EaseUS Todo Backup – Review

EaseUs Todo Backup Home EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home

În acest articol am să vă prezint un program pentru calculator extrem de util, un “must-have” cum se spune în limba engleză, un program care nu ar trebui să lipsească din arhiva personală a unui utilizator de calculator de tip “mediu” sau peste.
De ce? Pentru că acest program vă ușurează extrem de mult munca, vă scapă de o mulțime de nervi și nu pierdeți timp atunci când calculatorul vostru “decide” brusc, că, nu mai vrea “să meargă”.

Programul despre care vă spuneam, se numește EaseUS Todo Backup Home și este un program destinat tuturor posesorilor de calculatoare care doresc ca datele/informațiile și programele instalate pe calculatorul de acasă ori de la muncă să fie în siguranță și că în situația unui eveniment neplăcut, aceste date nu se vor pierde iar sistemul de operare va rămâne intact.
Și am să încerc să vă spun cât mai “pe scurt”, ce face acest program, respectiv EaseUS Todo Backup Home.

EaseUS Todo Backup Home este un program pentru salvarea și restaurarea datelor de pe calculatorul vostru (laptop sau desktop). Deși are mai multe funcții, cea mai importantă mi se pare a fi funcția de “Backup & Recovery” cu ajutorul căreia puteți oricând restaura sistemul vostru de operare (Windows XP, Vista, 7, 8, 10, etc), în situația în care, din diverse motive, sistemul de operare nu mai funcționează corespunzător, are erori, vă treziți cu ecran albastru sau negru (BSoD), etc.

La ce folosește EaseUS Todo Backup Home și cum trebuie utilizat?
Un bun “start” ar fi să reinstalați sistemul de operare “de la zero”, pentru a vă asigura că sistemul de operare este în regulă. Este important să folosiți o partiție separată pentru sistemul de operare și programe (de exemplu partiția C:\), iar pentru poze, filme, muzică, documente și orice altceva, să folosiți o altă partiție (de exemplu partiția D:\).
Apoi, instalați toate driverele de care aveți nevoie, toate perifericele (tastatură, mouse, imprimante, cameră web, etc).
Pe urmă, instalați toate programele de care aveți nevoie, iar pentru fiecare program în parte, faceți toate setările de care aveți nevoie. Va cere ceva timp, însă merita, pentru că, de acum încolo, nu va mai trebui să faceți toți acești pași, EaseUS Todo Backup îi va face în locul vostru.

Odată ce ați instalat absolut toate driverele și programele de care aveți nevoie și ați făcut absolut toate setările în sistemul de operare și programe, vom folosi EaseUS Todo Backup Home pentru a creea o “poză”, o “fotografie”, o “imagine” a întregului sistem de operare. Această “imagine”, va conține absolut toate programele, setările, fișierele și sistemul de operare. Ulterior, după luni de zile de utilizare, dacă întâmpinați o problemă cu calculatorul vostru, puteți restaura întreg sistemul de operare, cu programe cu tot și cu setări, cu doar câteva click-uri, folosind imaginea creeata cu EaseUS Todo Backup Home. Altfel spus, în loc să vă pierdeți ore întregi pentru a instala din nou sistemul de operare, drivere, periferice, programe, să faceți setări în fiecare program, etc, în doar câteva minute puteți avea totul “la loc”, în stare perfectă de funcționare.
În situația în care, sistemul de operare este atât de “defect” încât nici măcar nu mai vrea să pornească, puteți boota de pe un CD bootabil cu EaseUS Todo Backup Home (Emergencydisk.iso) și în câteva minute aveți totul “la loc”, funcțional la fel ca în prima zi.

INSTALARE EaseUS Todo Backup Home

EaseUS Todo Backup Home poate fi descărcat de pe site-ul oficial: download EaseUS Todo Backup Home. Instalați versiunea “Trial” care este valabilă timp de 30 de zile. După instalare și testare, dacă vă place programul, puteți să-l cumpărați, costă doar 29$ licența.

EaseUS Todo Backup Home 01 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 02 EaseUS Todo Backup  Review

În timpul instalării, pe partiția D:\ va fi creat un folder nou cu numele “My Backups“. Ulterior, în acest folder veți găsi fișierele (”imaginile”) de backup pe care EaseUS Todo Backup Home le va creea.

EaseUS Todo Backup Home 03 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 04 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 05 EaseUS Todo Backup  Review

Introduceți licența (serial) dacă o aveți deja. Dacă nu o aveți, puteți cumpăra una sau puteți încerca versiunea “Trial“.

EaseUS Todo Backup Home 07 EaseUS Todo Backup  Review

Dacă ați introdus licența (serialul), va fi afișat mesajul “Activation succeeded!“, iar în partea de jos a ferestrei aveți butonul “Create Now“. Dați click pe acest buton pentru a creea o imagine .ISO cu EaseUS Todo Backup Home, imagine pe care ulterior o puteți scrie pe un CD. De pe acel CD, veți putea boota pentru a restaura sistemul de operare în situația în care calculatorul vostru nu mai vrea să pornească deloc.

EaseUS Todo Backup Home 09 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 10 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 11 EaseUS Todo Backup  Review

Apăsați butonul “Finish” pentru a încheia operația.

EaseUS Todo Backup Home 12 EaseUS Todo Backup  Review

Acum, se va deschide fereastra de lucru de la EaseUS Todo Backup Home.

Cum se face backup la partiția C:\ cu Windows ?

Pentru a face backup partiției C:\ (sistemului de operare), apăsați butonul “System Backup“:

EaseUS Todo Backup Home 13 EaseUS Todo Backup  Review

Selectați sistemul de operare și partiția căreia vreți să-i faceți backup. În exemplul de mai jos, este vorba despre partiția C:\ pe care avem instalat Windows 7.

EaseUS Todo Backup Home 14 EaseUS Todo Backup  Review

Va începe creerea backup-ului. Așteptați până când este gata.

EaseUS Todo Backup Home 15 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 16 EaseUS Todo Backup  Review

Când este gata, apare mesajul “Task Completed“.

EaseUS Todo Backup Home 17 EaseUS Todo Backup  Review

Odată fișierul de backup creat, veți putea oricând restaura întreg sistemul de operare cu drivere, programe și setări.

Cum se poate restaura partiția C:\ cu Windows ?

Pentru a restaura partiția C:\, deschideți EaseUS Todo Backup Home și apăsați pe butonul “Recovery“. Dacă bootați de pe CD-ul de boot, evident puteți căuta fișierul de backup de pe partiția D:\.

EaseUS Todo Backup Home 18 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 19 EaseUS Todo Backup  Review

Va apare un mesaj de atenționare care va spune că, partiția C:\ va fi rescrisa. Apăsați “OK“.

EaseUS Todo Backup Home 20 EaseUS Todo Backup  Review

O altă fereastră de atenționare se va deschide și vă va anunța că trebuie să restartați calculatorul. Apăsați pe butonul “Reboot” din fereastră:

EaseUS Todo Backup Home 21 EaseUS Todo Backup  Review

Calculatorul se va restarta și va porni EaseUS Todo Backup Home:

EaseUS Todo Backup Home 22 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home 23 EaseUS Todo Backup  Review

Va începe automat, rescrierea partiției…

EaseUS Todo Backup Home 24 EaseUS Todo Backup  Review

Când este gata, apăsați butonul “Finish“. Calculatorul se va restarta și va porni sistemul de operare, însă de data aceasta va fi sistemul de operare “rescris” din fișierul de backup.

Felicitări, aveți un nou Windows gata instalat, cu tot cu drivere și programe, gata setate toate. Iar asta, în doar câteva minute …

EaseUS Todo Backup Home 28 EaseUS Todo Backup  Review

EaseUS Todo Backup Home are însă mult mai multe opțiuni, în afară de ce v-am prezentat eu mai sus. Se poate face backup doar la anumite foldere sau fișiere, se poate “programa” un backup automat, respectiv în fiecare zi, săptămână sau lună, la o anumită oră, să facă automat backup la ce vreți voi.
De asemenea, are funcție de “clonare“, cu ajutorul căreia puteți clona partiții și hard disk-uri. De exemplu, dacă vreți să “mutați” toată informația de pe o partiție pe alta, ori de pe partiția unui hard disk pe partiția altui hard disk sau SSD. Puteți clona hard diskuri și SSD-uri, EaseUS Todo Backup Home este optimizat pentru lucrul cu SSD-uri.
Rămâne să-l descoperiți voi …
Categoric însă, EaseUS Todo Backup Home este o unealtă extrem de utilă și care n-ar trebui să lipsească din “biblioteca” nimănui. Succes și vă aștept cu comentarii …


Categorie articol [ Advertoriale ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “EaseUS Todo Backup – Review”

 • 1qlee
  ... a scris la 3 ianuarie 2016, 21:46   [#1]

  Cu ce se deosebeste in plus fata de alte programe asemanatoare ?(exemplu: Acronis True Image)

 • ... a scris la 3 ianuarie 2016, 23:44   [#2]

  Cu prețul mai mic și consum de resurse mai mic.

 • Severus
  ... a scris la 4 ianuarie 2016, 14:30   [#3]

  E ok programul. Cat spatiu ocupa imaginea? Aproximativ la tine cat isi rezerva din HDD?

 • 1qlee
  ... a scris la 4 ianuarie 2016, 19:39   [#4]

  LA mine, la o partitie de 31,6G, ca imagine are 14,2G. Ca program instalat, nu rezerva mai nimic.
  Ca resurse, asa cum zice si DAN, intr-adevar le cam simt, si le cam inchis din taskmanager (msconfig) pentru ca are procese care mie nu-mi sunt necesare. Legat de pret, se stie….:d

 • ... a scris la 5 ianuarie 2016, 15:05   [#5]

  pe vremuri imi faceam imagine dupa windows si programe cu ceva de la symantec. pe vremuri, adica acum 10 ani

 • ... a scris la 5 ianuarie 2016, 17:01   [#6]

  @francisc, Norton Ghost se numea, și eu l-am folosit pe vremuri :))

 • ... a scris la 6 ianuarie 2016, 12:17   [#7]

  Un soft foarte ok. Interfata simpla, usor de folosit si functii utile de backup date. Cei de la EaseUS au o suita de aplicatii foarte utile focusate in special pe recuperarea de date, backup si partitionare. Eu unul am folosit (cam de prin 2011) destul de mult timp Easeus Partition Master Home Edition.

Trackbacks

 1. Cum recuperezi fișierele șterse din Recycle Bin?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?