Dezactivare Omnibox Google Chrome – Căutare

google chrome home Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Dezactivare Omnibox Google Chrome – Căutare

În urmă cu mai mulţi ani, am renunţat să mai folosesc Mozilla Firefox pe post de browser web şi am trecut la Google Chrome, iar asta în primul rând datorită faptului că la aceea vreme, Google Chrome era mult mai rapid comparativ cu Mozilla Firefox. Odată cu trecerea anilor însă, cei de la Goolge parcă devin tot mai tâmpiţi, încercând să forţeze utilizatorul să folosească browserul Goolge Chrome aşa cum ar vrea ei şi se pare că nu prea ţin cont de ce vrea utilizatorul. Ori, lucrurile ar trebui să stea exact invers: Google ar trebui să ţină seama de ce vrea utilizatorul, utilizator pe spatele căruia de fapt trăieşte de ani buni de zile …

Printre ultimele modificări extrem de importante şi în acelaşi timp extrem de enervante pe care le-a făcut Google la browserul Chrome, a fost să renunţe la clasica fereastra de căutare Google în favoarea barei de adrese a browserului, bară de adrese care acum a devenit un fel de “bara universală”, unde se cam “întâmpla” totul … începând de la adrese web, căutări pe Google şi chiar până la diverse setări ale browserului. Motiv pentru care bănuiesc că au şi redenumit bara de adrese a browseului în “omnibox“.

Mai precis, în momentul în care deschid pagina web www.google.ro şi scriu ceva în căsuţa de căutare (mai bine zis încerc să scriu ceva…), automat sunt “aruncat” în bara de adrese a browserului, iar textul scris de mine apare acolo. Ei bine, atât eu cât şi mulţi dintre utilizatori, NU VREM ASTA ! Băi, ăştia de la Goagle, sunteţi tâmpiţi? Păi dacă eu vreau să scriu adrese web în bara de adrese şi să caut în fereastra de căutare (separat), de ce mă forţaţi voi să caut aşa cum vreţi voi?

Pentru cei care sunt enervaţi de modul acesta de căutare, există însă şi o soluţie pe care am să o prezint în cele ce urmează. Iată şi câteva explicaţii împreună cu paşii pe care trebuie să-i faceţi pentru a dezactiva rahatul ăla de omnibox

Deschideţi pagina http://google.ro. Ar trebui să vă apăra căsuţa de căutare, ceva de genul acesta:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese 01 Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Încercaţi să scrieţi ceva în căsuţa de căutare de la Google, iar dacă sunteţi automat “aruncaţi” în bara de adrese a browserului (din partea de sus), atunci este clar: aveţi activat omnibox.

În momentul în care am încercat să scriu în căsuţa de căutare următoarele cuvinte: “blogul lui dan“, am fost automat redirecţionat în bara de adrese a browserului:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Pentru a dezactiva “omibox“, daţi click pe butonul de setări din colţul din dreapta-sus a browserului Google Chrome, apoi selectaţi opţiunea “Settings“:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Apoi, daţi click pe butonul “Manage search engines…“:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Va apare următoarea fereastră:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese 03 Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Aici, daţi click pe formularul din mijloc (acolo unde scrie “google.ro“), ştergeţi tot ce scrie, după care scrieţi asta:

%s

Textul de mai sus, poate fi copiat de aici: http://goo.gl/FVNH7t

Apoi, apăsaţi butonul “Done” de jos.

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese 04 Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Acum, închideţi browserul şi deschideţi-l din nou. Vizitaţi pagina http://google.ro şi scrieţi ceva în căsuţa de căutare de la Google. Căutarea voastră se va desfăşura din căsuţa de căutare şi nu din bara de adrese a browserului … Exemplu:

dezactivare google chrome omibox cautare bara de adrese 05 Dezactivare Omnibox Google Chrome  Căutare

Succes!

Categorie articol [ Internet, Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Dezactivare Omnibox Google Chrome – Căutare”

 • McNae
  ... a scris la 16 februarie 2014, 16:23   [#1]

  Dupa mine, Aurora de la Mozilla este cel mai bun si le-am sugerat si prietenilor sa-l foloseasca si-s foarte multumiti, mai cu seama ca de vreo saptamana au venit cu o varianta care este mult mai stabila. Asta fara a lua in seama ad-ons urile care te scapa de nedoritele reclame si cel cu mod privat, care te face sa te simti ca nu este cineva langa tine cand navighezi.:)

 • ... a scris la 17 februarie 2014, 15:28   [#2]

  multumesc !, era enarvant omnibox-ul

 • ... a scris la 11 martie 2014, 13:01   [#3]

  mie nu mi se pare asa stresant , dar totusi bun tutorialul, bv

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?