Dl. Dragnea a ajuns… acasă!

gabriela firea si liviu dragnea psd primar bucuresti alegeri 2016 Dl. Dragnea a ajuns... acasă!

Luni, în prima zi după alegerile europarlamentare, marele conducător al PSD-ului și-a primit, în sfârșit, sentința mult așteptată! Din câte s-a văzut pe micile ecrane, dictatorului L. D. nu-i venea să creadă. Dealtfel, să recunoaștem, că nici nouă cei care cu greu l-am suportat și care, la un moment dat, pierdusem orice speranța! Emoționat și trist, dar ajutat… frățeste de ministrul Carmen Dan, cea care printr-un scenariu parcă reprodus din filmele cu mafioți (de fapt, cam de așa ceva era vorba, nu?) l-a cam salvat, pe ici, pe colo, de mania și revolta spontană a străzii, L. Dragnea, în drum spre… casă (citiți: Rahova) părea incapabil să realizeze ce se întâmplă dincolo de geamul fumuriu care-l proteja de mulțimea furioasă.
La ce se gândea? Numai el știe. Noi însă bănuim…

În fine. Odată ajuns la destinație, personajul principal al presei (și nu numai) a fost întâmpinat cu aceeași “căldură” de blițurile și microfoanele numeroșilor gazetari cât și de fel de fel de simpli curioși (fostele feseniste și ceilalți “toarasi și preteni” au lipsit de această dar și de lozinca și scrisoarea sindicaliștilor din penitenciare: “Bine ai venit acasă, Liviu!“.

Iată doar un pasaj: “Camera o găseșți așa cum ai lăsat-o atunci când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plângeai și te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemății. O să-i cunoșți mai bine și-o să plângeți împreună“…

În trei ani și jumătate, au tot timpul s-o facă, mai ales că “acasă”, la sus amintitul penitenciar, e vecin cu Mazăre, un alt camarad “cinstit” și… nevinovat! Grijulii și ocrotitori sindicaliștii din penitenciare i-au mai oferit pentru lectura din prima sa noapte in noua casă și câteva învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după “Iartă Liviule tot ce sa intamplat. Dacă reușea Tudorel să libereze toți detinuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost doar o întamplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eșec! Era, întelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă. Am auzit că te-au și înjurat niște cetățeni la venirea “acasă”. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de muțime. Și, e păcât de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum. mașina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinanțat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărami cu tot cu justiție și pușcării!

Deocamdată propun să ne oprim aici, nu mai redau și restul scrisorii. Poate că altădată, într-un proxim articol pe aceeași bogată tema. Nu de alta, dar scrisoarea fiind cam lungă și dojenitoare s-ar putea ca noul locatar al celulei (nou văruită și special pregătită pt. un așa fost mare șef ), să nu mai poată dormi. Mai ales după atâtea emoții! Așa-i în prima zi. Dar în rest, o să fie mai bine! Și pentru dl. Liviu, dar și pentru noi! Ce spuneți, greșesc?!
Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Dl. Dragnea a ajuns… acasă!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 mai 2019, 23:42   [#1]

  Chiar dacă sentința în acest dosar a venit mult prea târziu decât trebuia, Dragnea a primit ce a meritat. Dar să nu ne amăgim! Această gașcă (pe care încă destui insistă să o numească partid) știe să se debaraseze la momentul oportun de „conducătorii” ei și să se regrupeze (să se unească, adică) în jurul noilor „lideri”. Iar noi, alegătorii, suntem doar niște bieți pioni de sacrificiu pe tabla de șah a istoriei.

  Au trecut de-abia trei zile de la alegerile PE și deja se vede cu ochiul liber că „victoria” de care ne-am bucurat e prematură. Pentru a bea șampanie din „Cupa Democrației” mai sunt cel puțin trei etape de jucat. Și nu mă refer neapărat la următoarele trei runde de alegeri…

  Prima etapă este descalificarea guvernului PSD pentru faulturile repetate asupra democrației, ceea ce s-a întâmplat parțial în 26 mai. Spun parțial pentru că votul din duminica trecută a fost dat pentru altă ligă, cea Europeană, nu cea plină de blaturi a politichiei autohtone. Jocul democratic e o utopie atâta vreme cât celor care îl conduc nu le place acest stil de joc.

  A doua etapă e stabilirea unor „condiții de participare” în care fair-play-ul să fie regula primordială. Spun asta gândindu-mă la dreptul de a alege. Nu voi accepta vreodată ca unui cetățean să-i fie îngrădit acest drept (la fel cum nu sunt de acord nici cu obligarea celor cu chef de urinare pe vot să aleagă), așa cum s-a întâmplat și acum trei zile și în urmă cu cinci ani. Într-o lume super-informatizată ca a noastră, chiar e atât de complicat să introducem votul electronic? Sau votul prin corespondență?

  Și, în fine, a treia etapă: alegerea primarilor în două reprize… Actualul „sistem” e defect în esență. E ca și cum suporterul ar pleca de la stadion fiindcă echipa lui e condusă cu 1-0…

  Problema e că „arbitrii” nu au nicio urmă de intenție pentru a schimba regulile jocului atâta vreme cât suflă în fluier cu mâinile băgate în buzunarele noastre.

  Soluția e implicarea!

 • EU, Cini Cool
  ... a scris la 30 mai 2019, 4:21   [#2]

  O vorba spune, “…cine nu are a se bucura de propriile-i izbanzi, se multumeste sa se bucure de necazul altuia…”, dar mai exista si situatia in care “bucuria pentru necazul altuia” are ca suport dorinta de razbunare pe acela care ti-a pricinuit o dauna, insa ce razbunare sa fie cea pe care o gusti sub anonimat, astfel ca ramane “bucuria pentru necazul altuia” pe care multi o folosesc pentru a-si acoperi golul din suflet cauzat de frustrarile proprii, cum ar fi, de pilda, bucuria sa gasesti pe unul mai prost decat tine atunci cand tu nu sperai sa mai existe vreunul! Popular se spune ca “razi ca prostul” atunci cand razi fara sa fie ceva de ras, iar in necazul oricui chiar nu poti gasi ceva amuzant fara sa fii catalogat drept cinic! Da!

 • marc
  ... a scris la 30 mai 2019, 12:10   [#3]

  Departe de a fi un pacifist manat doar de,,liniste si pace”trebuie s-o spun dela-nceput ca ambele pareri(comentarii)sunt bine venite.Ne mai dinamizeaza putin blogul,devine poate si mai interesant sau atractiv,per total e ceva bun,mult asteptat.Cel putin asa consider eu.Parerile pot (si chiar trebuie)sa difere,nu?Altfel ajungem intr-o monotonie bogata in citate si tipare.Ca sa n-o mai lungesc(si plictisesc)pun punct si promit sa revin,in scurt timp,cu niste completari ceva mai detaliate…O ZI BUNA,domnilor colegi si colaboratori!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 mai 2019, 12:18   [#4]

  Mulțumesc de urare, Marc.

 • Marc
  ... a scris la 30 mai 2019, 14:47   [#5]

  Cu deosebită plăcere, Francisc!Fara tine Blogul ar fi trist,zău c-asa-i!…

 • EU, Cini Cool
  ... a scris la 30 mai 2019, 19:53   [#6]

  Domnule Marc, comentariul meu a vizat, in mod exclusiv, scrisoarea reprodusa de dumneavoastra in postare si pe autorii ei si va conjur sa nu luati personal spusele mele, pentru ca nu-mi permit sa aduc astfel de critici interlocutorilor mei!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?