Drumul spre “fericire” al domnului Dragnea!…

chiftele prastie puscarie inchisoare Drumul spre fericire al domnului Dragnea!...

A fost o vreme când l-am considerat pe dl. L. Dragnea poate doar un simplu șmecheraș, viclean, lacom, uns cu toate alifiile, ca mulți ca el în țară asta, însa niciodată prost. Pe atunci (ce repede trec anii!) ca… baron transferat de la PD la PSD se diferenția de colegii săi pesediști, așa cum velociraptorii se diferentiau de brontozauri. Era o specie nouă de baron, mai rapace, mai agil, mai lipsit de scrupule. Băieții veseli ai Partidului, cu actualul vecin de celulă, Radu Mazăre, drept cap al răutăților, erau un fel de… niște mici Nicusori, știți dv, fiul teribil al lui Ceașcă și al sinistrei sale soții. Apoi, când l-am auzit spunând pe tinerelul L. Dragnea că “Eu nu vreau să plec ca prostul din viață și din funcție“, am știut că va fi în stare să dea chiar și foc la pușcărie cu țară cu tot, numai să nu ajungă și el pe acolo! Dar cu toate astea, iată că, deși nu e chiar prost, marele Dragnea a ajuns la Rahova! Nu ca prostul, ci ca penalul, infractorul! Niciunul dintre “milioanele de aderenți” pe care a pretins că-i are la purtător nu a venit să-l plângă, să-l consoleze nițel. Nici măcar admiratorii, ex-tovii, ‘ăi de vârsta a treia, sau fostele feseniste de pe la Apaca. S-au adunat, în schimb, nenumărați cetățeni care să-l huiduie, să-l înjure, să-i decoreze mașina cu hârtie igienică și să-i bată cu pumnii în portiera.
Cum a ajuns aici? Cum s-a întâmplat ca omul acesta viclean și calculat să piardă contactul cu realitatea? Cum s-a înconjurat de profitori și saltimbanci, la Partid sau în studiourile TV unde se uita încântat în oglinda unor predicții care-i spunea că poporul îl iubește și-i va da 40 la sută în alegeri?!
Simplu și firesc. Haideți, va propun, să urmăriți acum, videoclipurile care urmează…Momentul de delir maxim a fost însă cel în care și-a expus tezele din decembrie, în urma cărora Guvernul a executat ordonanța lăcomiei, care a a lovit bezmetic mediul privat. Începuse să lovească alandala în ținte reale sau imaginare, vorbea în dodii, facea clăbuci. În ultimele saptamâni, pe măsură ce populația îi devenea tot mai ostilă, Liviu Dragnea apăsa tot mai tare pedala naționalismului de grotă. Oamenii începusera să-și dea seama de asemănările izbitoare cu Ceaușescu. Au urmat, poate că vă reamintiți, desele vizite pe la DNA, cu băile alea de mulțime, pro și contra, care l-au cam zguduit și l-au pus pe gânduri… Aplauzele celor care exprimau atunci (ce vremuri!…) tot sprijinul și încrederea lor, s-au metamorfozat (în timp) în valuri de proteste, înjurături și huiduieli.


După care alegerile europarlamentare și sentința. Bomba, bombelor care a zguduit serios partidul său, și nu numai, și care i-au trasat drumul spre noua sa casă, din Rahova! N-au lipsit nici comentariile, precum nici speranțele de mai bine, toate confirmând cunoscutele zicale “Ulciorul nu merge de multe ori la apă“, “Orice început are și-un sfârșit” sau “După învăț, vine și dezvățul“. Ca să nu mai reamintim și faptul că, de regulă, istoria se repetă!

A fost cândva sfârșitul lui nea Nicu, iar acum, desigur, nu în același mod, al lui nea Liviu! Cel care iată, se află acum acolo unde nici prin visele cele mai negre nu și-a dorit… Comentarii, în fel și chip, dar și imagini grăitoare, despre “patriotul” națiunii, aflat la binemeritata-i odihnă, ceva mai jos:

Acum și câteva versuri….

Privesc din Rahova prin gratii de fier
Departe, în zare, un petic de cer.
E cerul sub care departe-i și ea
Se mistuie-n gânduri Irina, dragostea mea.

Puternici și… tineri și plini de avânt,
Cerut-am noi președinția și-un loc… cât mai sfânt,
Dar nu ne-au lăsat opoziția și acel stat paralel
Și-n lupta cea grea am sfeclit-o nițel.

Acum stau în celulă, mereu abătut și flamând,
La fel ca și Mazăre, cu chipul său blând.
Irina zace-nsingurată , abia răsuflând.
Mai toți ne acuză, ne-omoară în ghearele lor,
Să nu cumva să ne întoarcem ‘napoi la popor.

Aș sparge și zidul și tot ce-i p’aici
Să zbor ca un șoim la foști-mi amici.
S-o văd înc-o dată pe prietena mea
Și apoi să m-arunc în lupta cea grea!

(versuri de pe vremea… Doftanei, de Teodor Rudenko, modificate (adecvate) pentru actualitate, de către subsemnatu’)

P. S. Părerea mea-i că ar trebui, d-le Dragnea, să stați liniștit, eventual să citiți, inclusiv scrisorile de “dragoste” din partea “admiratorilor” dv. Nu vă agitați și nici, Doamne ferește, să… evadați. Liniștiți-vă! Puteți, la o adică, să-i întrebați pe cei ce vă asigură securitatea, dacă vă mai vor… clientul lor! Timpul cât și mult dorita nouă casă vă stau acum (și nu numai) la dispoziție! Cel puțin 3 ani și jumătate, după care, fie că vă luați chiar și “masteratul” în ce specialitate doriți, inclusiv în cea de dr. în pușcărie, fie că o să vă mai continuați “odihna” dar și “studiile”. Mai ales că foștii dv. aplaudaci nu numai că v-au cam uitat, dar v-au și acuzat de toate cele. Așa-s oamenii de azi, mai ales cei cu deprinderi vechi!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

16 comentarii la “Drumul spre “fericire” al domnului Dragnea!…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 iunie 2019, 16:24   [#1]

  Cel puțin pentru o vreme Dragnea nu mai este o problemă. A primit ce a meritat. Acum problema e ce ne facem cu cei pe care i-a lăsat în urma lui la conducere. De ăștia cum ne scăpăm?

  Alegerile prezidențiale din toamnă nu rezolvă problema. Soluția de avarie este ca moțiunea de cenzură să treacă, ceea ce e greu de crezut. Adevărata miză a jocului democratic e „potul” alegerilor locale și al celor parlamentare de la anul. Să nu uităm că harta României e colorată în roșu de reprezentanții PSD aleși în urmă cu patru ani. Mai crede cineva că baronii locali vor renunța de bunăvoie la cuțitul cu care împart frișca de pe tort?

  În acest moment al devenirii noastre democratice e nevoie acută de un nou guvern. Orice calcule electorale (precum ăla că nu e momentul ca opoziția să scoată castanele din foc) nu-și au justificare. Nu ne putem „permite” încă un an și jumătate bătaia de joc la care suntem supuși de 30 de ani.

  Atâta timp cât târguiala pe funcții (mă rog, acum i se spune „negociere”) e singurul criteriu pentru debarcarea unui guvern ce și-a demonstrat cu brio incompetența, ce mai rămâne de făcut? Dacă protestezi pe uliță, îți trage jandarmul câteva bastoane pe creștet ca să-ți vină mintea la cap. Dacă vrei cu tot dinadinsul să-ți exerciți dreptul la alegere, n-ai decât să stai toată ziua la coada de la ușa secției de vot…

  „Aniversăm” astăzi 29 de ani bătuți pe muchie de când minerii au plantat trandafiri în Piața Universității. Ar trebui să le mulțumim pentru „înalta lor conștiință civică” de care au dat dovadă și să organizăm funeralii cu onor militar tovarășului ce a „dezîntinat” comunismul.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 13 iunie 2019, 19:46   [#2]

  Îmi place să comentez pe acest blog pentru simplul motiv că oricâte inepții aș debita, replicile (atâtea câte sunt) vin cu o zi mai târziu. Am răgaz așadar să-mi număr râgâielile…

  Unii susțin răspicat că alegerile pentru Parlamentul European de-acu’ două săptămâni nu trebuie socotite drept un vot de blam dat de alegători „partidului” aflat la putere. Cică nu au nicio legătură cu politica internă promovată de indivizi precum Dăncilă, Teodorovici și toată liota lor de „specialiști” în datul cu jula și „maeștri emeriți” la țucatul de funduri. Cică ei au fost aleși în 2016 de o „largă majoritate” și nu e vina lor că Dragnea e cazat la Rahova. Încearcă pe toate căile să ne spună că ei sunt mai curați decât „făt-frumos din lacrimă”.

  Eu cred că în urma rezultatelor votului pentru PE guvernul condus de doamna Dăncilă trebuie să devină istorie. Ce naiba, chiar nu găsim cetățeni mai acătării decât cei aflați acum în capul mesei?

  Da’ ce știu eu? Dacă majorității îi place de Bădălău, de Rădulescu, de Iordache, de Codrin Ștefănescu, de Dăncilă, de Firea, de Carmen Dan și de toți susținătorii lor, ce îmi mai rămâne de spus?

  Trag în liniște fermoarul la gură și (după ce am scris acest comentariu) mai destup o pixlă de Timișoreană. Mâine o iau de la capăt și cu treaba și cu berea…

 • marc
  ... a scris la 13 iunie 2019, 20:25   [#3]

  Bine faci,Francisc!Se pare ca ai gasit solutia cea mai buna.Ma insel?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iunie 2019, 15:13   [#4]

  Nu te înșeli deloc, Marc. Tocmai mi-am terminat treaba și urmează să dau gata și berea. Azi o să fie mai multă, că e sfârșit de săptămână…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iunie 2019, 17:22   [#5]

  Naiba știe de ce după ce rad vreo două-trei (la beri mă refer) mă apucă limbuția și nu mă pot abține de la tastare.

  Carevasăzică, PSD-ul s-a „eliberat” prin încarcerarea lui Dragnea și rămâne pe poziții (nu se lasă dus de la ciolan în niciun fel) ca să ne „binefacă” cu mărețul său program de guvernare, a cărui îndeplinire ține de împrumuturi. Altfel spus, după noi potopul!

  Madama Dăncilă și-a descoperit subit vocația de premier, uitând că nu are pregătirea necesară unei asemenea funcții. Băieții cuminți, precum Negoiță (ăla de e primar pe la nu știu ce sector din capitală) cere aprobarea ziariștilor ca să nu se pronunțe.Toată gașca încearcă să salveze ce nu mai e de salvat.

  Dar noi, „populimea”, încă mai credem că avem o ștampilă de pus!

  Fug cât pot de repede până la congelator ca să nu las berile să înghețe…

 • Marc
  ... a scris la 14 iunie 2019, 17:33   [#6]

  Ai grija insa de ,,populimea”aia!…Esti tare simpatic,Francisc.Cu ,dar mai ales, cu… bere!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iunie 2019, 17:34   [#7]

  P.S.: Le-am „salvat” de la îngheț…

 • Marc
  ... a scris la 14 iunie 2019, 17:40   [#8]

  Dar stii ce:mai bine renunta la prefixul ,,po”si vezi ce mai ramane!…Exact cam ce suntem si cred ca si vom mai fi mult si bine…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 iunie 2019, 19:28   [#9]

  Nu știu cum e vremea prin Moldova, da’ pe la mine prin Banat e caniculă de nici berea de la congelator nu prea ajută, Marc. Și, colac peste pupăză, e vremea să umplu șopronul cu fân pentru ca vaca din grajd să nu moară de foame la iarnă…

  Dar să-l lăsăm pe Dragnea să „beneficieze” de „răcoarea” pe care singur și-a pregătit-o cu ajutorul populimii manipulate la greu atâția ani. Ne așteaptă o vară fierbinte, și la propriu și la figurat, și o toamnă la finele căreia vom fi chemați din nou la urne ca să ne alegem președintele pentru următorul „cincinal”. Între timp aleșii noștri își vor petrece vacanțele prin tot felul de locuri exotice și vor reveni cu bateriile încărcate pe scenă. La cât „bine” au făcut țării, merită și ei un pic de odihnă, nu?

  Eu (mai din „pulime” cum sunt) mă mulțumesc să rad zilnic spuma câtorva perechi de Timișoreană și să privesc la Campionatul European U21 care începe peste câteva minute cu meciul dintre Polonia și Belgia. Ai noștri intră pe gazon abia peste două zile. Le țin pumnii, sper să „facă o figură frumoasă” (formulă ziaristică intrată de ceva vreme în folclor) la acest turneu, dar nu prea cred că vor și reuși…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 iunie 2019, 20:31   [#10]

  Belgienii au stăpânit jocul în primul sfert de oră al reprizei și au băgat-o primii în plasă, însă cu un șut venit parcă de nicăieri în minutul 25 polonezii egalează situația și controlează jocul până la pauză.

  Una peste alta, o repriză plăcută pentru un spectator neutru ca mine. Se vede cu ochiul liber că acești tineri au foarte multă energie dar nu stăpânesc încă toate „tainele” jocului de fotbal.

  Hai că începe și actul secund…

 • EU, Eliot "Happi" Ness
  ... a scris la 16 iunie 2019, 21:08   [#11]

  Motto -- “Paradoxal este, sa fii nevoit sa traiesti din amintiri, la varsta la care te lasa memoria”!
  Domnule Marc, probabil ca-n virtutea unui sentiment premonitoriu, il tineti pe Dragnea in vizor de vreo 18 ani incoace, pentru ca EU, amintiri despre acest ins, am doar de vreo 7 ani, de cand a aparut pe scena guvernarii, suflandu-i in ureche lui Ponta, impresia mea despre el in acea perioada nediferind foarte mult de a dvs. Oarecum fortata mi s-a parut afirmatia “Oamenii incepusera sa-si dea seama de asemanarile izbitoare cu Ceausescu”, referindu-va desigur la acei oameni care apucasera sa-l cunoasca pe Ceausescu si care, la alegerile din “Duminica Orbului”(20 mai 1990), s-au prezentat la urne in proportie de 86,19%(14.826.616 alegatori), dintre care 85,07%(12.232.498 alegatori) l-au votat pe Iliescu Presedinte si care au votat atunci sub sloganul “…nu ne vindem tara…”, ori pana-n 2019, dupa toate privatizarile “cu investitori strategici”, care-au lichidat “industria neperformanta” a Romaniei, toti romanii supravietuitori de-atunci(astazi de peste 50 de ani) sa-si fi schimbat mentalitatea, considerand abuziva “taxa pe lacomie” adresata multinationalelor si sa vada un discurs patriotic ca fiind “ultranationalist”? Pana la urma urmei nici nu va pot contrazice total, neavand date concrete de evaluare sociologica a respectivului fenomen, mai ales ca si mediul este mult diferit fata de cel de-atunci, mult mai bogat in ciuperci uscate, prafuri, fumuri si alte “spume” care sa ofere perspective dintre cele mai tentante spre experiente aventuroase si mult mai sarac in “avere nationala” astfel incat logica “s-o-ncercam si pe-asta, ca si-asa nu mai avem nimic de pierdut” chiar sa para “logica”(sic!)! “Tinerete fara batranete si viata far’ de moarte”, asa sa ne-ajute Dumnezeu!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 iunie 2019, 21:49   [#12]

  Un corner și o lovitură bine plasată cu capul de Bielik aduc avantajul pentru polonezi în minutul 52, iar contraatacul ca la carte din minutul 78 a făcut ca victoria belgienilor să devină imposibilă, cu toate că după vreo cinci minute au redus diferența tot dintr-un corner și o lovitură de cap executată ca la antrenament.

  Mă bucur pentru victoria polonezilor. Sper să am parte de aceeași bucurie și la meciul de marți al tinerilor nației române.

  Până atunci mă uit la înfruntarea dintre Italia și Spania care începe acușica…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 iunie 2019, 21:57   [#13]

  Îmi cer scuze că poluez acest forum cu tot felul de păreri pe care nu le citește nimeni. E limpede că berea m-a tâmpit de tot…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 iunie 2019, 0:45   [#14]

  O virgulă pusă unde nu trebuie dăunează grav sensului propoziției, domnule EU cu multe fețe , mai ales atunci când face parte dintr-un citat „prins” între ghilimele și pus ca „motto” la un comentariu.

  Eu zic că nu strică deloc să puneți mâna pe cartea de gramatică a limbii române… Pe cine vreți să păcăliți, domnule Came Lion?

 • EU, Eliot "Happi" Ness
  ... a scris la 17 iunie 2019, 10:09   [#15]

  Pai, domnule Francisc, dati-i sensul ala “daunat”, cu virgula acolo unde este, iar daca nu gasiti alt inteles, faceti abstractie de ea, pentru ca eu nu pot modifica textul, odata ce l-am adaugat. As fi recunoscut eroarea intr-un comentariu ulterior, asa cum am mai facut-o, insa comentariul cu pricina a aparut pe blog cu intarziere si, de ce sa nu recunosc, m-am si bazat putin pe nestiinta dvs. de carte. Oricum EU va dau dreptate! Nu strica nimanui sa puna mana pe cartea de gramatica, sau pe orice alt manual, mai ales daca isi aminteste cu greu si anii in care a facut scoala. De pacalit, nu vreau sa pacalesc pe nimeni, domnule si mai ales pe dumneavoastra ar fi inutil sa va pacalesc, pentru ca va pacaliti suficient si singur, mai ales cand este vorba despre intelesuri! Bunaoara, chiar si daca “sensul mottoului nu ar fi fost daunat”, presimt ca tot n-ati fi-nteles nimic din restul comentariului si asta nu pentru ca nu ar avea inteles, ci pentru ca dumneavoastra “nu prea aveti…”! “Invatati, invatati, invatati(!)” spunea nu stiu cine, iar eu zic sa-i urmam indemnul, oricine-ar fi!

 • Marc
  ... a scris la 18 iunie 2019, 12:48   [#16]

  Lenin a spus-o,nu?Oare ma insel si cu asta?!Destul ne tot inselam si amagi cu fel de fel de ,,bucurii”sub acoperire,dar si cu prea multa lauda si parada de,,vezi dle,cine sunt si cate mai stiu eu!”.Candva,mai devreme sau mai tarziu,le vom uita cu totii….

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?