Dinți de crocodil descoperiți la Turnu Roșu!

dinti crocodili agerpres 640x320 Dinți de crocodil descoperiți la Turnu Roșu!

Nu de multa vreme, un comunicat de presă remis de Agerpres ne informeaza ca mai multi cercetători au demonstrat că aceşti crocodili au trăit în urmă cu zeci de milioane de ani. Ca atare, „Muzeul de Istorie Naturală” intenţionează reluarea, după foarte multe decenii, a cercetărilor de teren în zona Turnu Roşu având intenţia de a colecta material adiţional pentru a determina locul de provenienţă a fosilelor şi a rafina informaţiile privind vârsta acestora precum şi contextul ecologic în care trăiau gavialii.

Dinţii de gavial vor fi prezentaţi, peste cateva zile, într-un spaţiu expoziţional special amenajat în cadrul Muzeului de Istorie Naturală, de pe strada Cetăţii nr 1″ din Sibiu, se arată în comunicat. Trei cercetători de la de la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca şi Muzeul Brukenthal din Sibiu au descoperit prezenţa unui nou grup de crocodili fosili şi anume a gavialilor în România. Materialul fosil studiat in amanunt, provine din colecţia paleontologică a Muzeului sibian, fiind colectat cu mai bine de 100 de ani în urmă din apropierea localităţii Turnu Roşu (cunoscută şi sub denumirea de Porceşti), potrivit reprezentanţilor muzeului.

Deşi resturi de crocodili fosili mai sunt cunoscute în România este pentru prima dată când acest grup al crocodililor, gavialii, este identificat în ţara noastră. Cu toate că în prezent cele două specii actuale de gavialii sunt ameninţaţi cu dispariţia, de-a lungul timpului au fost un grup de succes ce a supravieţuit timp de multe milioane de ani în zonele calde şi umede ale lumii şi având o dietă specializată în consumul de peşti. Deşi existenţa acestor dinţi în colecţie erau cunoscută, fiind iniţial identificaţi generic drept ‘crocodili’, a fost nevoie de mai bine de 100 de ani şi un colectiv de specialişti pentru identificarea lor la nivel de subgrup“, se mai arată în acelas comunicat.

Asadar, iata ca in afara eternelor promisiuni, a restrictiilor (devenite… traditionale!) si vorbelor goale, fara acoperire faptica, in Romania noastra se mai fac si actiuni concrete! Unele, precum cele despre care succint v-am informat, deosebit de interesante si atractive pentru orice cetatean…
(sursa-internet)

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Dinți de crocodil descoperiți la Turnu Roșu!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 ianuarie 2023, 17:44   [#1]

  Urmează o știre absolut senzațională: s-au descoperit urme de brontozauri în Parlamentul României!

  Nu vă speriați, „brontozaurii” ăștia nu vă ia nimic, ci vă dă! Nu la toți, numa’ la unii…

  E atât de atractiv să crezi că trăiești într-o lume în care pacea socială e scop. Nu se întâmplă de obicei, dar fiindcă unii cred că au dreptul să fie speciali, se întâmplă. Trăim un astfel de moment.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 ianuarie 2023, 18:04   [#2]

  Prea multă bere sub capac, Marcele. Localitatea asta, Turnu Roșu, nu-și merită denumirea de Porcești…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 ianuarie 2023, 19:56   [#3]

  În „mărinimia” lor, aleșii ne tot promit marea cu sarea și luna de pe cer și noi, naivi cum suntem, credem în promisiuni. Suntem un popor de „credincioși”, ce să mai discutăm?

  Credem cu tărie (și nestrămutat!) că-i mai bună o vorbă mincinoasă decât un adevăr rostit cu voce răgușită de atâta spus. Ne place învârteala și descurcăreala, generic denumite șmecherie…

  „Patriotismul” afișat la toate televiziuniule de indivizii aflați în fruntea țării trebuie aplaudat, nu-i așa? Cum să nu fim de acord cu cei pe care i-am ales în majoritate?

  Urmarea firească a alegerii noastre e să renunțăm la alegeri, căci orice alegere e de prisos.Tovarășii se pricep la manipulare, de ce să credem că i-am putea depăși?

 • ... a scris la 15 ianuarie 2023, 0:40   [#4]

  Întrebarea este cum au fost găsiți acești dinți la Turnu Roșu?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 ianuarie 2023, 1:03   [#5]

  Pui și matale niște întrebări de ți-e mai mare dragul, dom’ Ștefan! La câți crocodili cu bot foarte lung avem în politică nu e de mirare că la Turnu Roșu (nume predestinat!) s-au găsit niște dinți…

 • ... a scris la 18 ianuarie 2023, 9:49   [#6]

  Sa vedem ce alte descoperiri vor mai fi făcute când vor începe lucrările la autostrada Brașov -Bucuresti

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 ianuarie 2023, 16:22   [#7]

  Socotind vârsta pe care o am, nu cred că apuc să văd autostrada Brașov-București.

  La „viteza” cu care se construiesc autostrăzile în România e clar că vom schimba încă trei președinți până va fi gata…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?