Dezactivare upgrade la Windows 10

Disable upgrade to Windows 10 Dezactivare upgrade la Windows 10

Dezactivare upgrade la Windows 10

Nu întotdeauna, tot ce apare nou este şi bun sau nu întotdeauna – chiar dacă este bun – se pliază pe nevoile sau aşteptările noastre. La fel este şi cu sistemele de operare Microsoft Windows.

Microsoft Windows 10 a apărut deja de ceva vreme pe piaţă, iar cei de la Microsoft au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i forţa pe utilizatorii de sisteme de operare Windows mai vechi (Win7, Win8, Win8.1), să-şi facă upgrade la noul sistem de operare Windows 10. Astfel că, dacă avem o versiune mai veche de sistem de operare Windows (Windows 7, Windows 8, Windows 8.1), update-urile se descarcă automat în background fără să ne întrebe dacă suntem sau nu de acord cu asta, după care vom fi bombardaţi cu tot felul de notificări şi iconiţe care ne spun să facem upgrade la Windows 10. Iar upgrade-ul, nu întotdeauna este bun …

Personal, am trecut prin astfel de experienţe şi NU recomand upgrade-ul! Dacă instalezi sistemul de operare Windows 10 “de la zero”, atunci poate fi eventual o soluţie, dar să faci “trecerea” prin “upgrade” nu este recomandat, pentru că, deşi se vor păstra toate programele şi setările din vechiul Windows, vă puteţi lovi de o grămadă de probleme (printre care şi funcţionarea greoaie a calculatorului) iar la final veţi ajunge la concluzia că, dacă vreţi Windows 10 atunci este mai “sănătos” să-l instalaţi “de la zero”.

Nici dezactivarea upgrade-ului la Windows 10 nu este chiar simplă şi pentru majoritatea utilizatorilor cu mai puţine “skill-uri” în domeniul IT, poate fi un adevărat coşmar.
Cei care doresc să dezactiveze popup-ul de upgrade enervant care apare în colţul din dreapta-jos al barei de start din Windows 7 şi 8/8.1, o pot face intrând în “Windows Update … > … Manage Installed Update” şi dezinstalând pachetul de actualizare “KB3035583“.

Cei care însă doresc o variantă uşoară şi comodă, pot folosi programul “Never10” care poate fi descărcat de aici: download Never10

Never10 Disable upgrade to Windows 10 Dezactivare upgrade la Windows 10

Programul nici măcar nu trebuie instalat, daţi dublu-click pe fişier şi dezactivaţi upgrade-ul la Windows 10 de pe Windows 7, Windows 8, Windows 8.1.

Have fun …

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Dezactivare upgrade la Windows 10”

 • Severus
  ... a scris la 1 iulie 2016, 21:04   [#1]

  Sorry pt. double post dar vad ca s-au strecurat greseli.

  De obicei opresc updateul din servicii, cu stop si disable.

  Clic dreapta pe MyComputer-Manage-Services and Applications-Services[coloana din dreapta]-Windows Update-Stop-Startup Type: Disabled-Apply.

  Sau

  Control Panel-All control panel items -Administrative tools-Services-Windows Update-Stop-Startup Type: Disabled-Apply.

 • ... a scris la 2 iulie 2016, 11:18   [#2]

  Nu am instalat 10-le încă. Am zis să mai las să văd părerea altor utilizatori, după o bucată de vreme. Tot îmi apărea și mie aia cu upgrade now. Eu mi-am dezactivat update-urile la 7, deci automat nu mă întreabă de 10.
  cum e față de 7? există vreo diferență notabilă? ai drivere pentru toate programele? e mai rapid?

 • ... a scris la 2 iulie 2016, 11:27   [#3]

  Windows 10 în opinia mea, reprezintă încă un pas înainte în dependenţa tot mai mare a utilizatorilor de regulile Microsoft. Am făcut teste pe maşini virtuale şi … Windows 10 nu m-a convins. Pe parte de drivere, încă mai sunt probleme ori eşti nevoit să recurgi la diverse artificii …
  D.p.d.v al bootării (timp de bootare), Windows 8.1 este mai bun.
  Windows 7 (x64) este un sistem de operare matur, extrem de solid, stabil şi cu care îţi faci treaba de minune în absolut orice situaţie, chiar dacă este o idee mai “leneş” decât un Windows 8.1.

 • Severus
  ... a scris la 2 iulie 2016, 12:04   [#4]

  Pentru un utilizator normal, W10 Pro l-as recomanda.
  Este mai stabil si mai rapid ca W7, W8, W8.1.
  Driverele necesita conexiune internet si in general le gaseste pe toate, uneori cu foarte mici exceptii. Se completeaza cu softul Driver Booster, care este in versiune Free, si care innoieste si alte drivere vechi.
  Recomand debifare la toate butoanele care apar dupa pasul de conectare WiFi.
  Un minus ar fi ca nu se poate face conectare automata la internet prin cablu, sau cel putin nu stiu eu. Daca aveti Router Wireless in casa, se conecteaza automat la internet fara probleme.

  Pana la urma tot trebuie sa faceti pasul spre W10, fie acum, fie peste 2-3 ani. Fiecare cu alegerea lui. Eu sunt pe W10 de anul trecut, si sunt mai multumit ca de W anteriori.

  Pe calculatoare slabe si cu memorie RAM mica, recomand XP si W7.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?