Este Romania in UE, ori ba ?
Romania este in UE, ori e “afara” ?
Nu inteleg ce-o tot lalaim atat ? Cati ani de zile ne mai trebuie ca sa fim cetateni europeni in adevaratul sens al cuvantului ?
Si nu suntem noi singurii “europeni” (cica) in situatia asta… Oare nu cumva s-a dorit ca Romania sa devina doar o simpla piata de desfacere pentru marile corporatii din occident ? Oare nu cumva scopul a fost ca europenii si americanii sa puna mana (in timp, bineinteles….) pe resursele naturale ale Romaniei ? Oare nu cumva asta sa fie pe undeva, supararea Rusiei ca “a ramas de caruta” in “cucerirea democratica” a Romaniei …?
Razboiul modern incepe sa capete pe zi ce trece o cu totul alta forma … Daca pana acum, cotropirea unei tari se facea cu arma, acum se poate face in mod “democratic”, nu mai este nevoie de arme … Romania a inceput deja sa fie “cumparata” metru cu metru, hectar cu hectar … O buna parte din terenurile agricole ale Romaniei au fost deja cumparate de italieni, olandezi, belgieni, englezi, americani si altii …
Vin si “ne arata ei” cum se face agricultura …
Taranii romani incep sa-si vanda pamanturile mostenite din tata-n fiu si cu greu recuperate dupa 1989. A fost una dintre masurile populiste luate la vremea respectiva, de catre niste politicieni fara viziune. Nu faptul ca taranii si-au recuperat terenurile este problema, ci faptul ca politicienii care erau la putere la vremea respectiva au facut-o strict pentru capital politic, fara sa asigure si sprijinul logistic necesar, in primul rand o “educatie” a taranilor reimproprietariti, niste specialisti in agricultura care sa-i indrume pe tarani ce si cum sa faca pentru a-si dezvolta o mica afacere …
Si uite asa ne trezim acum, dupa 22 de ani de la Revolutie, ca nu mai avem agricultura si in curand n-o sa mai avem nici terenuri …
Romania a exportat alimente, acum importam alimente… In Romania se construiau avioane, elicoptere, camioane, tractoare, vapoare … Acum le importam … Si exemplele pot continua …
Puterea de cumparare a romanilor a scazut constant, ca si cum n-am avea nici o tangenta cu Europa, in timp ce preturile sunt perfect “aliniate” cu cele din tarile dezvoltate ale Europei, ba in multe situatii sunt chiar mai mari …
Pentru asta am intrat (vorba vine) in Europa ?
2 comentarii la “Este Romania in UE, ori ba ?”
Normal, totul se reduce la resurse si bani. Pacat ca nu suntem in stare sa observam acest lucru.
Clar, NU E