Evoluţie sau creaţie ?

andromeda Evoluţie sau creaţie ?

Evoluție sau creație, iată întrebarea…

Citesc pe Wikipedia că (citez): “termenul de bing Bang se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13 miliarde de ani” și că această teorie “explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului“.

Mai citez din aceeași sursă că “ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul zero acest punct a ieșit din starea lui de singularitate (încă nu se știe din ce cauză) și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul, care mai continuă și în ziua de azi“.

Îi rog pe adepții acestei teorii să-mi explice și mie, mai greu de cap fiind, cum vine asta: adică acel “punct de o natură cu totul specială, așa-numita singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită [...]“, și-a manifestat uriașa energie și a dus la “apariția materiei, energiei, spațiului și timpului“… Adică o energie a creat altă energie… De unde a apărut oare energia primordială?… Pentru că în ignoranța și nepriceperea mea nu înțeleg ce este această “singularitate primordială plină de o uriașă energie“.

Bunicii și părinții mei, care au avut grijă ca eu să ajung să scriu aceste rânduri, mi-au sădit în suflet (da, chiar există suflet, cred cu tărie acest lucru!) credința în Dumnezeu. După câteva miliarde de ani a venit Darwin să ne explice că ne tragem din maimuță…
Care este diferența dintre dumnezeiescul “să fie lumină” și această mare explozie?… Eu cred că niciuna și că, în fond, descriu același punct primordial: creația…

În ceea ce mă privește (era să zic prefer, dar aici nu poate fi vorba de preferințe!) pur și simplu nu pot crede că sunt rezultatul evoluției pe care Darwin a enunțat-o în celebra lui teorie. Oricât de mult ar evolua, știința nu îmi va putea demonstra că greșesc… Greșesc?…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Big Bang Universe Evoluţie sau creaţie ?

Categorie articol [ Guest Post, Univers ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Evoluţie sau creaţie ?”

 • Francisc
  ... a scris la 22 martie 2014, 21:02   [#1]

  Îţi mulţumesc, domnule Dan, pentu “afişarea” în public a părerilor mele….

 • ... a scris la 22 martie 2014, 21:49   [#2]

  Oricând, cu cea mai mare plăcere, doar să fie articole originale, nu copiate de pe alte siteuri. Din acest motiv, cel de-al doilea Guest-Post pe care mi l-aţi trimis, nu am putut să-l public -- poezia este deja publicată pe alte siteuri.

 • Costin
  ... a scris la 10 ianuarie 2017, 15:11   [#4]

  Parerea mea este ca suntem doar o aglomerare de celule organizate superior in vederea simbiozei o perioada cit mai indelungata.
  Religia/credinta nu sunt decit simpla expresia a fricii omului de moarte.

  Oricarei fiinte constienta de propriai-i fiinta (Cogito ergo sum, nu ?)
  ii este foarte greu (iar de la caz la caz, imposibil) sa creada ca, la un moment dat, existenta sa va inceta.

  Teama explorata (si exploatata) de o tagma de asa-zis mijlocitori intre om si divinitate. Aici ma refer la intreaga tagma preoteasca, indiferent de religie.

 • Marius
  ... a scris la 10 ianuarie 2017, 16:11   [#5]

  @Costin, nota 10! =d>

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 ianuarie 2017, 16:16   [#6]

  Să nu vă fie cu bănat, domnule Costin, dar părerea mea este (ca să vă citez) că până la „o aglomerare de celule organizate superior în vederea simbiozei” e musai să existe întâi celulele și pe urmă grămada organizată.

  Nu frica de moarte mă face să cred în Creație (sunt conștient de propria-mi micime), ci subțirimea argumentelor științei mă face să nu cred în teoria big-bang-ului.

  Dacă dumneata vrei să crezi că ești urmașul unui parameci, n-ai decât. Eu prefer să cred în Dumnezeiescul „să fie lumină”.

 • Costin
  ... a scris la 11 ianuarie 2017, 16:50   [#7]

  Mult stimate imparat Francisc, ceea ce am postat este strict parerea mea pe care nu doresc sub nici o forma s-o impun nimanui.
  De formatie tehnica fiind, obisnuiesc sa caut raspunsuri cit mai logice la intrebari iar daca nu gasesc nu astept harul divin sa se pogoare asupra mea si sa ma invaluie in nestiinta in care multi se scalda de bunavoie (crede si nu cerceta). Cit de comod, nu ?

  La ce sa mai ostenim mintea daca oricum d-zeu le stie pe toate…si atunci ce rost mai au rugaciunile?
  Daca d-zeu le hotareste de dinainte si stie ce va fi, rugaciunile nu sunt decit timp irosit, cel mult linistesc sufletul preasupusului credincios…oricum el nu mai poate schimba o decizie gata luata, logic nu ? :))

  Iar de creat, m-a creat mama mea, care evident are ceva parameci, euglene verzi, eventual si niscai drosofile printre stramosi, lucru cu care de altfel ma mindresc la maximum. Decit creat, mai bine evoluat ! :))
  Sa fiti sanatos impreuna cu dumnezeul care va calauzeste pasii !

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 ianuarie 2017, 18:23   [#8]

  Ei, aș fi vrut eu să fiu împărat, dar nu mi-a fost dat să fiu, domnule Costin. Sunt doar un biet muritor (la fel ca dumneavoastră, dealtfel) ce nu găsește nici urmă de logică în teoria marii explozii. De fapt, de ce ar trebui să căutăm logica acolo unde nu avem ce găsi?

  Hai să credem fiecare în ce vrem și să nu ne supărăm că părerile noastre nu coincid. Evoluționismul cu care vă mândriți pe mine mă intrigă, la fel ca propoziția „decât creat, mai bine evoluat”. Nu vă spun de ce, o știți și singur…

  Vă doresc să fiți și dumneavoastră la fel de sănătos ca mine. Să vă trăiască euglenele verzi, paramecii și toate drosofilele arborelui genealogic.

  Eu rămân la „calea, adevărul și viața”. Așa să-mi ajute Dumnezeu!…

 • Costin
  ... a scris la 11 ianuarie 2017, 21:06   [#9]

  Amin !

Trackbacks

 1. Evoluţie sau creaţie ?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?