s-au format prin cutanare sau ape minerale de la unguri lool … vezi pe net ce efect are caldura asupra apei din pet …si asta si asupra sucurilor , a berii etc … te stiam mai pisalog in sensul bun al cuvintului … daca sapai putin pe net
… deci nu fac reclama doar trafic … oricum uite ceva frumos … http://www.in-cuiu...i-si-oltenii-3368 
Filtrele de apa tip pitcher (carafa) sunt bunisoare, dar dau un debit mic de apa si amplasarea lor pe blatul bucatariei sau al chiuvetei incurca activitatile din bucatarie.
Mai bun este un filtru racordat la conducta de apa rece ce alimenteaza bateria chiuvetei, amplasat pe perete, si care poate fi comutat cu ajutorul unui robinet mic. Acest filtru da pana la 3000 l de apa sau sase luni, dupa care trebuie schimbat cartusul de carbune activ argintat. Printre producatori amintesc Romet Buzau cu filtrul sau Aquator. Sunt si filtre de productie straina, dar nu mai bune decat acesta, si in plus cu pret piparat (Aquator Clasic costa in jur de 200 Ron iar cartusul de schimb circa 40 Ron -- filtrul poseda initial un cartus). Montajul cere putin timp, dar e bine sa apelati la un instalator, totusi.
Acest tip de filtru reduce clorul ce mai se gaseste in apa orasului, metalele grele care ajung in apa din materialul unor conducte vechi si eventuale impuritati sedimentabile.
Am folosit un astfel de filtru, cu schimbatul cartusului la 6 luni, timp de 7 ani.
Stefan