Dreptul de a sta în casă…

Coronavirus COVID 19 virus Dreptul de a sta în casă...

Dreptul la nemuncă și libertatea de a sta în casă…

A fost nevoie de 30 de ani și de o epidemie ca să ne dăm seama că libertatea e doar un concept abstract. Suntem atât de liberi pe cât ne permite societatea pe care noi înșine am creat-o.

Vreme de 3 decenii am pus vârtos umărul la treabă ca să construim o rânduială în care ies la suprafață doar șmenarii, șuții și șmecherii. Cinstea și onoarea nu mai au loc în lumea prezentului, cucerită de golănie, impertinență și minciună.

Orice părere de bun simț (mai știe cineva ce e ăla?) e taxată imediat. Dacă mergi la lucru într-o „multinațională” ești sluga lu Soros, dacă îți vezi de treabă ești prost. Doar deștepții au privilegiul de a ajunge în vârful piramidei sociale…

Dreptul de a ieși din casă (dacă vă pasă, mai țineți minte lozinca?) a fost înlocuit de obligația rămânerii în stup. Nu mai putem zbura ca să culegem polenul libertății și e musai să bâzâim în surdină. Nu mai contează că rezervele de miere sunt pe gătate. Trântorii ne asigură că încă e bine.

Societatea socialistă multilateral dezvoltată, rebotezată între timp „democrație”, ne asigură dreptul la murire. Vom muri și vom fi liberi, nu-i așa?

P.S.: Eu încă mai cred că virusul ăsta atât de celebru e doar un pretext pentru reașezarea noii ordini mondiale. Bine că nu mai am prea mult de trăit…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

19 comentarii la “Dreptul de a sta în casă…”

 • ... a scris la 3 aprilie 2020, 12:58   [#1]

  Frumoasa postare, iti da de gandit.

 • ... a scris la 3 aprilie 2020, 13:14   [#2]

  @Francisc, treaba este simplă… virusul ăsta, după umila mea părere, a apărut din cauza “obiceiurilor culinare” ale chinezilor, care chinezi mănâncă orice începând de la câini, pisici, șoareci și șobolani, lilieci, șerpi, insecte de toate felurile și multe altele. Chinezii sunt niște mincinoși (toți!), au făcut tot felul de campanii media prin care încercau să-i păcălească pe occidentali că ei nu mănâncă șerpi, câini și altfel de lighioane, însă realitatea din teren, ascunsă mereu de conducerea comunistă a Chinei, demonstrează exact contrariul.

  În momentul în care carnea unui animal bolnav este insificient tratată termic pentru a distruge bacterii/germeni/viruși, este cât se poate de probabil ca acești viruși să se transmită la om. Iar drept dovadă că este probabil cea mai plauzibilă explicație stau și epidemiile din trecut, pornite tot din China, tot din cauza “obiceiurilor culinare” ale chinezilor. Deci nu este nici prima oară și nici a doua oară când pornește un astfel de virus din China, sigura diferența fiind că noul coronavirus SARS-CoV-2 (numit și Covid19) este semnificativ mai contagios și mai periculos, altfel este în proporție de 80~90% identic cu predecesorul lui, respectiv cu SARS-CoV-(1). Iar faptul că cei aflați la conducerea Chinei au preferat în prima fază să ascundă rahatul sub preș în speranța că nu se vor afla prea multe despre fenomen și să nu le fie afectată economia/exporturile, nebănuind cât de contagios este noul virus, și de asemenea pentru că OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au lălăit-o cu talent până să declare pandemia și statele occidentale (Europa și mai ales USA) s-au culcat pe-o ureche, toate acestea au dus la pandemia din ziua de azi și care-a cuprins toată planeta.

  Pentru edificare am să-ți las aici câteva filmulețe…

  1.) -- Fața nevăzută a Chinei, sau ce încearcă autoritățile chineze să ascundă, ori cel puțin să “omită”, pentru că “nu dă bine” la “clienții” occidentali… Filmulețul de mai jos este făcut de un “alb” care a locuit timp de 15 ani în China, vorbește fluent chineză, este căsătorit cu o chinezoaică și are cu ea un copil. A luat China “la pas” (de fapt pe motocicletă) pentru a arăta occidentalilor adevărata Chină și nu doar cele câteva mega-orașe ultramoderne pe care ni le tot prezintă propaganda comunistă chineză. Din cei peste un miliard și jumătate de chinezi, doar vreo 300 de milioane de chinezi o ard hipsterește prin mega-orașele moderne ale Chinei, în rest e sărăcie lucie și ev mediu!

  2.) -- Un mult mai scurt documentar în lb. română, pentru cei care nu înțeleg engleza:

 • bănățanu v.2
  ... a scris la 5 aprilie 2020, 8:09   [#3]

  Pe asta ai citit-o, Dane? O spune Alianța Medicilor, prin vocea președintelui său, dr. Bogdan Tănase:

  „Dacă nu ni se vor da asigurări şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona.”

  Citesc și nu-mi vine să cred! Cică nu au nevoie de cei 500 de euro promiși de autorități, ci de pensie pentru urmașii lor, în veci și pururea, amin!

  După ce trece epidemia asta (dacă mai trece!), eu zic să le asigurăm echipamentul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității nobile pentru care au fost școliți: mănuși anti-șpagă și halate fără buzunare…

  Nu e musai să fii de acord cu mine, da’ cererea lor mi se pare de o impertinență fără margini. Nu comentez mai multe, fiindcă au făcut-o alții înaintea mea pe adevărul.ro.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 aprilie 2020, 8:14   [#4]

  Din neatenție am folosit nick-ul cu care mă loghez pe alte site-uri. Cred că te-ai prins…

 • ... a scris la 5 aprilie 2020, 14:27   [#5]

  Francisc, prima reacție când am văzut știrea asta la TV a fost să iau o cratiță și să o arunc în televizor… Deci, medicii ăștia (probabil nu toți, însă marea majoritate a lor așa este!) sunt efectiv niște purtători de caractere infecte! Ăștia ar merita ca în România să se dea o lege care să-l condamne la 20 de ani de pușcărie cu executare, fără drept de reducere a pedepsei, pe orice medic care ia vreodată vreo șpagă de orice fel! Adică ei au pretenții până la cer, la salarii și la tot felul de sporuri, parcările personalului spitalelor gem de mașini scumpe de zeci de mii de euro dar în spitalele de stat în care profesează le cad tavanele în cap și sunt pline de infecții… Încep să devin tot mai radical când văd de cât tupeu jegos și de câtă nesimțire dau dovadă cei mai mulți dintre medicii din România. Și nu sunt singurii bugetari infecți, vezi și bugetarii cu pensii speciale și ăia de iau pensii mai mari decât au avut salariul.

 • marc
  ... a scris la 5 aprilie 2020, 17:26   [#6]

  Iata ca se poate!Ma refer ,desigur, la comentariile care o buna bucata de timp au cam lipsit de pe blog.Dupa modesta mea parere ele-s sarea si piperul unui articol,indiferent de tema abordata. In lipsa lor,cele publicate raman deseori nu numai fara efectul scontat,ci si uitate,trecute cu vederea.Asa s-au pierdut si inca se pierd multe din scrierile noastre.Oare nu-i pacat?Ca atare,,Scrieti ,numai scrieti”,cum spunea ,candva, Ion Heliade Radulescu,dar si COMENTATI,spun eu acum…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 15:41   [#7]

  Mai e o știre pierdută în avalanșele de „informații” care se prăvălesc nemiloase peste noi. Aia cu tânărul plimbat prin vreo cinci spitale și pus să semneze repetat declarații pe propria răspundere precum că nu a contactat niciun suspect de virus.

  Unul dintre spitalele în care a încercat să caute ajutor a fost „amendat”. Mai folosește cuiva această amendă? Tânărul a plecat spre veșnicie lăsând în urmă o văduvă și un orfan. Avea doar 21 de ani…

  Starea asta de urgență a relevat minciuna în care ne scăldăm de atâta vreme: avem un stat căruia nu-i pasă de „supuși”, ci doar de propășirea celor ce îl reprezintă.

  Culmea e că (din punctul meu de vedere) toți amploiații statului se cred intangibili, un fel de Feți-Frumoși fără de care nu putem gusta salata din grădina ursului. Până și ultimul portar de la orice minister crede că fără el e sfârșitul lumii…

  Trăim o eră a ticăloșilor, domnilor! Oricât de periculoasă ar fi o pandemie globală determinată de niște mutații genetice ale unui virus, tot trebuie să găsim antidotul minciunii. Scapă cine poate…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 16:16   [#8]

  Celor care încă nu s-au prins că „salvarea” e individuală le spun doar atât (nu am pretenția să fiu crezut): fugiți de pe străzi și ascundeți-vă în case, că nu se știe ce oferte electorale găsiți în cutia poștală.

  Vă pasă vreunuia dintre voi de soarta omenirii? Eu cred că nu. Fiecare dintre noi își face griji despre ziua de mâine. Covid-ul a pus sub semnul întrebării existența unui viitor. Murim pe capete, băieți, și nu ne putem împotrivi. N-avem cu ce. Spitalele noastre sunt pline de medici pregătiți să dea bir cu fugiții, că s-au dus vremurile în care își băgau liniștiți plicul în buzunarul halatului…

 • marc
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 16:48   [#9]

  Intre cele f bine spuse ai omis,draga Francisc,sa mai adaugi inca un lucru esential pentru sanatatea noastra,a tuturor romanilor.Este vorba de faptul ca acum,in degringolada asta produsa de virusul-cadou al asiaticilor,se bate moneda,cum se spune,numai si numai pe Covid 19!Dar ceilali suferinzi,care de fapt detin majoritatea,ce fac?Mor ne bagati in seama,ignorati pan’ la ultima suflare?!In spitalele ca vai de ele(din nefericire am avut prilejul sa le cunosc,la fata locului, timp de cca 6 luni cat a fost internata sotia mea pe acolo!)mor pe capete sute si sute de bolnavi cu diverse afectiuni cronice.De toti acestia nu se spune nici o iota,ca si cum n-ar exista!Totul,totul numai de Covid!!Fara a-i nega existenta si pericolul,fara ami afirma parerea ca acest virus e doar tot o forma de gripa,eu cred si intr-o conjunctura planetara provocata de marile puteri ale lumii in care (inca)mai traim!Prea deodata a inceput mai peste tot,prea se contrazic in diverse si antagonice pareri si prea te duce gandul la un eventual razboi bactereologic!Dar una peste alta,nu amelioreaza cu nimic starea in care ne aflam si nici exista vreounei iesiri din acest adevarat infern.Tu,voi, ce parere aveti?..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 18:51   [#10]

  La ora asta nu-mi permit păreri, prietene Marc. Îi las pe „bacteriologi” să-și facă treaba și îmi văd de ale mele. O bere-două în plus nu strică niciodată…

  Îmi cer scuze că „beția” mea împiedică dezbaterea….

 • marc
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 20:31   [#11]

  Stai linistit in casa si savura-ti berea.Vorbim(scriem)mâine…

 • marc
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 20:34   [#12]

  Savureaza-ti..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 aprilie 2020, 22:28   [#13]

  Naiba știe cum se face că berea scoate la iveală toate gândurile-mi ascunse în adâncul sufletului. Mi-aduc aminte de o „situație” (singura) în care am avut nevoie de servicii medicale.

  Hai să vă povestesc. După un chef de pomină cu prietenii (mici, bere și toate cele) am căzut pe treptele betonate din curte și m-am ales cu două coaste rupte. Ce credeți că mi-a spus doctorul după ce a văzut radiografia? Ia de-aici niște algocalmin și du-te acasă și stai în pat, că n--am ce să-ți fac… Am stat vreo două săptămâni și m-am vindecat…

  Mă întreb acum de ce naiba am contribuit 33 de ani la un sistem de sănătate care nu mi-a dat nimic în schimb? Un „sistem” în care slujbașii au pretenția ca urmașii lor să beneficieze de pensie pe viață în caz că, Doamne ferește, mor răpuși de coronavirus.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 15:51   [#14]

  Parcă spuneai că vorbim (scriem) mâine, prietene Marc. Între timp „mâinele” a devenit azi și tot singur cu berea rămân…

  Înțeleg că nu avem voie să ieșim din case, dar nimeni nu ne poate interzice butonarea unei tastaturi. Iar dacă avem și o bere la îndemână nu ne împiedică nimic să dăm glas „durerilor” de care suferim.

  Poate că „urlu” prea mult pe-aici, dar asta e! E dreptul meu să-mi fac cunoscute durerile, indiferent de numărul pixlelor destupate.

  N-am treabă cu tăcerea ta, dar m-aș bucura enorm dacă ai da glas părerilor tale…

 • marc
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 16:55   [#15]

  Sa stii Francisc,in ce ma priveste am avut si inca am o mare placere sa ,,glasuiesc”de fiecare data,atunci cand este cazul si cand pot.De aceasta data,oare ce-as mai putea sa spun de moment ce-am tot spus?!Am spus bunaoara, ca nu-i prea bine ca cele scrise sa ramana nevalorificate in timp optim intrucat isi pierd orice farmec(daca bineinteles il au si corespund cerintelor respectivului bolg).Doar se stie ca orice-i perimabil.Asa ca,de ce sa cantranesc de pomana ,ne bagat in seama?!Astept ,sper si tac.Deocamdata….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 19:52   [#16]

  Nu spera și nu ai teamă
  Ce e val ca valul trece…

 • marc
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 19:58   [#17]

  Hai sa bem o bere rece…Poet,nu gluma!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 20:02   [#18]

  Ce-ar fi dacă bem vreo zece?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 aprilie 2020, 20:25   [#19]

  Amu’ (cum să zic ca să rămână între noi) e musai să zăvorâm ușa și să înghițim cheia. Pe stradă nu putem ieși că ne vânează jandarmii și poliția…

  Stăm cuminți în dormitor și ne mângăiem nevestele pe cur, că altceva nu avem de făcut.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?