Dezbaterile se zbat într-un continuu țipat

Donald Trump vs Hillary Clinton dezbatere electorala presedinte USA America Dezbaterile se zbat într un continuu țipat

Este suficient să vă uitați mai ales la “România 9″ de la TVR1 și o să-mi dați dreptate. Seară de seară, atunci când este programată emisiunea, puteți fi martori la multe scene penibile, despre care pare-mi-se c-am mai scris, în care unii… “abonați” nu odată își dau în petec.

Dezbaterile de la noi, indiferent unde și cum, au ajuns la un nivel extrem de scăzut, grosier, primitiv. Țipetele, urletele, gesturile teatrale de dramolete ieftine au transformat și continuă să transforme viața noastră politică într-o continuă telenovelă. Televiziunile de casă, cât și cea publică, moderatori partizani, analiști ieftini dar cu morga, circ de proastă calitate, asta nu e îndeobște atmosfera pentru o dezbatere civilizată. La ordinea zile-i acum mult așteptată (mai ales de țațe, bârfitori și diverși “comenatori”) dezbaterea publică între cei doi candidați la președinție.

De ce? Ca să fie (nu numai… rima!) ci și eternul scandal intre simpatizanți, opozanți și neutri. Unii-s pentru. Alții se opun, iar ce mai rămâne, șoșotesc pe la colț de stradă că, de ce, nu?, ar fi vrut totuși să vadă! Acuzații, mahalagism, jigniri, pusul poalelor în cap, pentru doi candidați la funcția înaltă de președinte de țară, ar fi – să recunoaștem – deplorabile nu doar pentru ei, cei doi, ci și pentru noi, cei mulți împărțiți dar și împătimiți. Ar fi oribil să asistăm la așa ceva. Penibil. Jenant și fără rost.

Credeți că o asemenea dezbatere (din start, inegală) ar putea schimba ceva din preferintele electoratului, sau ar inversa opțiunile schimbării?! Eu mă-ndoiesc. E doar o părere. Bună, rea dar vă sugerez să țineți cont de ea! Apoi să mergem la vot…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Dezbaterile se zbat într-un continuu țipat”

 • ... a scris la 18 noiembrie 2019, 10:59   [#1]

  Sa iesiti la vot sa nu o lasati moale ca o sa ne trezim cu Viorica presedinte!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2019, 17:59   [#2]

  Vezi, Marc? Aici ne deosebim în opinie. Eu nu-mi pun problema dacă o asemenea dezbatere (din start inegală, cum spui) ar putea schimba preferințele electoratului. Pentru mine e deranjant faptul că un candidat la funcția de președinte refuză dialogul cu oponentul pe motiv că „n-are cu cine”, în timp ce vrea să ne lămurească că (!) vrea o Românie normală. Păi ce naiba de normalitate e aia în care nu vrei să stai de vorbă cu semenii tăi?

  Știu că nu e cel mai bun moment ca să spun ce cred, da’ asta simt. Mă poți acuza de partizanat cu Viorica Dăncilă. Campania asta pentru prezidențiale mi-a lăsat un gust mult mai amar decât precedentele campanii. Nu-mi pot explica de ce dintre cei 8,5 milioane de români votanți, 23% au ales să fie suporterii acestei „dăscălițe” fără de catedră când existau și variante mai bune.

  Da’ asta e! Jocurile sunt făcute, domnilor! Avem de ales din nou între o „social-democrație” al cărei vârf de lance e doamna Viorica și un „liberalism” reprezentat prin tăcerea (mă rog, muțenia era cuvântul potrivit) domnului Klaus. Parcă văd că la anu’ se reface indestructibila alianță dintre PNL și PSD…

  Eu mă duc încă o dată cuminte la vot și îl „aleg” pe Iohannis. Păi ce, există și altă variantă?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 noiembrie 2019, 18:43   [#3]

  Știți care ar fi culmea democrației, stimabilă Oana? Să ne trezim din „somnul cel de moarte” cu Viorica Dăncilă președinte…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?