Evoluţie sau creaţie ?

andromeda Evoluţie sau creaţie ?

Evoluție sau creație, iată întrebarea…

Citesc pe Wikipedia că, citez: “termenul de bing Bang se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13 miliarde de ani” și că această teorie “explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului“.

Mai citez din aceeași sursă că “ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul zero acest punct a ieșit din starea lui de singularitate (încă nu se știe din ce cauză) și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul, care mai continuă și în ziua de azi“.

Îi rog pe adepții acestei teorii să-mi explice și mie, mai greu de cap fiind, cum vine asta: adică acel “punct de o natură cu totul specială, așa-numita singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită [...]“, și-a manifestat uriașa energie și a dus la “apariția materiei, energiei, spațiului și timpului“… Adică o energie a creat altă energie… De unde a apărut oare energia primordială?… Pentru că în ignoranța și nepriceperea mea nu înțeleg ce este această “singularitate primordială plină de o uriașă energie“.

Bunicii și părinții mei, care au avut grijă ca eu să ajung să scriu aceste rânduri, mi-au sădit în suflet (da, chiar există suflet, cred cu tărie acest lucru!) credința în Dumnezeu. După câteva miliarde de ani a venit Darwin să ne explice că ne tragem din maimuță…
Care este diferența dintre dumnezeiescul “să fie lumină” și această mare explozie?… Eu cred că niciuna și că, în fond, descriu același punct primordial: creația…

În ceea ce mă privește (era să zic prefer, dar aici nu poate fi vorba de preferințe!) pur și simplu nu pot crede că sunt rezultatul evoluției pe care Darwin a enunțat-o în celebra lui teorie. Oricât de mult ar evolua, știința nu îmi va putea demonstra că greșesc… Greșesc?…

Big Bang Universe Evoluţie sau creaţie ?

Autor: Francisc (Guest)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 22 martie 2014 in categoria Guest Post, Univers. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Evoluţie sau creaţie ?”

  1. Francisc

    Îţi mulţumesc, domnule Dan, pentu “afişarea” în public a părerilor mele….

  2. Dan

    Oricând, cu cea mai mare plăcere, doar să fie articole originale, nu copiate de pe alte siteuri. Din acest motiv, cel de-al doilea Guest-Post pe care mi l-aţi trimis, nu am putut să-l public -- poezia este deja publicată pe alte siteuri.

RSS

Trackbacks

  1. Evoluţie sau creaţie ?

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite