Dezvoltarea comunicării scrise

dezvoltarea comunicarii scrise 01 Dezvoltarea comunicării scrise

Dezvoltarea comunicării scrise

Odată cu dezvoltarea internetului, comunicarea între oameni a atins cel mai înalt nivel al tuturor timpurilor, indiferent de tipul de comunicare de care vorbim. Internetul a ajuns să faciliteze extrem de mult comunicarea între oameni, în multe dintre cazuri comunicarea se întâmplă între persoane care nu se cunosc decât în spaţiul virtual.

De ani buni de zile, există chiar instituţii care au ca obiect de activitate, comunicarea. Există atât instituţii de învăţământ cu specializare pe comunicare, cât şi instituţii private (de exemplu în cadrul unor firme mari) care asta fac: îi învaţa pe oameni, să comunice între ei.

După ce am lansat acest blog (www.dan-blog.ro), am studiat puţin comportamentul utilizatorilor de internet care vizitează acest site web şi am observat în timp, o îmbunătăţire semnificativă a capacităţilor de comunicare ale comentatorilor de pe acest site. Concluzia este cât se poate de simplă: comunicând, înveţi să comunici!

Comunicarea online se dezvoltă pe parcurs şi există o serie de factori care contribuie la dezvoltarea comunicării, începând de la banalul fapt că te obişnuieşti cu tastatura calculatorului ajungând astfel ca după un anumit timp să scrii mult mai repede decât o făceai înainte cu câteva luni şi terminând cu dezvoltarea exprimării în scris a ideilor.

De fapt, cum înveţi? Să luăm un exemplu: intri pe această pagină de blog, citeşti un articol … Curiozitatea te va îndemna să citeşti şi comentariile la articolul respectiv, comentarii scrise de alte persoane care au citit articolul iar ulterior şi-au exprimat opinia personală, în scris. Pasul următor ar trebuie să fie acesta: comentează şi tu! Dacă nu eşti obişnuit să scrii comentarii pe internet, la început îţi va fi mai greu … poate cel mai greu va fi să-ţi expui ideea cât mai coerent posibil şi corect din punct de vedere gramatical. Încet, încet însă … te vei obişnui. Mai citeşti ce scriu alţii, vezi cum scriu alţii şi … în timp, fără să-ţi dai seama, scriind comentarii pe internet şi în acelaşi timp citind opiniile altora, vei învăţa tot mai mult să comunici ! În scris, bineînţeles, deoarece comunicarea pe internet presupune de obicei să-ţi scrii ideile.

E adevărat că, odată cu apariţia internetului şi cu evoluţia tehnologică, am început tot mai mult să renunţăm la scrisul clasic (cu stiloul, pixul, ori cu creionul). Efectul însă este acelaşi, indiferent dacă scrii cu stiloul ori scrii de pe o tastatură de calculator: scrisul, mai bine zis exprimarea ideilor tale prin scris, îţi va dezvolta gândirea, imaginaţia şi-ţi va îmbunătăţi semnificativ capabilităţile de comunicare.

Aveţi la dispoziţie atâtea siteuri web, bloguri, forumuri !!! Comunicaţi, scrieţi, exprimaţi-vă opinia în scris! Comentaţi pe bloguri, pe forumuri, etc… În timp, vă veţi îmbunătăţi semnificativ capabilităţile de comunicare.

dezvoltarea comunicarii scrise Dezvoltarea comunicării scrise

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 2 aprilie 2014 in categoria Alte subiecte, Diverse. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

8 comentarii la subiectul “Dezvoltarea comunicării scrise”

 1. severus

  Adevarat, si veti imbunatati vocabularul, gramatica si creierul isi va da drumul, mintea va fi mai isteata si deciziile luate mai corecte si rapide, iar comunicand nu veti mai fi singuri si viata vi se va imbunatati intr-un mod pozitiv.
  Va invit si eu sa va scrieti parerile macar aici pe acest blog. Tastatura merge si fara pasta sau cerneala :) , curent aveti acasa. Cu siguranta aveti multe pareri, idei,sfaturi pe care sa le scrieti aici.

 2. gheorghe

  Idealul unei comunicări pe internet (forum, chat , blog, etc.) este scrierea comentariilor/posturilor corect, de ex. eu intru pe acest blog cu telefonul şi la telefon am o funcţie numită predicţie, cu alte cuvinte acele predicţii îţi completează automat cuvântul în timp ce scriu. Înainte să învăţ să folosesc predicţiile vorbeam şi eu că toţi tinerii (ke, knd, kf, kmf, etc.), dar de aproximativ un an de când folosesc predicţiile am învăţat să scriu corect. Vă recomand şi vouă cei care folosesc telefonul să învete să folosească predicţiile.

 3. Andrei

  @gheorghe: cred că vrei să te referi la funcţia de “text predictiv” care este întâlnită la telefoanele mobile moderne … Deci, este vorba de “text predictiv”, nu de “predică” … Predica, e la biserică.

 4. Mihaela

  Şi dacă tot discutăm de comunicare, gramatica şi ortografia sunt importante! Ca exemplu, în expresia de mai sus, “tinerii” se scrie cu doi de “i” :)

 5. gheorghe

  @Andrei: ai dreptate nu predici şi predicţie

 6. gheorghe

  Nu mă judecati acum pentru gramatica mea, am doar 9 ani

 7. severus

  Hai ca e belea, toti facem greseli de ortografie, dar nu trebuie sa ne suparam cand suntem corectati. De pe telefon e mai greu, intradevar, eu de obicei ma chinui cu functia respectiva, cateodata imi scrie cuvinte aiurea, si daca ma grabesc iese nasol. De obicei daca am timp ma auto-corectez.

  Gheorghe nu te lasa, ca stim noi ce vrei sa zici chiar daca uneori scrii gresit. Important e sa iti spui si tu parerea.

 8. Florin

  exercitiul este mama invataturii :D

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro