Die Hard 1 – Film

Die Hard 1 – Film de actiune, 1988

Die Hard 1 1988 150px Die Hard 1   Film

Voi incepe prezentarea acestei serii de filme, probabil cele mai de succes filme ale lui Bruce Willis, cu primul film din deja celebra serie Die Hard (Greu de ucis).

Die Hard (1) – (Greu de ucis)

Aceasta megaproductie care l-a transformat peste noapte intr-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film in 1988 cu incasari de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis il interpreteaza pe neconventionalul detectiv new-york-ez John McClane pe care destinul il transforma in singura salvare a unui grup de ostatici, blocati intr-un zgarie nori din Los Angeles, printre care se afla si sotia sa.

Invocand motive politice, organizatia terorista care a pus stapanire pe cladirea Nakatomi ameninta autoritatile cu uciderea ostaticilor daca acestea nu le solutioneaza revendicarile. In fapt, organizatia condusa de maleficul Hans Gruber (Alan Rickman) are doua planuri: sa fure 600 de milioane de dolari inchisi intr-un seif superperformant aflat in cladire si sa lichideze toti ostaticii.

Venit sa se impace cu sotia sa Holly care vrea sa-i dea papucii, John McClane nici nu banuieste ce-l asteapta. El ajunge sa fie singurul politist care reuseste sa patrunda in iadul din Nakatomi. Cand afla ca si Holly (Bonnie Bedelia) este printre captivi, chestiunea devine una personala. Sfidand ordinele politiei din Los Angeles, John McClane, care nu se teme de nimic, ci in mod ironic doar de inaltimi, ia totul pe cont propriu.

Die Hard 1 Die Hard 1   Film

Confruntarea cu teroristii – majoritatea niste bestii umane – are loc pe trei planuri: fizic, psihic si strategic. Taiat, lovit, impuscat, deprimat, dar fara sa-si piarda negrul si cinicul sau simt al umorului, John McClane isi va folosi viclenia, creierul si muschii pentru a izbandi. Ajutorul sau va fi sergentul Al Powell care ii va furniza informatii utile din afara cladirii.

Greu de ucis alterneaza tirul gloantelor cu rasturnarile de situatie, exceland in efecte speciale si cascadorii, considerate de multi unele dintre cele mai periculoase din istoria filmului. Fantastica presiune psihologica si vorbele de duh marca Bruce Willis dau sarea si piperul acestui thriller al carui succes a determinat turnarea altor patru pana in prezent. Producatorii filmului sunt aceiasi care au realizat si Predator.

Trailer Die Hard 1:

Categorie articol [ Filme ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?