Ecran flexibil AMOLED, pentru telefoane mobile

Test neconventional al unui ecran flexibil AMOLED

amoled display Ecran flexibil AMOLED, pentru telefoane mobile

Odata cu recent anuntatul Nokia N8, am luat hotararea ca odata ce apare si la noi pe piata, sa-mi cumpar un astfel de telefon. Uitandu-ma peste specificatiile tehnice ale acestuia, am vazut ca display-ul telefonului Nokia N8, este de tip AMOLED.

Ce inseamna AMOLED ? AMOLED este prescurtarea de la “Active Matrix Organic Light Emitting Diode

Am inceput sa ma “documentez” putin in legatura cu acest tip de ecran AMOLED, si ce am gasit, m-a uimit pur si simplu… Am sa va prezint 2 filmulete, in care sunt testate “proprietatile” acestui tip de ecran …

Un “test” unde puteti vedea diferentele intre un ecran obisnuit TFT / LCD al unui aparat foto CANON, si ecranul AMOLED al unui aparat foto SAMSUNG. Difera incepand de la luminozitate, culori si pana la unghiul de vizualizare:

Si mai uimitor, una dintre proprietatile ecranelor AMOLED, este … rezistenta (daca putem sa-i spunem asa) la lovituri. In filmuletul de mai jos, o sa vedeti un test putin mai neobisnuit, intre un ecran de tip AMOLED si unul conventional TFT / LCD:

Un motiv in plus sa-mi cumpar Nokia N8 … Tot in specificatiile telefonului, scria ca, ecranul este rezistent la “zgarieturi” … Se pare ca au fost modesti cei de la Nokia cand au spus ca este “rezistent la zgarieturi” … Testul de mai sus o demonstreaza …

Copyright © 2010 www.dan-blog.ro @ Dan

Categorie articol [ Telefoane mobile ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Ecran flexibil AMOLED, pentru telefoane mobile”

  • RadicalHackers
    ... a scris la 24 august 2010, 13:52   [#1]

    Eu cel putin, stiam chestia asta cu mult inainte sa apara pe piata telefoanele respective. Si se poate spune ca aparentele inseala pentru cei care nu stiu, intreg proiectul le apartine celor de la Sony. Ei au descoperit acest lucru cred ca acum 2 ani.
    In rest ce sa zic, cred ca cu totii asteptam producerea lor in masa atat in materie de televizoare cat si in ceasuri digitale sportive, PSP-uri, poate fi folosit chiar si ca geam deoarece nu patrunde asa de mult lumina prin el si cred ca toata lumea si-ar dorii un acvariu 3D “holografic”; ca sa zic asa. :-?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?