Dispozitiv pentru economisirea energiei electrice – O mare ŢEAPĂ!

teapa cu dispozitive de economisire energie electrica Dispozitiv pentru economisirea energiei electrice  O mare ŢEAPĂ!

De ceva vreme a apărut pe internet un aşa zis “blog” care s-a autointitulat “Blogul bunului electrician” iar în subtitlu scrie “SFATURI UTILE DE LA UN ELECTRICIAN CU EXPERIENŢĂ“. Electricianul cu figură blajină se recomandă a fi Ioan Honciuc şi pretinde că lucrează de o viaţă întreagă ca electrician.

Şi tot el, pe respectivul “blog”, spune că a descoperit cum poate economisi energia electrică cu ajutorul unui dispozitiv special creeat pentru economisirea energiei electrice. Evident, pe aceeaşi pagină de blog, apar linkuri MARI (de-a dreptul mari, să-ţi sară în ochi), link-uri de unde poţi cumpăra “dispozitivul minune” care-ţi reduce factura la energie electrică …
Click pe imaginea de mai jos pentru a mări imaginea …

blogul bunului electrician Dispozitiv pentru economisirea energiei electrice  O mare ŢEAPĂ!

Mulţi dintre români probabil sunt tentaţi să creadă astfel de baliverne, sincer vă spun că am fost întrebat de către câţiva cunoscuţi, ce părere am despre acest dispozitiv? De fapt, aşa am aflat şi eu de el … Şi de asemenea este posibil ca mulţi dintre voi să fi luat luat ţeapă, iar dacă s-a întâmplat deja asta, vă aştept la rubrica de comentarii de mai jos …

Dacă ar exista într-adevăr un astfel de dispozitiv, categoric acesta nu ar fi legal pentru simplul motiv că, singura metodă de a “consuma” mai puţin ar fi de fapt să găseşti o metodă care să afecteze funcţionarea normală a unui contor electric (contor care în fond, este un aparat de măsură al consumului), ceea ce însă din punct de vedere legal se încadrează la “furt”! Aaaa, că avem dubii în legătură cu corectitudinea înregistrărilor contorului? Se prea poate, însă nimeni nu ne împiedica ca la intrarea în tabloul principal, să montăm un aparat de măsură cu care să verificăm consumul real pe toată locuinţa. Ba chiar există acum aparate electronice “deştepte” şi cu o foarte bună precizie cu ajutorul cărora se poate face asta! Am mai scris despre asta, aici: Aparat pentru măsurat consumul de energie electrică. Sunt convins că există şi soluţii mai bune, aparate destinate măsurări unor consumuri mai mari …

De ce spun că este ţeapă? Trecând peste faptul că tocmai legile elementare ale fizicii (clamate de aşa zisul electrician) contrazic taman ceea ce afirmă pretinsul electrician, la o căutare mai amănunţită găsim următoarele: pe internet, există o mulţime de siteuri “trase la indigo”, doar că au extensii diferite (.ru, .se, .net, .org, etc). Toate aceste siteuri, vând acelaşi “dispozitiv minune”, numai că “bunul electrician” deşi are aceleaşi poze, se numeşte diferit pe fiecare site în parte, astfel că dacă pe siteul destinat românilor acesta se numeşte Ioan Honciuc, pe siteul destinat ruşilor se numeşte Eugene Abramov.
De asemenea, pe site apar nişte comentarii, ca şi cum acestea ar fi scrise de către clienţii care au cumpărat acest dispozitiv minune şi care, cică sunt foarte mulţumiţi de achiziţie … Numai că, exact aceleaşi comentarii apar pe toate siteurile, aceleaşi avatare/poze, iar cea care comentează pe siteul în limba română şi care se numeşte Elena Miron, pe siteul destinat ruşilor se numeşte Svetlana Tanaylova, Andrei Vasile devine Vyacheslav Anishin, Mihai Apostol devine Alexander Meschirikov, Antoaneta devine Valentine şi aşa mai departe …

blogul bunului electrician COMPARATIE Dispozitiv pentru economisirea energiei electrice  O mare ŢEAPĂ!

Iată şi o listă cu o parte aceste site-uri: http://goo.gl/sOQpQl

Este suficient să vă daţi seama că cei aflaţi în spatele “afacerii”, sunt nişte ţepari …

Categorie articol [ Electronice / Electrocasnice, Stiri ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

26 comentarii la “Dispozitiv pentru economisirea energiei electrice – O mare ŢEAPĂ!”

 • ... a scris la 25 februarie 2015, 20:29   [#1]

  Și te-ai apucat să faci miliție si pe site-uri rusesti :)
  Acum, fără supărare, ăla care crede în asemenea aparat minune, ca și-n porcăria aia care consumă mai puțină benzină, e un dobitoc…
  singura treabă legală pe care o poți face este să-ți instalezi tablouri solare/ eoliene. Atunci poți să-i înjuri liniștit pe bandiții de la enel.

 • ... a scris la 25 februarie 2015, 22:19   [#2]

  Ori să reduci din consum, folosind “chestii” cu tehnologii de ultima generaţie: electrocasnice clasa A++, becuri LED, senzori de lumină/mişcare şi temporizatoare, etc …

 • jpm
  ... a scris la 26 februarie 2015, 10:25   [#3]

  Ai dreptate Dane! Tepari de tepari.

 • bum
  ... a scris la 26 februarie 2015, 17:32   [#4]

  Spanac … eu l-am “lansat”, nu e vorba de crezut … Desigur nu exclud si aceasta varianta, dar nu cred ca e cazul utilizatorilor acestui blog :-"

 • Severus
  ... a scris la 28 februarie 2015, 11:04   [#5]

  Principiul se bazeaza pe faptul ca la varfuri de consum scade tensiunea pe reteaua electrica, implicit caderea de tensiune pe senzorul de masura al contorului, acest aparat (pozitionat corespunzator intre consumator si contor) -- un aparat bazat pe acest principiu suplimentand acea cadere de tensiune brusca pe care contorul o inregistreaza oarecum “exagerat” .

  Efectul lui se vede in cazul utilizarii de: masini de tuns iarba electrice, motoare de taiat lemne electrice, bordmasina, aspirator de putere ridicata -- cam tot ce are motor de curent alternativ!

  Principiul nu mai este valabil in cazul utilizarii de becuri (de oricare ar fi ele), calculatoare, laptopuri, boilere, cuptoare. Acestea au in general un consum constant, nu ai momente de supra-consum, exceptand atunci cand il bagi in priza!

  De aia a fost inventat si-l poti cumpara, principiul nu e o pacaleala, dar felul in care interpreteaza oamenii si unii il prezinta, cum ca ar fi o minune, este gresit.

  Cu toate astea poate fi pur si simplu o chinezarie, nu l-am testat ca sa vad care-i faza cu el, dar sigur nu l-as cumpara.

 • Sanziana Barbosu
  ... a scris la 2 martie 2015, 18:50   [#6]

  Firma respectiva este un SRL platitor de TVA si reclama mincinoasa se pedepseste . Mai ramane de gasit un ONG care sa-l actioneze in instanta pentru reclama mincinoasa si sa adune datele tuturor clientilor pacaliti pe care sa-i reprezinte in proces .

  Din pacate in Romania nu exista protectia consumatorului deoarece acel SRL ar trebui sanctionat in primul rand de ei .

  Se vinde cu denumirea de carne macra fara a se specifica ingredientele toata carnea avand adaos de saramuri chimice si apa cel putin aprox. 20% .

  Corect ar fi sa scrie :
  Carne de Porc -- ingrediente : carne 80% apa 18% saramura (amestec de glutamat , sare , nitriti…etc ) .

 • ... a scris la 9 aprilie 2015, 12:57   [#7]

  E destul de greu de dovedit faptul ca a pacalit clientii. Aparatele astea se vand mai nou peste tot, iar cei ce le recomanda se lauda ca ar reduce consumul prin stabilizarea frecventei. Nu pot spune ca asta e un concept gresit fiindca de exemplu un PC sau orice alt device care trece printr-un UPS ce stabilizeaza frecventa si scoate toate interferentele de pe reteaua de electricitate consuma mai putin decat unul conectat direct la reteaua de electricitate. Ori aparatul in cauza ca sa functioneze asa cum este mentionat ar trebui sa fie montat intre reteaua electrica si contor si evident ar trebui sa aiba capacitatea sa si faca fata puterii totale absorbite de aparatura legata la reteaua electrica. Un aparat asa de mic poate sa incorporeze un stabilizator de frecventa si un filtru de tensiune, totusi ar trebui sa aiba si o iesire si cu siguranta capacitatea lui nu ar trebui sa fie pe baza de metri patrati ci pe baza de kw.

 • Daniel
  ... a scris la 10 aprilie 2015, 11:16   [#8]

  Eu sunt convins ca este o teapa mare -- in parte!
  Adica se pot folosi baterii de condensatoare pentru imbunatatirea fafctorului de putere, in cazul consumului reactiv.
  Nu la consumatorul casnic.:((
  La un atelier cu masini unelte poate sa se simta ceva reduceri la consum, prin eficienta un pic crescuta!

 • ... a scris la 9 iunie 2015, 1:13   [#9]

  Da si cand te gandesti ca minunatul dispozitiv se gaseste pe ebay la sume de nimic gen 1$ si teparii astia il vand la niste preturi de te doare capul.

 • miki
  ... a scris la 27 august 2015, 15:12   [#10]

  teapaaaa, sunt tepe, am lucrat la o astfel de firma, e mare teapa, treziti-va si nu aruncati banii pe prostii ca idiotii se imbogasesc pe banii vostri. nu exista asa dispozitiv minune!!!!!!!! Sunt niste cretini ordinari si atat.

 • je
  ... a scris la 24 octombrie 2015, 21:49   [#11]

  Eu unul sunt de alta parere, imi tragi teapa iti trag teapa. Cum facem asta ( aviz celor pacaliti) comandam produse si nu le platim si sa ne gandim la cate au vandut cam cati bani ar trebuii sa platesca la curier cand le aduce marfa inapoi. Eu zic sa fim excroci ca ei ca sa nu mai vanda asa ceva.

 • Schleier Elvira Rozalia
  ... a scris la 22 decembrie 2015, 11:08   [#12]

  Aveti dreptate, este teapa!!!! Nu am crezut pana nu am incercat.
  Si sunt si alte “minuni” de vanzare PE NET, care dupa ce ai cumparat si incercat nu iti permite sa comentezi pt ca cine a lasat comentarii bune sunt de-ai lor!

 • gogu
  ... a scris la 11 februarie 2016, 11:06   [#13]

  Cine cunoaste fizica elementara a-si da seama ca este pacaleala. Masuratorile facute, arata ca dispozitivul nu economiseste nimic, ba chiar consuma circa 3W … Are in interior un circuit pt alimentarea a 2 LED-uri, si un condensator mic.

 • Fane boss
  ... a scris la 27 martie 2016, 11:27   [#14]

  Haha ce se ajita fraeri pe aicea.. ;) bv jmekerilor kre fak banutzu frumos pe spatele fraerilor.. ;) ciocu mic k nu va bagat mana nimeni in buzunar sau nu va dat in kap.. ;) voi aty dat banutzu de buna voie, cu bucurie kiar! ;)

 • John
  ... a scris la 12 iunie 2016, 15:13   [#16]

  Teapa, teapa, teapa !!!

 • privat
  ... a scris la 9 noiembrie 2016, 11:45   [#17]

  Eu va pot contrazice. Am luat un astfel de aparat de pe Ebay cu 3USD si merge struna. Desi am crescut simtitor consumul prin instalarea unei plite cu inductie in locul celei cu gaz si a unei masini electrice de spalat vase care merge zilnic, consumul meu lunar s-a redus la jumatate fata de media ultimelor 12 luni. Am mai comandat deja alte 4 aparate pt membri de familie.

 • Emil
  ... a scris la 11 decembrie 2016, 10:15   [#18]

  Salut. Am luat si eu prin 2013 dar il mostenim pe Vlad Tepes… asa ca lumea trage in teapa… dar mai exact ne tragem singuri. Acea bucata de plastic cu doi condensatori si doua leduri nu poate exonomisi energia daca un bec consuma 35w cum poate sa reduca consumu gandind logic, doar sa reduca din eficienta becului. In fine, important ca am luat teapa. NU ESTE BUN!

 • Constantin
  ... a scris la 13 octombrie 2017, 8:27   [#19]

  DA?Păi dacă acest „ economizor”imbunătățește numai factorul de putere atunci de ce mai discutăm noi ăștia consumatorii casnici la care energia electrică consumată( factura) ne vine de la contorul de energie acctivă ? că de energie reactivă nu avem .Intrebarea care am găsit-o in legătura cu acest „economizor”este:
  de ce nu se bagă firma furnizoare de energie electrică ( enel sau cum se numește acum) ?Iată care ar fi după mine răspunsul :d omni de aolo î-și freacă bucuroși mâinile zicând: uite că se găsiră niște „ fraieri” care să ne imunătățeasca factorul de putere pe banii lor.Oricum 4,7 Mf este ca o picătură in un ocean…..

 • Constantin
  ... a scris la 13 octombrie 2017, 8:30   [#20]

  :(

 • Vasilica cea fericita
  ... a scris la 21 august 2018, 10:28   [#21]

  Sa va trag la papacioc

 • Anonim
  ... a scris la 8 decembrie 2018, 20:43   [#22]

  Doamne cum pot păcăli oamenii cu acest dispozitiv nașpa , oare organele în drept ce păzesc ?

 • Anonim
  ... a scris la 13 martie 2019, 22:40   [#23]

  Este plină lumea de excroci şi țepari.Ați văzut ? În reclamă se specificä “mai ales pentru pensionari”, deoarece consideră țeparii că pe pesionari îi pot mai repede păcăli.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 martie 2019, 3:39   [#24]

  Vezi că „excrocii” nu se scrie cu x, ci cu s, anonimule.

 • Anonim
  ... a scris la 25 aprilie 2019, 18:54   [#25]

  Dane iti multumesc mult ptr sfat ca eram cat pe ce sa mi-o iau si eu! ;))

 • tim
  ... a scris la 13 septembrie 2022, 23:00   [#26]

  pe aici cred ca a trecut si unul care vinde Țepe din astea, asta care mai cumpara si pentru familie pentru ca la el functioneaza… :D :P ..

Trackbacks

 1. EnergySaver – O nouă țeapă, cu pretinse dispozitive de economisire a energiei electrice!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?