Festival medieval la poalele Cetății Neamț!

Festiva Medieval Cetatea Neamt soldati osteni spada sabie Festival medieval la poalele Cetății Neamț!

La sfârșitul săptămânii trecute, pe o vreme splendidă, la Târgu Neamț s-au desfășurat manifestările prilejuite de cea de a două ediție a unui atrăgător Festivalului Medieval, organizat de Consiliul Local și Primăria Tg Neamț cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, ce tinde să devină tradițional.

Pe parcursul celor trei zile prevăzute-n program, pitorească zona a Parcului de sub Cetate (Cetatea Neamț), a fost și de această dată o veritabilă legendă și poveste: domnițe și cavaleri, arcași și negustori, străjeri și ieniceri, cazaci și oșteni din toate Țările Române, lupte medievale dar și… desfăt culinar!

Festivalul, ce a cuprins de fapt 3 albume disticte: Puștiul și tulnicul, Stejarul din Borzești și Ceaunul cu… ispite, a demonstrat indubitabil că dincolo de valența să istorică, este și o îndrăgită manifestare cu un mesaj educativ și pedagogic, care încă de la prima sa ediție a atras și reunit aici, alături de tradiție și istorie, un public numeros de toate vârstele.

La final, Ceaunul Fermecat – un mini… festival gastronomic ce a repus în valoare exclusivă diversele bucate provenite de la bucătăriile restaurantelor, pensiunillor și hotelurilor dinzonă, a constituit cu adevărat partea… gustoasă a manifestării de aici, de la Tg Neamț.


Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Locuri si lucruri frumoase ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Festival medieval la poalele Cetății Neamț!”

 • ... a scris la 3 iulie 2019, 0:26   [#1]

  Păcat că n-am prins și festivalul de la Cetatea Neamț, ar fi fost interesant…

 • marc
  ... a scris la 3 iulie 2019, 10:46   [#2]

  Mai stii, poate ca la urmatoarea editie! Sau oricand, cu alta ocazie…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 iulie 2019, 16:15   [#3]

  Până la următoarea ediție a festivalului medieval recomand un citat din Andrei Pleșu:

  E clar: în PSD bate un (vechi) vînt de „înnoire“! Ne reciclăm! Încercăm un alt fel de „la fel“! Nu e puţin lucru! Mîine-poimîine o să ne pomenim şi cu înlocuirea doamnei Dăncilă!

 • .marc
  ... a scris la 4 iulie 2019, 21:22   [#4]

  Asa este! Ne innoim cu vechituri si ne modernizam cu practici retrograde. Si apoi, nu uitati: lupul își schimbă parul (blana), dar năravul ba!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?