Doar niște gânduri

Viorica Dancila PSD Prim Ministru Doar niște gânduri

Fug toți de mine ca de râie…

Când am spus că Iliescu și ortacii lui nu au în agendă binele țării, nu m-a crezut nimeni. Când am tot scris că Ponta și prietenii lui sunt altoiți pe trunchiul comunist, iarăși n-am fost crezut. Când am constatat că Dragnea (și slujbașii lui) e noul tătuc al României, nici vorbă să mă creadă cineva.

Ei bine, avem ce ne-am dorit: o țară atât de democrată încât premierul ei n-are habar de limba strămoșească. Încă o păpușă atârnată în sforile păpușarilor pe care noi îi tot alegem într-o veselie. Constantinescu și Băsescu au fost doar „pauza” dintre actele piesei. Johannis e marioneta supremă. Sau, altfel spus, decorul necesar pentru scena „democrației”.

Fac și eu parte din imensul „aparat” de manipulare a maselor, de ce să nu recunosc? Am tot încercat să trezesc conștiințe, dar nu am reușit. În „bucata” mea de lume sunt luat la întrebări doar atunci când înghit prea multă bere (și fac asta cu pricepere și pasiune, vă rog să mă credeți), nu și atunci când încerc să vorbesc despre muncă și productivitate.

Mi-am „etalat” pe acest blog părerile despre avort, LGBT, familie „tradițională”, pălmi peste cur, religie, muncă, educație, adminstrație și fumat (ce să mai zic, mă pricep la orice). Nu am deloc pretenția ca toți cititorii rândurilor mele să fie de acord, din contră… Nu înțeleg de ce adversarii preferă să tacă.

Înjurați-mă, scuipați-mă, trimiteți-mă la origini dar rostiți ce credeți, dragi români. Și mergeți la vot. Democrația are ca fundație libertatea cuvântului și dreptul alegerii.

Eu nu voi înțelege vreodată de ce am fost „conduși” de indivizi ca Roman, Văcăroiu, Vasile, Ciorbea, Năstase, Ponta sau Dăncilă, dar așa-s eu: mai „neînțelegător”. La urma urmei ce dracu‘ mai vreau? Am îmbătrânit într-o democrație (originală, e drept).

O „democrație” în care doamna Dăncilă e leacul împotriva râioșilor ca mine…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

12 comentarii la “Doar niște gânduri”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 aprilie 2018, 20:42   [#1]

  Un comentariu pe dinafară de subiect:

  (am ales acest mod de a-mi spune părerea fiindcă e „live”)

  Despre fotbal, din nou…

  Știu că fotbalul românesc e un sport despre care nu prea are sens să aduc vorba, dar un suporter ca mine nu poate evita subiectul…

  Din lipsă de altă treabă (nu o mai „bag” pe aia cu berea, că știți voi) am urmărit „meciul” dintre Poli Timișoara și Concordia Chiajna. Încă nu știu de ce numesc meci această alergătură bezmetică a unor băieți după o minge (unii spun că e rotundă) ce se încăpățâna să se rostogolească oriunde altundeva decât și-ar fi dorit „jucătorii”.

  Până la urmă Poli a câștigat în extremis (absolut întâmplător, zic eu) în fața Chiajnei, în „aplauzele” scaunelor goale din tribune. Până la meciul dintre Craiova și Viitorul nu mai e prea mult timp, așa că bag repede „concluzia”:

  Nici cel mai bun dirijor din lume nu poate „scoate” o reprezentație de gală de la o orchestră formată din afoni. În schimb, orice dirijor anonim poate face spectacol cu instrumentiști care se pricep. Când dirijorul e anonim și instrumentiștii afoni nu mai e muzică, ci zgomot. Mult zgomot pentru nimic, vorba unuia…

  Mi-am făcut rezerve de Timișoreană (dacă tot au câștigat bănățenii mei) și aștept meciul oltenilor cu dobrogenii. Sper să nu-mi taie pofta de bere, așa cum au făcut-o timișorenii.

  Probabil că voi reveni…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 aprilie 2018, 21:51   [#2]

  CSU -- Viitorul

  Ambele echipe joacă un fotbal frumos. Să vedem care dintre ele va avea câștig de cauză. Rândurile de mai jos sunt rezumatul primei jumătăți a jocului.

  Prima ocazie aparține Viitorului (min.2) și echipa lui Hagi pune stăpânire pe joc. Urmarea e golul frumos al lui Cicăldău din minutul 14.

  După o fază splendidă, Craiova egalează prin Mitriță în minutul 23. Ideea e că niciuna dintre echipe nu refuză jocul.

  Mingicari cum sunt, oltenii preia conducerea prin golul lui Băluță (din nou o fază frumoasă) din minutul 45.

  Îmi place ardoarea cu care se joacă acest meci. Îmi pare rău că una dintre echipe poate pierde. Egalul nu folosește nimănui…

  Hai că a început repriza a doua…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 aprilie 2018, 22:59   [#3]

  Sunt tare curios ce reacție va avea Hagi. Oltenii sunt greu de bătut…
  Nici n-am apucat să-mi dau cu părerea că „mânjii” constănțeni au și egalat scorul la doi.

  Îmi place meciul. Ganea profită de de greșeala lui Calancea și îl învinge cu o boltă. 2 la 3. Băluță nu se lasă de rușine și egalează situația. Ce meci!

  Păcat că mâine CFR și FCSB joacă pentru titlu. Nu merită niciuna dintre ele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 aprilie 2018, 7:26   [#4]

  În comentariul #2 trebuie citit „oltenii preiau” (rezervele de bere și-au spus cuvântul). Asta în cazul în care mai citește cineva comentariile mele…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 aprilie 2018, 13:00   [#5]

  Ce lungă e după-amiaza asta. Diseară e marele derby. Cred că am nevoie de cel puțin un bax de Timișoreană. Sau de un somn sănătos.

  Nu se prea pușcă să dormi ziua în amiaza mare , da’ când n-ai ce face te mai și duci la culcare…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 aprilie 2018, 19:54   [#6]

  M-am dus, am dormit, m-am trezit (oare). Aștept să înceapă meciul campionatului, ăla despre care spunea moderatorul de la Telecom sport 1 că nu e un derby fiindcă cele două echipe nu sunt din același oraș.

  Iau o pauză de reclame…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 aprilie 2018, 22:52   [#7]

  Am văzut meciul, mi-am băut porția de bere și am constatat că m-am uitat degeaba. Acu’ chiar că mă duc la culcare…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 mai 2018, 21:44   [#8]

  Au trecut două zile. În seara asta Realul de la Madrid joacă semifinala Ligii Campionilor cu Bayern-ul din München. Un meci ce merită văzut…

  Spaniolii au avantaj, dar nu se știe niciodată…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 mai 2018, 22:48   [#9]

  Jocul e asemănător cu cel dintre Craiova și Viitorul. Un singur gol poate face egalitatea… Bayern are nevoie de el. Hai să vedem…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 mai 2018, 23:49   [#10]

  N-a fost să fie. De data asta nemții nu au reușit….

 • ... a scris la 2 mai 2018, 0:34   [#11]

  Mi-este pur si simplu sila de toti politicienii! Da’ parca am mai zis asta…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 mai 2018, 7:40   [#12]

  Eu nici silă nu mai am…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?