Etichete cu doua preturi

valeriu tabara Etichete cu doua preturi

Etichete cu două preţuri ?

Valeriu Tabără de la PDL, Ministrul Agriculturii, a declarat la Realitatea TV, ca vrea sa propuna Uniunii Europene, adoptarea unei decizii care sa impuna magazinelor, supermarket-urilor si hypermarket-urilor, sa afiseze doua preturi pe etichetele produselor de pe raft, astfel:

pretul de vanzare (pretul final) al produsului;
pretul de intrare in magazin (cu ce pret “intra” acel produs in magazin).

In acest fel, cumparatorii vor putea sa-si faca o idee despre adaosul comercial al magazinului, inclusiv mult discutatele “taxe de raft” percepute de catre supermarketuri si hypermarketuri. In toate statele civilizate, de sarbatori se fac reduceri, preturile scad, si apar tot felul de oferte. In Romania se intampla exact invers, de sarbatori preturile cresc. Daca aceasta masura va fi adoptata, clientii isi vor putea da seama cand magazinele umfla artificial preturile, cum ar fi de exemplu de sarbatori.

Adoptarea acestei masuri ar fi in interesul nostru, al cumparatorilor romani si ma bucur sa aud ca mai exista si astfel de “intentii” din partea guvernantilor.

etichete 2 preturi supermarket Etichete cu doua preturi

Categorie articol [ Comert ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Etichete cu doua preturi”

 • liviu.h
  ... a scris la 13 decembrie 2010, 0:53   [#1]

  Ce e drept, numai in Romania se mai intampla asa ceva, sa urci preturile de sarbatori. :(( f trist. Ideea d-lui Tabara e una buna. Nu inteleg rostul, nu cunosc, dar cred ca dl. Tabara nu face comert. Eu cred ca e mai bine sa se puna o limita la adaosuri. Asa am inteles ca e si afara, si stiu ca si in Romania a existat asa ceva .. dar asta muuult timp in urma. Oricum “cei mari” care fac si comert nu cred ca vor fi de acord cu nici una din variante. Deci va fi o lupta destul de grea … zic eu.

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 8:20   [#2]

  Domnul Valeriu Tabara are idei una mai trasnita ca altul, exact ca sefutul sau! Cu ce ma incalzeste pe mine, cumparatorul de la raft, ce adaos comercial practica comerciantul. Oricum marile magazine de retail lucreaza in cartel. Cum se gandesc la tot feluri de nazbatii cum taie salarii, pensii, alocatii etc, “onor” guvernantii ar trebui sa reglementeze intr-un fel adaosul comercial, de ex. cum era in perioada interbelica (era plafonat) ori sa introduca la comercianti impozite diferentiate dupa procentul de adaos comercial. Si sa nu vina cu poezii de la Uniunea Europeana!Dar toate astea sunt teorii, comerciantul roman va gasi intotdeauna portita de scapare din meendrele legii! S-a scris destul de mult pe acest blog despre nesimtirea comerciantului roman! Iata din nou cum majoreaza toate preturile in prag de sarbatori, in timp ce in toata lumea civilizata preturile scad semnificativ.
  Ce noroc pe cei care locuiesc mai aproape de granite!

 • Jan
  ... a scris la 13 decembrie 2010, 18:08   [#3]

  Pff…nu stiu cum e la alimente, dar eu am lucrat intr-un supermarket de materiale de constructii si daca ma credeti, erau produse care intrau in magazin cu pretul de 120 lei si erau vandute cu 359,99… 300% adaos !!! Deci, nu prea cred eu ca va fi aprobata o astfel de initiativa.

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 20:25   [#4]

  am vazut si eu la stiri in aceasta seara…cred ca este o idee foarte buna

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 21:15   [#5]

  dai seama ce socuri am avea unii dintre noi cand vedem ce diferente mari sunt :))

 • ... a scris la 13 decembrie 2010, 21:50   [#6]

  In mod cert ar scadea preturile … Le-ar crapa obrazul de rusine cand ar vedea ca stie lumea cam ce adaosuri comerciale practica.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?