Fantasmagoriile nu înlocuiesc realitatea şi nici valoarea fotbalului!

De câteva zile, de când Viitorul lui Hagi (cum tot se spune!) a devenit campioana României la fotbal, presa, mai ales cea sportivă (atât cât e) nu mai pridedeste cu laudele şi felicitările bine meritate, dar şi cu exagerări exacerbate şi chiar cu unele fantasmagorii!

O asemenea mostra mi-a sărit brutal în ochii mei de cititor pasionat al Gazetei Sporturilor, cât şi al predecesoarelor din anii care au trecut, ieri, Marţi, 16 Mai a.c., atunci când am foiletat ziarul. La pagina 6, pe o fotografie cu fond sugestiv (marin) scria mare. alb pe albastru: “CEI PATRU FANTASTICI“! În acelaşi cadru: fantasticii! Nimeni alţii decât patru tineri fotbalişti, componenţi ai noii campioane.

Fantasmagoriile nu înlocuiesc realitatea şi nici valoarea fotbalului! Adevărat!

Cei 4 fantastici Viitorul Hagi fotbal Tucudean Casap Nedelcu Rosu 2017 Fantasmagoriile nu înlocuiesc realitatea şi nici valoarea fotbalului!

Oare-s chiar FANTASTICI?! Fără a le contesta cu nimic meritul şi valoarea lor, dar de la a fi un fotbalist (chiar şi din echipa campioană) de rând, chiar şi cu talent, şi până a li se spune FANTASTICI, E O MARE ŞI LOGICA DIFERENŢĂ!
Cui foloseşte această exagerare?! Cred că nici lor “fantasticilor”şi nici fotbalului românesc, care, s-o recunoaştem deschis, este mai mult decât modest! Rezultatele vorbesc!

Şi nu numai, pentru a nu exagera şi eu, cu vorba. Chiar dacă voi fi… penalizat, risc şi mai scriu totuşi câteva rânduri. Câteva doar, cu adresă exclusivă la gazetarii care, probabil din dorinţa de a se remarca (fără însă a fi… fantastici!) recurg, cam des şi nejustificat, la asemenea fantasmagorii.
Orice exagerare şi laude-n plus, nu sporesc cu nimic valoarea celui lăudat şi nici atractivitatea articolului. Dimpotrivă!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 18 mai 2017 in categoria Fotbal, Guest Post. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Fantasmagoriile nu înlocuiesc realitatea şi nici valoarea fotbalului!”

 1. Dan

  Când n-ai valori în fotbal, te agăți de orice… rază de speranţă. Cam asta a făcut presa. Hagi n-are nici o vină în asta şi sunt convins că nici copiii ăia… Ei, cred că s-au bucurat sincer de rezultat.

  În altă ordine de idei (off topic!): citit de 40.000 de ori:

 2. ciubotaru marc

  Dle Dan, regret (si-mi cer scuze) ca in dese ori va tot solicit priceperea si amabilitatea, in dorinta de a corecta nedoritele greseli (mici sau mari, dar sunt!)! De aceasta data este vorba de conceptul scris gresit “predecesoarelor” pe care, daca se poate, inlocuiti-l cu “precedesoarelor”, cum de fapt trebiua scris! Multumesc si numai bine, va doresc!

 3. Francisc întâiul

  Cu sau fără predecesor (ai scris corect în articol, Marc), Hagi și echipa lui au reușit să câștige un campionat disputat între ologi. Cum să nu fii rege dacă ești doar șchiop?…

  Las deoparte jocurile de cuvinte și spun că (după părerea mea) Viitorul chiar a câștigat pe merit această competiție numită Liga 1, indiferent de ce spun elvețienii. Îmi pare rău de ceferiștii clujeni, de copiii naivi ai Olteniei și de vedetele Astrei.

  Cireașa de pe tort ar fi ca celebrul „tribunal sportiv” să decidă o altă campioană…

 4. ciubotaru marc

  Tot ce-i posibil, Francisc! Indiferent cine si cum, toate echipele-s o apa si-un pamant! Mediocre, putin spus, nu?
  Cat despre scris, asa-i cum spui si tu. E corect asa, dar si asa! O seara buna!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite