Fabrica de nori

P0cyhcP Fabrica de nori

Ne confruntăm tot mai des cu efectele încălzirii globale, temperaturile cresc în fiecare an, puţin câte puţin, iar în multe locuri din lume agricultorii au probleme mari din cauza faptului că pe terenurile agricole nu există sisteme de irigaţii. În România, până şi sistemele de irigaţii construite pe vremea regimului comunist, au fost vandalizate, furate, vândute la fier vechi. De asemenea, este cunoscut fenomenul de deşertificare ce a apărut în multe locuri din partea de sud a României. În acelaşi timp, în România, importurile de fructe şi legume cresc. Consumăm mai multe fructe şi legume decât produce România. Atenţie, decât produce şi nu decât ar putea produce România pentru consumul intern!

Dacă bine-mi amintesc cifrele, a apărut la un moment dat un raport care spunea că România, prin poziţia ei geografică, climă şi suprafaţa terenurilor agricole, ar putea hrăni cel puţin 70 de miloane de persoane! În acest moment, în România suntem vreo 18 milioane de suflete (ceilalţi fiind plecaţi în străinătate să muncească pe terenurile agricole din Europa de vest). Iar acea Românie care ar putea asigura hrana pentru 70 de milioane de persoane, nu este capabilă să asigure hrană pentru 18 milioane de persoane şi recurge la importuri.

Ei bine, în ţările dezvoltate se caută soluţii pentru a rezolva problema irigaţiilor în agricultură. Şi au găsit câteva, una dintre ele este “fabrica de nori”, un “utilaj” (sau nu ştiu cum să-i spun) care… pur şi simplu produce nori!
Care nori (evident!) aduc ploaia…


Şi în România se iau măsuri asemănătoare: se construieşte Catedrala Mântuirii Neamului pentru ca oamenii să se roage la Dumnezeu să aducă ploaia…


Categorie articol [ Mediu ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Fabrica de nori”

 • marc
  ... a scris la 29 august 2018, 12:26   [#1]

  Problema-i interesanta iar rezolvarea ei practica, pare a fi absolut necesara nu numai pentru puritatea mediului dar, deopotriva, si pentru sanatatea noastra! Din nefericire, ca si multe, multe altele (la fel de insemnate), nu prea vad (in conditiile actuale) o rezolvare macar partiala! Spuneti-mi dv., dle Dan, macar una din realizarile notabile (care, practic, nici nu exista, spun eu) din ultimii ani! Precis ca n-o stiti!…

 • ... a scris la 29 august 2018, 12:52   [#2]

  Ca să vă citez domnule Marc, prin alte părţi se lucrează intens la metode pentru “puritatea mediului”… În România se lucrează intens pentru puritatea sufletului.

 • marc ciubotaru
  ... a scris la 29 august 2018, 14:48   [#3]

  Cam asa-i, din păcate!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?