Fenomenul politic implicat şi-n sport

Gabriela Firea Fenomenul politic implicat şi n sport

Se întâmplă în România: dar asta-i prea de tot! Fenomenul politic implicat şi-n… sport!

Da, aşa-i! Doar trăim în România, într-o ţară în care ne tot zbatem în mocirla politică a dezorganizării şi corupiei generalizate, a minciunii şi ilegalităţii, aici unde e posibil orice!
Dar, cum spune şi genericul, asta-i prea de tot! Să afli, să auzi şi să nu crezi! Iată însă cum stau lucrurile…

În dorinţa, mereu afişată, de sporire a popularităţii prin atragerea de noi simpatizanţi (potenţiali, viitori membrii PSD!) şi profitând de situaţia deloc roză a vişiniilor, primarul sectorului 1 al Capitalei, dl Dan Tudorache, a început, încet dar sigur, cele dintâi demersuri pentru cumpărarea Rapidului (formaţie cu frumoase tradiţii şi cu numeroşi fani), fără însă să aibă undă verde de la Consiliul Local! Nu mai vorbim de aprobarea firească a locuitorilor din sector! În schimb, cu aprobarea şi îndemnul mai marelui conducător Liviu Dragnea, cel care le-a sugerat d-lui Tudorache cât şi d-nei primar general, Gabriela Firea, să găsească urgent o soluţie legală (reţineţi!) pentru rezolvarea problemei. Deci, pentru cumpărarea Rapidului!

Se cuvine reţinut şi faptul că, aşa cum spune chiar primarul PSD-ist, bugetul anual al clubului feroviar, poate ajunge eventual chiar până la 17 miloade de euro!? O nimica toată, nu? Dar din banii cui? Vă spun tot eu (şi nu numai, întrucât aceasta “legalitate” a fost şi este comentată şi de mas-media!). Suma sus amintită provine din banii locuitorilor din sectorul 1, inclusiv ai celor care l-au votat!

Dar probleme similare cu bani publici din sport nu sunt numai în Capitală, ci şi prin alte locuri! De ce? Ca să sporescă (legal?!) numărul susţinătorilor şi marilor simpatizanţi ai partidului de guvernământ! Ce poate oare fi mai uşor, mai la-ndemână, decât acestă “legală” cale!

Dar ca totuşi să mai rămânem în Bucureşti, este suficient să vă reamintesc de alte asemenea “acte de caritate” făcute atunci, cu “gala Bute”, cu investiţiile similare, în şah, ale fostului primar general, Sorin Oprescu, cele din galele profesioniste de box ale d-lui Videanu, cele din handbal (şi nu numai) ale doamnei Gabriela Firea, etc, etc.

Exemplificându-le, nu înseamnă că sunt un adversar al sportului! Dimpotrivă! Dar să fie, cu adevărat, pe cale legală, aprobate deci, de către contribuitori şi de legile în vigoare (încă!). Că aşa este, că aşa ar trebui să fie, au demonstrat-o, zilele trecute, însăşi demonstraţia suporterilor rapidişti, care, spre lauda lor, au declarat dorinţa unanimă, de a nu primi mila politică a nimănui!
Ei, şi nu numai ei, au respins categoric sloganul “microbiştilor PSD”, a celor îndemnaţi de dl Dragnea “Vrem să facem bine, vrem să ajutăm SPORTUL“. Da, dar nu aşa! Cu banii munciţi de cetăţeni, locuitori ai Capitalei. Aceste aşa zise, ajutoare, ar fi necesare pentru cu totul alte vitale nevoi, pentru sănătate, pentru educaţie şi transporturi, pentru binele cetăţii. În niciun caz pentru o ieftină şi neavenită propagandă politică sau pentru alte asemenea acţiuni pur populiste! Reacţia suporterilor cât şi neliniştea consilierilor din opoziţie, cât şi a numeroşilor cetăţeni, ce nu se lasă păcăliţi, vin să dovedească odată-n plus că pe ici, pe colo (şi poate şi prin alte locuri) mai există în România, dreptate şi legalitate! Sportul a fost şi trebuie să rămână sport, politica, politică, iar legea, LEGE!

Mai aflăm – apropo de sport – că doamna Primar General, şi-a cumpărat (cu sau fără… voucher!) bicicletă! Da, e foarte bine. Dar oare pe unde va circula, de moment ce în metropola ce-o păstoreşte, pistele pentru biciclişti au rămas doar la stadiul de promisiune şi proiect?! Ca şi multe, multe altele!…

Autor: MarcCiubotaru – (Guest Post)

iu7EXFo Fenomenul politic implicat şi n sport

Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “Fenomenul politic implicat şi-n sport”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 august 2017, 17:48   [#1]

  Dacă tot am „spart gheața” comunicării din prima zi a lunii, hai să-ți mai spun o chestie, Marc: nu contează dacă ai păreri și nici felul în care ți le exprimi. Important e să te pricepi la „învârteli”. Sau, altfel spus, să găsești momentul oportun pentru țuguierea buzelor pe fundul stăpânului.

  Îmi pare rău s-o spun, dar cel puțin o treime din români fac asta. Celorlalți nu le pasă…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 1 august 2017, 18:18   [#2]

  Ai perfecta dreptate,Francisc!Dar parca-i prea de tot!Uite,pana unde s-a ajuns!!..Iar daca(apropo de… ipoteticul tau!)nu se schimba nimic,o sa vezi (vedem)si alte asemenea ,,legalitati”!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 august 2017, 19:00   [#3]

  Vezi unde-am ajuns, Marcele? Doi „bătrânei” își dă dreptate unul altuia în timp ce tinerilor nu le pasă care dintre ei o are.

  Din când în când se mai bagă în discuție și gazda acestui blog și, uneori, Severus. De-azi dimineață am aruncat la coș 5 pixle de bere. Te rog (și îi rog pe toți cititorii acestui blog) să pricepi că nu pot gândi „normal” atâta vreme cât un individ ca Dragnea se crede (cu voia unora dintre noi) stăpânul României.

 • Severus
  ... a scris la 2 august 2017, 8:55   [#4]

  Romanii au intrat intr-un somn adanc. Poate se vor trezi la alegeri… mai saraci si cu mai multe biruri pe “spinare“

 • ... a scris la 2 august 2017, 13:57   [#5]

  Eu sunt in concediu, asa ca o vreme voi lasa blogul in grija voastra… Seara cand ajung in camera de hotel, voi incerca sa public guest posturile voastre, daca aveti chef si timp de povestit…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 2 august 2017, 17:58   [#6]

  Dle Dan,stati linistit,petreceti-va concediul asa cum doriti,cu sanatate si buna dispozitie!Noi speram totusi sa ne descurcam.Doar stiti,tara asta-i plina de scriitori si povestitori,asa ca,nu ne duceti grija!Facem noi fata,inclusiv pe blog!Din parte-mi,numai de bine!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 2 august 2017, 18:07   [#7]

  Francisc,vorbesti(scrii)despre doi,,batranei”!Pe unul,care oricat asi vrea sa nu fie asa(!),il stiu.Eu sunt,dar… fara ghilimele!Al dilea,vroiai probabil sa fii tu!Asa-i?Dar cu o precizare.Ghilimelele trebuie sa ramana!Clar,nu?
  PS- Vezi ce-o sa fie in aceasta seara ,la cele doua jocuri?!Comentam,dupa!..

 • Severus
  ... a scris la 3 august 2017, 8:24   [#8]

  Concediu placut Dane ! Sa te petreci la maxim !

  Cat despre fotbal, am fost cel mai fericit aseara dupa meciul cu “Steaua“mea de suflet, echipa lui Becali si Dica.
  Nu uitati ca si azi avem meciuri frumoase.

 • ... a scris la 3 august 2017, 11:09   [#9]

  Merci Severus, Marc, Francisc…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 3 august 2017, 11:21   [#10]

  Eu,care din cate am mai spus-o,am fost si sunt stelist (cu…carnet de membru sustinator!)inca de pe vremea cand actuala echipa se numea CSA si apoi,din’961,CCA!am trait aseara o bucurie maxima!De multa vreme aceasta echipa,FCSB, nu a avut o asemenea revenire(din repriza a doua)si,mai ales o asemenea victorie categorica!Chiar daca ,trebuie s-o recunoastem, cehii de la Victoria nu-s chiar de speriat in Europa!Dar,se stie,victoria-i victorie,nu? Cat despre Viitorul,ce sa mai spun?Am tot spus-o.Au iesit campioni datorita …Stelei(FCSG-uli)Daca atunci ,la final de campionat,stelistii nu s-ar fi multumit(aiurea,de ne explicat!!)cu acel egal,nu s-ar mai fi vorbit acum de..campionii lui Hagi!Sunt buni,de…viitor,nu zic nu,dar nu-s(inca0de Europa!Asta-i parerea mea.Firesc,pot fi si alte pareri.Deocamdata,asta-i!Despre jocurile din aceasta seara,pe maine…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 3 august 2017, 11:23   [#11]

  Cu mare(si fireasca)placere,dle Dan!…:peace:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 3 august 2017, 12:54   [#12]

  Jos pălăria în fața jucătorilor STELEI. Nu credeam că vor reuși o victorie atât de categorică. Sper să ajungă în grupele CL, dar nici cu Europa League nu-i rău. E foarte posibil ca Steaua să rămână singura reprezentantă a fotbalului românesc în Europa. Sper să nu se întâmple așa.

  Le țin pumnii și celorlalte echipe în seara asta, deși au o misiune aproape imposibilă.

  Îmi pare rău de jucătorii Viitorului, dar lipsa de experiență a fost hotărâtoare. Cu un pic mai multă concentrare se puteau califica.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 august 2017, 19:39   [#13]

  N-a fost să fie. Mi-am strâns pumnii în zadar. Astra nu a reușit să marcheze golul calificării. Craiova și Dinamo au jucat cu tupeu, dar tot degeaba.

  Dacă e să facem un bilanț, ieșim pe minus. Cinci echipe de-ale noastre au jucat cinci meciuri în care (per total) au marcat de 8 ori și au încasat vreo 15 goluri (dacă am numărat bine). Nu te poți califica fără gol (la Astra și Craiova mă refer, diferențele de calibru dintre adversari le las în seama cititorilor).

  Realitatea e că Steaua se bate cu Sporting Lisabona pentru un loc în grupele Champions League și Viitorul se luptă cu Red Bull Salzburg pentru un loc în grupele Europa League. Singura certitudine e că echipa antrenată de Dică va reprezenta fotbalul românesc pe continent în acest sezon.

  Fain ar fi ca Steaua să joace în grupele CL și Viitorul în grupele EL…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?