Echinocţiul de primăvară

a venit primavara Echinocţiul de primăvară

Echinocţiul de primăvară

Gata, a venit primăvara … e “oficial”. Echinocţiul de primăvară este evenimentul care marchează începutul primăverii astronomice, iar în acest an (2014), echinocţiul de primăvară în România are loc astăzi 20 martie la ora 18.57 …
Echinocţiul de primăvară este momentul în care durata unei zile este egală cu durata unei nopţi şi începe anul solar, durata zilei va continua să crească şi implicit durata nopţii va începe să scadă. Asta va continua până la data de 21 iunie, când are loc solsţiului de vară.

Echinocţiul de primăvară reprezintă momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând astfel din emisfera australă a sferei cereşti, în emisfera boreală. Atunci când Soarele se afla în acest punct, numit şi “punct vernal”, acesta descrie mişcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen care determină egalitatea duratei zilelor cu cea a nopţilor, indiferent de latitudine.

echinoctiu de primavara Echinocţiul de primăvară

primavara Echinocţiul de primăvară

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 20 martie 2014 in categoria Planeta noastra, Univers. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro