Dispare conectorul RJ45 de pe notebook-uri !?

LAN RJ45 Dispare conectorul RJ45 de pe notebook uri !?

LAN RJ45 notebook

Nu-mi place deloc direcția către care merg producătorii de laptop-uri. Una dintre chestiile despre care am mai amintit, este utilizarea display-urilor de tip “glare”, care după părerea mea nu ar avea ce să caute pe laptopuri cu displayuri mai mici de 15.6 inch. Hai să admitem faptul că, poate sunt persoane care se uită la un film pe laptop, însă să urmărești un film pe un laptop mai mic de 15.6 inch, mi se pare absolut impropriu. Să te joci pe unul mai mic de 15.6 inch, este la fel de impropriu … Pentru filme, jocuri, trebuie diagonale mari, peste 15.6 inch.

Deși extrem de rar în zilele noastre mai găsești câte-un laptop cu display anti-glare, dacă treci peste faptul că nu-ți plac anumiți producători, hai să zicem că, așa răzleț, mai găsești câte-un laptop cu diplay anti-glare. Nu același lucru însă, pot să-l spun despre faptul că, conectorul RJ45 a început să dispară de pe laptopuri! În acest moment, conectorul RJ45 a început să dispară de pe laptopurile cu display-uri mai mici de 15.6 inch, tendința însă este clară: conexiunea “wired” cu RJ45 este înlocuită de conexiunea wireless (fără fir).

Ei bine, eu sunt probabil unul dintre puținii clienți care nu sunt absolut deloc încântați de acest “trend”! Eu vreau în continuare conector RJ45 pe laptopuri! În special pe cele mai mici de 15.6 inch!

Sunt de acord că, mufa RJ45 n-a fost tocmai cea mai strălucită idee de a pune în practică un conector de acest gen, în primul rând datorită dimensiunilor, pe urmă datorită problemelor pe care aceasta le poate cauza în situațiile în care folosim mufe RJ45 chinezești (dar, oare cine altcineva mai fabrică astfel de mufe, în afară de chinezi?), însă în continuare vreau conector RJ45 pe laptopuri!

Conectorul RJ45 s-ar fi putut reinventa, trebuia găsită o modalitate de a face mufa mai mică și mai sigură, însă nicidecum nu sunt de acord cu trendul actual dictat de producători, respectiv acela de a renunța la conexiunea wired cu RJ45 pe laptopurile mai mici de 15.6 inch! Folosesc acest tip de conexiune frecvent, pe laptop, practic de fiecare dată când am de rezolvat problemele dintr-o rețea, caz în care conexiunea de tip “wired” este de neînlocuit!

Domnilor producători, v-ați tâmpit de-a binelea? Dacă, da … atunci vă urez un faliment cât mai neplăcut! Trebuie să înțelegeți că, între tabletă și laptop există o mare diferență de “workflow”, iar un profesionist va alege întotdeauna laptopul și nu tableta. Iar laptopul fără conexiune “wired”, pentru un profesionist este fix egal cu zero!

HP Notebook No Wired Connection RJ45 Dispare conectorul RJ45 de pe notebook uri !?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 26 iulie 2015 in categoria Calculatoare, Reţelistică. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

6 comentarii la subiectul “Dispare conectorul RJ45 de pe notebook-uri !?”

 1. francisc

  unde-i vazut tu notebook fara rj45 ma?

 2. Alexandru

  Desi folosesc laptop de aproximativ 5 ani, niciodata nu l-am conectat prin fir.

  Pe mine nu cred ca m-ar deranja aceasta disparitie…

 3. Dan

  Uite aici. Și ăsta nu e singurul, mai sunt …

 4. Severus

  Nu mi-ar trebui nici gratis fara fir, pentru mine e ca si cum ar fi fara usb!

 5. Fluffy

  :-? Deocamdata laptopurile au microfon, camera, baterie nedetasabila, programe “antifurt” capabile sa asigure accesul discret de la distanta preinstalate in BIOS, etc. Nu inteleg de ce nu ar avea si o conexiune la retea mai sigura pentru perioada cand sunt oprite (in lipsa RJ45 utilizatorul isi va seta o conexiune wireless pe care nu o opreste cand pune laptopul in dulap). 8-}

 6. Daniel

  Iti cumperi un ethernet UBS adapter si ai rezolvat problema. :)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite