Doar o propunere

MGZl Yzkx NWQ0 MDYz ZTU5 NTNk Nm My MDlm ODI3 NTI1 thumb Doar o propunere

Acum după jocul (și rezultatul) “entuziasmant” al echipei lui Contra, când mai toată presa sportivă (și nu numai) ne oferă, zile la rând, fel de fel de comentarii pro și… contra, toate vorbind și ilustrând imagini din “meciul istoric” (oare in ce?), eu ca simplu iubitor al sportului rege, ce-aș mai putea să zic?! Doar, cum spune și genericul, să vin cu o propunere. Bună sau rea, insist totuși s- o citiți ca s-o aflați, iar după ce o veți analiza, săva spuneți părerea. Iat-o:


De moment ce prestația multor componenți ai “naționalei” a fost și este de mai multă vreme sub orice critică, după ce perspectivele unor eventuale rezultate mai de Doamne ajută sunt mai mult din domeniul sf-ului și când acest capitol al fotbalului românesc pare a fi de rerezolvat, ce spuneți de un posibil… stop- cadru în domeniu, pe care să-l înlocuim cu… mândria stabilirii unui ne-mai-po-me-nit cică… record în umplerea tribunelor cu cca 30.000 de copii aduși, la orele nopții să… îmbărbăteze jucătorii!? Jucătorii, nu echipacare, din câte lesne s-a văzut, nu prea există! E doar o simplă adunătură de asazisi fotbalișți “selectonati” de selectonerul care-și înjură birjereste proprii jucători și-si împarte timpul real între “zborurile” din România natală spre Spania și retur!

După constatările de bun simt că singură nevinovată în tragi-comedia fotbalului autohton, e dor mingea, atenția se îndreaptă acum doar spre păcăleli. Prima, cred că și cea mai mare, e aceea că am păcălit UEFA care, pe bună dreptate, ne-a impus să jucăm cu Norvegia doar cu tribunele goale. Noi, inventivi și… pricepuți în toate (mai puțin însă la fotbal), ne-am descurcat de minune printr-o conjunctură de… umplutură! FRF a combinat imediat perfidia cu o doză de ne mai pomenit sadism! Nici mai mult nici mai puțin, cât ai spune… șut, a umplut tribunele, că o răsplată laadresa celor mici, cu mii de copii, transormati în public, expunandu-i astfel atât de brutal și neomenesc naționalei lui C. Contra!

Mulți dintre cei care au aflat sau au văzut “minunea”, firesc s-au întrebat și s-au mirat: cum să-ți exprimi iubirea pentru copii transformându-i în public de conjunctură pentru o echipa de umplutură?! De ce și pentru ce să-ți bați joc de ei și să-i aduci de la sute de kilometri ca să se uite la ce?! Oare la ce bun entuziasmul, în loc să accepți pedeapsa dictată de forul european și să iei măsurile care se cuvin?

Raspusul la cele de mai sus a venit doar pe jumătate și atât cât se mai poate. Practic s-a dovedit, așa cum a scris și Radu Paraschivescu în Gazeta Sporturilor, că cei mari și tari de la federația de resort, au preferat să recurgă la un fel de “pacalici și bambilici” cu care ne tot mândrim de zile întregi. Așa că, dragii mei, ca să nu spun “dragi toArasi și pretini”, n-ar fi bine să renunțăm la acest fotbal îmbătrânit, rudimentar și anacronic șisă-l înlocuim, eventual, cu o întrecere de alte asemenea recorduri trăsnite?! E doar, cum spuneam, o propunere. Nu de alta, dar poate că acesta ne va scoate și pe noi, românii, din anonimatul fotbalului adevărat pe care, nu odată, l-am dorit, dar l-am ratat!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Doar o propunere”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2019, 22:49   [#1]

  Mai rămâne, oare, ceva de spus când încasezi 4 goluri într-o repriză? Hai cu egalarea…

  Și noi ne facem iluzii că ne putem califica din Liga Națiunilor bătându-i pe scoțieni. Hai să fim serioși…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2019, 23:53   [#2]

  Mama lui de fotbal… Când pierzi cu 5 goluri diferență ce mai e de spus? Te duci fain-frumos la culcare și uiți de orice pretenție, oricât de Contra a-i fi…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?