FCSB vs Steaua !?

FCSB Steaua Bucuresti FCSB vs Steaua !?

FCSB vs Steaua !?

Trebuie să recunoaștem că acum, parcă mai mult ca oricând, atât dezbaterile dar mai ales comentariile, sunt parcă tot mai numerose! Atât în presă (de toate felurile) cât și-n alte domenii de activitate. Ponderea o dețin, indiscutabil, cele de natură politico-socială, economică și la distanță apreciabilă, celelalte. În ce mă privește voi aborda, în cele ce urmează, un subiect poate că mai neînsemnat (pentru unii), dar atractiv (pentru alții). Este vorba de aprigile și nesfârșitele dezbateri și comentarii (unele, le consider, total ilogice) pe tema siglei, numelui și palmaresului binecunoscutei echipe de fotbal STEAUA BUCUREȘTI, numită acum: FCSB STEAUA! Părerile sunt foarte împărțite, diverse și chiar contradictorii.

Toată acesta tatarasenie (poate-i cam nepotrivită expresia!) a generat, din câte se știe, dispute nu numai între simpatizanții sus amintitei echipe, ci, mai ales, între galerii, între ultrași (cum li se mai spune), cât și între conducerile celor două tabere beligerante (Ministerul Armatei și conducerea FCSB STEAUA), atât la masa tratativelor dar și-n Justiție!
Rezultatul? Total nesatisfăcător și pentru unii și pentru alții! Se caută la nesfârșit vinovații și firesc modalitățile de ieșire din acest situație (ce o consider – artificial creată) este pe cât de comică, pe atât de jenantă și păguboasă mai ales pe plan sportiv!

Deunăzi, încercând să limpezească lucrurile, Gazeta Sporturilor a apelat chiar și la foștii fotbaliști ai Stelei, pentru a răspunde dacă FCSB este sau nu, continuatoarea Stelei. Cei peste 10000 de cititori ai Gazetei care au votat până la o anumită oră pe site-ul GSP.RO, aproape că și-au împărțit (cum v-am mai spus) părerile!
Așa s-a întâmplat și cu foștii jucători! Nimeni nu-i dispus să cedeze! De ce? Numai ei o știu! Și iată, “lupta” continuă!

Părerea mea (și cred și a altora) este că logic, sub toate aspectele, FCSB este continuatoarea STELEI!
Un prim argument. Cei mai în vârstă știu că până la începutul anilor 1960, STEAUA s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), nu? Nimeni atunci și nici după, nu a comentat sau acuzat ceva. Dimpotrivă. Nimeni nu a revendicat palmaresul sau sigla, nimeni nu s-a supărat.
Un alt argument. Pe vremea când am făcut eu studiile liceale, acea școală se numea, ca-n toată țara, Scoala Medie de 10 ani. După un timp și-a schimbat denumirea în Liceul Teoretic, iar mai apoi în Colegiul Național (cum e și-n prezent). Asta înseamnă că eu să nu recunosc Liceul sau școala unde am învățat?!
Amintiți-vă că, tot pe vremuri, Brașovul se numea “Orașul Stalin”! Acum brașovenii, cei mai în vârstă, spun (sau au spus) că nu-l recunosc?!

Mă opresc aici cu asemenea exemplificări în dorința manifestă ca și steliștii și FCSB-iștii să ajungă la un mult așteptat consens! La fel, sau chiar în primul rând, cele două părți rivale (Ministerul și patronul FCSB) să înțeleagă că pe primul plan trebuie să stea interesul sportului. Apoi prestigiul, valoarea (pe care o avea cândva!) cât și renumele acestui club!
Indiferent că-i spunem FCSB sau STEAUA, tot una e! O echipă de fotbal românească, cu rezultate deosebite, cu care ne mândream. Nădăjduiesc că o vom face și pe viitor!…

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

steaua bucuresti FCSB vs Steaua !?

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “FCSB vs Steaua !?”

  • Severus
    ... a scris la 4 octombrie 2015, 21:06   [#1]

    Foarte tare articolul. Pentru mine tot Steaua ramane, aceeasi echipa, chiar daca mai nou are denumirea FCSB !!! Eu tot Steaua o numesc, si urasc burtosii aia din armata care nu se mai satura de bani.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?