Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, la Tg. Neamț

Festival traditii obiceiuri de Anul Nou Targu Neamt Moldova Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, la Tg. Neamț

Aflată la cea de a șaptea ediție, această tradițională manifestare reunește an de an, aici, în orașul de la poalele Cetății, numeroase formații ale genului popular din întreaga Moldovă. Este, se poate spune, un adevărat carnaval al datinilor de Anul Nou la care participa laolaltă sute de artiști amatori și mii de spectatori dinlocalitate, din zonele învecinate, dar și turiști aflați pe aceste pitorești meleguri.

De fiecare dată Festivalul impresionează prin costumațiile adecvate, prin muzica tradițională, mesaj și recuzita. Niciodată n-au lipsit cântecele de colind, uratul cu plugușorul, jocurile cu măști, capra, ursul, arnăuții, dansul căluților ori Teatrul haiducesc – obiceiuri originale și cu un un farmec greu de egalat!

Din păcate sau dintr-un regretabil cosmopolitism, unii, mai excentrici, compară acestă îndrăgită manifestare folclorică, pur românească, cu… Carnavalul de la Rio! Greșit, dragilor, întrucât această Paradă a obiceiurilor și tradițiilor de An Nou, de la Tg. Neamț, este numai a noastră! A moldovenilor (în special), a românilor de pretutindeni și nu poate fi egalată sau asimilată nicicând, cu nimic din lume. Atât prin specific, dar mai ales prin originalitate și mesaj!

Pentru a vă convinge, vă invit acum să vizionați imaginile și videoclipul de mai jos și sunt sigur că, după aceea, nu puțini dintre dv. își vor îndrepta pașii în anii următori, spre această minunată zona a Moldovei, încărcată de legendă și frumoase tradiții…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Tradiții și obiceiuri ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?