E-Boda HD for all 500 firmware

E Boda HD for all 500 Media Player E Boda HD for all 500 firmware

E-Boda HD for all 500 firmware

Recent mi-am cumparat un media player E-Boda HD for all 500. Media Playerul avea initial o versiunea de firmware de prin februarie~mai 2010 sau ceva de genul, cert este ca, odata ce am ajuns casa si am montat media playerul, in afara de faptul ca puteam sa ma uit la filme, in rest optiunile din meniul media playerului erau cam … praf. Am vrut sa conectez media playerul in retea cu calculatorul si nicicum n-am reusit … Asa am inceput “documentarea”, si am descoperit ca aveam nevoie de un update de firmware, firmware-ul care era pe media player cred ca era pus “in graba” si aveam senzatia ca este “neterminat”.

In prima faza, am facut update de firmware folosind ultima versiune oficiala de firmware pe care am gasit-o pe siteul oficial E-Boda:

HD_for_all_500_v7.3.21.r4803.zip (Adaugat in 20-12-2010, 7:32 am)

… sau puteti descarca acest firmware, direct de pe siteul oficial EBODA.

________________________________________________________________


Instructiuni de instalare a firmware-ului / HD for all 500


Atentie !!! Acest soft este destinat produsului “E-Boda HD for all 500” aplicarea acestuia pe un alt produs duce la deteriorarea acestuia si automat la pierderea garantiei.

Deoarece acest soft face trecerea de la platforma Realtek SDK2 la platforma Realtek SDK3, procedura de upgrade implica aplicarea urmatorilor pasi:

A. – Upgradarea Bootloader-ului
- 1. Din folderul “Bootloader” copiati fisierul install.img si package_MP.tar in directorul radacina a unui stick USB (recent formatat);
- 2. Introduceti stick-ul USB in portul USB HOST al player-ului;
- 3. Cu aparatul oprit in Stand By, apasati si tineti apasat timp de 10 secunde butonul ON/OFF de pe panoul frontal;
- 4. Dupa putin timp va aparea meniul specific upgrade-ului. Asteptati pana procesul se termina.
Nu opriti aparatul si nu apasati tastele de pe telecomanda !!!
- 5. Dupa terminarea procesului, aparatul se va restarta …
- 6. Imediat ce aparatul s-a restartat, va rugam sa indepartati stick-ul USB si mergeti la pasul B.

B. – Upgradarea Softului
- 1. Stergeti fisierele anterioare de pe stick-ul USB;
- 2. Din folderul “Firmware” copiati fisierul install.img in directorul radacina a stick-ului USB;
- 3. Introduceti stick-ul USB in portul USB HOST al player-ului, daca aparatul este pornit va rugam sa-l opriti;
- 4. Cu aparatul oprit in Stand By, apasati si tineti apasat timp de 10 secunde butonul ON/OFF de pe panoul frontal;
- 5. Dupa putin timp va aparea meniul specific upgrade-ului. Asteptati pana procesul se termina.
Nu opriti aparatul si nu apasati tastele de pe telecomanda !!!
- 6. Dupa terminarea procesului, aparatul se va restarta;
- 7. Aparatul va afisa meniul principal in aproximativ 3 -5 minute de la terminarea procesului.

Felicitări aţi terminat instalarea …

Atentie !!! Exista posibilitatea ca dupa aplicarea acestui upgrade, iesire video HDMI a produsului sa fie dezactivata sau rezolutia video sa fie nepotrivita televizorului dumneavoastra, va rugam sa apasati pe tasta “TV SYS” de pe telecomanda pana ce aparatul va afisa imagine.
Instalarea “bootloaderului” (pasul A), se face o singura data.


Rezultatul obtinut dupa acest update de firmware a fost ca, am reusit sa conectez media playerul la calculator, inclusiv pe Windows 7, sa dau “share” la fisierele de calculator astfel incat sa pot accesa aceste fisiere/foldere direct de pe media playerul Eboda (legat in retea cu calculatorul), etc … Pentru asta insa trebuie sa activati pe media player, serverul NAS (samba) iar daca vreti sa utilizati si transferul de fisiere prin FTP, atunci activati si serverul FTP de pe media player. Pe firmware-ul anterior, nicicum nu am reusit sa accesez fisiere/foldere din PC, decat pe Windows XP.

Mai ramanea o problema nerezolvata: functia SLEEP. Adica, sa pot “programa” media playerul sa se opreasca dupa un anumit timp, 30/60/90/120 de minute. Iar m-am apucat de “cautari” pe internet, si am gasit pana la urma informatii despre un firmware “special”, creeat de cativa entuziasti, pentru media playerul E-Boda HD for all 500. Imi era cam “frica” sa fac un astfel de update de firmware, adica sa pun o versiune “neoficiala” de firmware, asta pentru ca nu stiam exact ce este cu acel firmware, nu stiam daca pot face dupa aceea trecerea inapoi la firmware-ul original (oficial), etc…
Pana la urma, “mi-am luat inima-n dinti” si am facut update de firmware “neoficial”…
Am incarcat urmatoarea versiune de firmware: HD_for_all_500_cipibad_v7.1_v7.3.21.r4803.

Daca doriti sa descarcati acest firmware “neoficial”, o puteti face de aici:

download HD_for_all_500_cipibad_v7.1_v7.3.21.r4803

… sau de aici:

download HD_for_all_500_cipibad_v7.1_v7.3.21.r4803

Firmware-ul este facut de catre cipibad impreuna cu o echipa entuziasti. Daca doriti ca in acest firmware sa fie incluse si alte chestiuni care credeti ca ar fi utile, sau daca doriti modificarea lui, modificarea optiunilor care apar in firmware, daca sesizati ceva buguri sau observati ca nu functioneaza ceva la acest firmware, puteti lua legatura direct cu cipibad (cel care a creeat acest firmware), direct pe siteul lui, la sectiunea hd4all 500 sdk3 firmware. Postati acolo un comentariu si specificati ce nume doriti. ATENTIE ! Trebuie sa postati in limba engleza !!!! (asa este regula pe acel site).

Veriunea de firmware-ul HD_for_all_500_cipibad_v7.1_v7.3.21.r4803 aduce o intreaga serie de imbunatatiri, playerului E-Boda HD for all 500 !!!
In primul rand, are integrat un “timer” (similar functiei “SLEEP” de la televizoare), de unde poti “programa” media playerul sa se opreasca dupa 30/60/90/120 de minute. Recent, am facut un “request” pe siteul lui cipibad pentru a adauga la timer si 180/240 de minute. Autorul firmware-ului a spus ca va include asta in urmatoarea versiune de firmware …

Aceasta versiune de firmware, are si un panou de control (Web Control Panel) care poate fi accesat direct de pe calculator, tastand in browser urmatoarea adresa: http://IP-Media-player:82/cgi-bin/ewcp.cgi. Daca pe media player schimbati numele hostului (Host Name) si puneti de exemplu “eboda“, atunci in browser veti putea accesa Panoul de Control, astfel: http://eboda:82/cgi-bin/ewcp.cgi

Iata cum arata Panoul de Control al Media-Playerului, cu aceasta versiune de firmware:

e boda hd for all 500 Web Control Panel E Boda HD for all 500 firmware

Personal, sunt foarte multumit de acest firmware, si consider ca este cea mai reusita versiune de firmware de pana acum, creeata pentru media playerul E-Boda HD for all 500, drept urmare va recomand sa-l utilizati si voi.

FOARTE IMPORTANT !!! Inca o data tin sa specific: daca ati facut deja upgrade de “bootloader”, la Realtek SDK3, nu mai trebuie sa faceti upgrade si la Bootloader !!! Instalarea “bootloaderului(pasul A) se face o singura data !!!

Succes.

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

15 comentarii la “E-Boda HD for all 500 firmware”

 • Octavian
  ... a scris la 9 aprilie 2011, 9:52   [#2]

  Am un E-Boda HD for all 500 cu vers fw: v7.3.21 r4803 si bootloader 0000.0202.1026L.

  Intrebari:
  -- 1. Este ultimul bootloader ?
  -- 2. Cum fac upgred de fw cu HD for all 500-7.3.21.r4803_v4 deoarece dezarhivat nu am decat fisierele: swap512MB.rar si transgui-2.2setup.exe.
  -- 3. Daca e ok cum l-e folosesc ?

  PS: am facut un fw upgrade cu softul lui cipibad de pe site-ul tau si a fost ok cu exceptia ca nu aveam sonor la filmele de pe net si atunci am revenit la fw de la eboda.

  Multumesc pentru atentie.

  Tavi

 • pcweb
  ... a scris la 7 iulie 2011, 18:18   [#3]

  Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva, la un Egreat am instalat un firmware de E-Boda si nu merge telecomanda (nu mai pot reveni la firmware-ul de Egreat, am updatat si bootloader-ul din greseala).
  Stie cineva cum as putea modifica firmware-ul sa-i adau telecomanda de Egreat ? Multumesc.

 • Narcis
  ... a scris la 14 decembrie 2011, 19:57   [#4]

  Sall. Am o problema cu E-Boda HD for All 500: la filmele 3D in format Blu-Ray, imi deformeaza subtitrarea, in sensul ca imi apare foarte mare si nu reusesc deloc sa o corectez. Daca aveti informatii cum se poate rezolva problema, va rog sa postati. Multumesc.

 • Andrey
  ... a scris la 15 decembrie 2011, 3:20   [#5]

  @ Narcis: -- Ai incercat din telecomanda ? Apesi pe butonul “SUBTITLE” de pe telecomanda si de acolo poti modifica dimensiunile caracterelor la subtitrare, poti muta subtitrarea mai in sus sau mai in jos, etc.

 • narcis
  ... a scris la 15 decembrie 2011, 18:34   [#6]

  Sall. Alta e problema: inainte de a comuta de pe 2D pe 3D imi apare subtitrarea normal si o pot mari sau micsora, etc… Cand intra pe 3D, imi apare subtitrare dubla, acelasi scris si in stanga si in dreapta ecranului jos desi imaginea 3D se vede perfect si sunetul la fel. Daca aveti idee despre asta, va rog sa postati aici o rezolvare. Multumesc!

 • narcis
  ... a scris la 18 decembrie 2011, 23:13   [#7]

  de exemplu, la redarea unui mkv HALF SBS 1080p imaginea se vede perfect 3D dar subtitrarea este dublă,adică una este în stânga jos iar cealaltă în dreapta jos,să nu se înţeleagă subtitrare despărţită în stânga şi dreapta,ci două subtitrări întregi.Aştept lămuriri pe tema aceasta.

 • Erji
  ... a scris la 20 decembrie 2011, 16:24   [#8]

  @ Narcis: -- aveam si eu problema asta, chiar azi am rezolvat-o !

  Descarca 3D Subtitle: Download 3D Subtitle

  TUTORIAL (click pe imagine):

  3 D Subtitle TUTORIAL

  Sursa aici: http://www.3dsbs.c...-3d-subtitle.html

 • narcis
  ... a scris la 21 decembrie 2011, 22:52   [#9]

  nu reusesc nimic!!!!!!!

 • narcis
  ... a scris la 23 decembrie 2011, 18:38   [#10]

  k. am incercat si mereu imi apare urmatorul mesaj: invalid srt, error line 523. ce e de facut?

 • andrey
  ... a scris la 23 decembrie 2011, 19:07   [#11]

  Deschizi subtitrarea cu Notepad ++ si cauti in linia 523, acolo ai o eroare. Modifici sau stergi textul din linia 523.

 • narcis
  ... a scris la 23 decembrie 2011, 23:14   [#12]

  acum am reusit. multumesc frumos!

 • Adrian Ruicanescu
  ... a scris la 6 ianuarie 2012, 19:42   [#13]

  Am cumparat un E-boda HD for all 500. Inclusiv dupa ce am facut ultimul upgrade, cu update-ul lui Cipibad, nu reusesc sa il fac sa vada in retea un computer Apple. Am vreo sansa? Windows nu va fi niciodata instalat pe acel computer.

  Multumesc.

 • mariussdany
  ... a scris la 26 februarie 2012, 9:48   [#14]

  Buna ziua,
  1. Puteti sa-mi spuneti daca acest media playerele citeste filme in format full SBS?
  2. Subtitrarile trebuie sa fie prelucrate si transformate in sub (va intreb pentru ca am observat ca sunt media playere care citesc si transmit filme 3D catre TV, dar cand vine vorba despre subtitrare deja avem o problema, titrarea fiind impartita in doua in partea din stanga si dreapta a TV-ului)
  Sunt interesat de un media player 3D.
  Multumesc.

 • bebe
  ... a scris la 19 decembrie 2017, 16:15   [#15]

  am un hd for all 500 dar nu am telecomanda ma poate ajuta cineva cu una?

Trackbacks

 1. E-Boda HD for all 500

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?