Pe cine mai păcălim, stimabililor?

Viorica Dancila PSD Prim Ministru Pe cine mai păcălim, stimabililor?

Despre farsori și farse…
- sau altfel spus, despre impostori și șarlatani -

Nu e deloc de lăudat faptul că am reușit să supraviețuiesc o jumătate de secol într-o lume a păcălelii, a șperțului și a a hoției ridicate la rang de virtute. Dimpotrivă! De ceva vreme îmi trăiesc zilele cu spaima că ghilotina minciunii e mai ascuțită decât bănuiam…

Oriunde privesc (poate nu știu să mă uit unde trebuie), văd doar escroci ce profită de naivitatea mulțimii. Părerea mea e insignifiantă în mușuroiul plin de simpatie pentru farsori și șarlataniile lor. Am tot crezut (așa m-a învățat tata!) că valorile universale sunt hărnicia, cinstea, adevărul și iubirea (nu neapărat în această ordine) și am ajuns să constat amar că am îmbătrânit într-o lume în care cei harnici sunt considerați proști, cinstiții sunt o „specie” aflată în pragul extincției, adevărul aparține doar celor puternici și iubirea e un nonsens. O lume stăpânită de interesele personale ale „reprezentanților” unei „majorități” (de care facem atâta caz) manevrate.

De 30 de ani tot sper ca țara mea să-și regăsească calea. Deșarte nădejdile mele! Știu că sună a narcisism, accept să fiu catalogat așa., dar nu înțeleg de ce concetățenii nu deschid ochii. Ne pleacă copiii în bejenie și noi nu vrem să pricepem de ce…

Acceptăm, în numele unei „democrații originale”, să fim conduși de niște farsori. Acceptăm (de fapt, alegem) impostura în loc să dăm cu ea de toți pereții. Ne complacem cu situația (n-ai ce face, asta e!) uitând că mâine-poimâine nepoții ne vor întreba ce am făcut cu viitorul lor.

Rău de tot am ajuns, Dumnezeule, dacă în toată țara nu am găsit un premier mai breaz ca doamna (de ce o numesc doamnă?) Dăncilă și un „partid” mai de „gașcă” decât PSD!

Vox populi, vox Dei…

P.S.: Nu luați de bune rândurile de mai sus. Sunt scrise de un amic al berii care a întrecut măsura.

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Pe cine mai păcălim, stimabililor?”

  • ... a scris la 30 iulie 2018, 16:47   [#2]

    Răspunsul meu a luat până la urmă forma unui articol…

Trackbacks

  1. Guvernul PSD-ALDE Viorica Dăncilă

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?