Destinații atrăgătoare pentru weekend

Pietrele Doamnei Vacanta Romania excursie munte drumetie turism Destinații atrăgătoare pentru weekend

Câteva destinații atrăgătoare pentru un weekend greu de uitat

Este știut faptul că în agitația și rutina cotidiană, apar adesea stresul, surmenajul sau chiar și monotonia. Așadar, fiecare dintre noi are nevoie, din când în când, de o binemeritată pauză ca să își încarce… “bateriile”. Indiferent de sezon, o ieșire împreună cu familia sau o mică excursie în doi este perfectă pentru relaxare. Înainte de a căuta vacanțe în străinătate, ia în considerare locurile de la noi, din țară, unde poți petrece câteva zile de neuitat. România vă va surprinde plăcut prin peisaje deosebite, lacuri, litoral, zone autentice, orașe încărcate de istorie, castele, cetăți sau multe și interesante mănăstiri vechi. Iată bunăoară, Oradea, considerat unul dintre cele mai deosebite orașe din vestul țării, impresionează prin frumusețea și eleganța sa.

oradea Destinații atrăgătoare pentru weekend

Este o zonă multiculturală și un centru turistic de importanță majoră care include numeroase obiective pe care trebuie să le vizități cel puțin o dată. Aici, într-un city-break din reședința județului Bihor, puteți petrece un timp atât la Cetatea Oradea, construcție medievală din secolul al XII-lea fiind principala atracție a zonei cât și la Muzeul Țării Crișurilor, care adună și el unele dintre cele mai reprezentative simboluri ale locului. Așa că, o vizită aici este perfectă pentru pasionații de istorie, științe ale naturii, artă sau arheologie. Dar zona este cunoscută și pentru apele sale termale, astfel că o vizită în vestul țării este, consider eu, ideală pentru cei care caută relaxare.

- În altă zonă, mult mai aproape de atrăgătorul litoral, se află Gura Portitei. Situată într-un loc de poveste, aceasta este o adevărată comoară ce îmbină armonios farmecul Deltei Dunării cu liniștea Mării Negre. Imaginea te duce cu gândul la o insulă exotică, plajele cu nisip alb și apă cristalină creând o ambianță fascinantă. Este locul ideal pentru liniște și relaxare, dar și plimbări cu caiacul sau circuite cu barca.

Un fost sat de pescari, Gura Portitei este situată la 50 de kilometri de Tulcea, pe o fâșie subțire de nisip, între lacul Golovița și Marea Neagră. Apreciată de toate categoriile de turiști, locația este unică prin amplasarea sa și aspectul izolat pe care îl oferă. Se află între două frumoase rezervații naturale – Gridul Lupilor și Rezervația Periteasca-Leahova, prin urmare peisajele de aici vă vor impresiona în mod sigur, negreșit.

- Acum, continuându-ne periplul… virtual, ajungem în cu totul altă parte a țării, la Cheile Nerei

O destinație perfectă pentru un weekend, unde veți întâlni cele mai sălbatice și lungi chei din țară ce se întind pe o distanță de 22 de kilometri și includ zone absolut minunate. Natura își demonstrează încă odată frumusețea în sectorul dintre Lacul Dracului și cantonul Damian, la cascadele Bigar sau Văioagă, Lacul Ochiul Beiului, cascada Beusnita, mănăstirea Nera și cascada Șușara sunt, de asemenea, locuri spectaculoase care impresionează prin frumusețea lor. Iubitorii muntelui vor aprecia zonele sălbatice ale Cheilor Nerei și peisajele superbe. Un loc placut de explorat, de a capta frumusetea muntilor si de a te lasa surprins de minunile naturii.

Cheile Nerei sunt cele mai sălbatice și lungi chei din țară și se întind pe o distanță de 22 de kilometri și includ zone absolut minunate. Natura își demonstrează frumusețea în sectorul dintre Lacul Dracului și cantonul Damian, la cascadele Bigar sau Văioaga. Lacul Ochiul Beiului, cascadă Beusnita, mănăstirea Nera și cascadă Susara sunt, de asemenea, cum am mai spus ceva mai sus, locuri spectaculoase care impresionează prin frumusețea lor. Iubitorii muntelui vor aprecia zonele sălbatice, dar sunt sigur că și peisajele superbe. O poate garanta chiar și… colegul nostru de blog, amicul Francisc 1, al cărui domicilu nu-i prea ‘ndepărtat de locurile descrise și bine cunoscute chiar de către subsemnatul, la fel de atașat și impresionat de aceste meleaguri carasene!

cheile nerei 08 Destinații atrăgătoare pentru weekend
cheile nerei 12 Destinații atrăgătoare pentru weekend

- Acum, un eventual, popas în Transilvania, la Viscri! Cei dintre dumneavoastră care nu au reușit încă să-l descopere, trebuie să știe că acesta este o destinație autentică, o combinație unică între patrimoniul săsesc, oameni calzi, imagini fascinante și case tradiționale. Vechi de un secol, satul, îndrăgit chiar și de Prințul Charles al Marii Britanii, este extrem de liniștit și pitoresc. Și-a păstrat autenticitatea de-a lungul timpului, așa că toți cei care vor merge pe aici, vor fi cuprinși de o atingere medievală…

- Apropiindu-ne de finalul călătoriei noastre virtuale, în fapt, cum spuneam, o caldă și utilă invitație prin câteva minunate locuri pitorești ale României, să poposim și la… Târgu-Jiu, în capitala județului Gorj. Aici veți vedea că orașul are numerose zone frumoase de oferit turiștilor. Fiind una dintre principalele așezări urbane din regiunea istorică Oltenia, acesta are o istorie îndelungă și reprezintă locul de baștină al multor personalități marcante. Orașul găzduiește câteva capodopere ale sculptorului Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii, Coloana Infinitului sau Poarta Sărutului. Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu, Muzeul de Artă Târgu Jiu sau Muzeul de Istorie și Arheologie Alexandru Stefulescu te invita să afli detalii importante din trecut. Dealtfel, Gorjul este recunoscut pentru frumusețea sa, așa că și împrejurimile orașului sunt o bună varianta pentru cei care caută puțină relaxare.

brancusi Destinații atrăgătoare pentru weekend

Dar România noastră are o mulțime de asemenea locuri spectaculoase și zone izolate unde puteți petrece câteva zile liniștite. Nu trebuie să așteptați până la salariu sau să vă stabiliți un real buget anume de vacanță pentru a le vizita. Poate doar un eventual împrumut ar fi totuși ideal atunci când vreți să vă destindeți și să ieșiți din rutina zilnică despre care aminteam la începutul… călătoriei noastre! Precis o să vă bucurați din plin și într-un mod extrem de simplu de momente și zile de deosebit de odihnitoare și relaxante pentru sănătatea dv.

Ce-aș mai putea să spun acum? Doar sănătate și… drum bun!

(Sursă: www.greatnews.ro; foto: Pixabay)

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Destinații atrăgătoare pentru weekend”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 iulie 2019, 14:43   [#1]

  Fiindcă mi-ai pomenit numele în articol, mă simt obligat să scriu acest comentariu, Marc…

  Locurile descrise de tine sunt într-adevăr spectaculoase, mai ales lacul Dracului și Cheile Nerei. N-am mai fost pe-acolo de vreo șapte ani, deși de la mine din sat sunt doar vreo trei ore de mers la pas. Vârsta își spune cuvântul…

 • marc
  ... a scris la 23 iulie 2019, 18:31   [#2]

  Multumesc Dane, pt. asigurarea unui aspect grafic pe masura priceperii si talentului tau!…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?