Din nou despre violență și despre urmările ei

De la un timp, (mi) se pare că violența-i intrată tot mai mult în comportamentul uman de pretutindeni, dar mai cu seama în viață romanului! Dacă va reamintiți, nu de mult am scris pe aceeași pagină de blog un alt articol pe aceeași temă, a violenței. Promisesem, tot atunci, că voi reveni. Cee ce iată, și fac!
Acum, nu mă voi referi la violența din famile, ci din alte numeroase domenii cu impact social. Bunăoară, această exacerbată pornire ancestrală, lesne poate fi întâlnită chiar până și-n… spitale, cât și-n diferite alte așezăminte medico-sanitare. Recent am văzut pe micul ecran (acolo unde mostrele cu violență abundă!), niște imagini terifiante cu o bătălie ca-n filme, dar de dată această în față unui cabinet… de urgențe al unui spital din provincie! Acolo, două familii de români (pregătite – culmea! – cu “muniția” necesară!) s-au încăierat fără menajamente, brusc, instantaneu, deodată, de față cu toți cei ce veniseră de fapt să-și vindece eventualele suferințe, nu să asiste (pasivi) la un “razbel” al unor violenți! Dar scene similare, unele și mai grave, sunt… la ordinea zilei și prin spitalele de copii, unde (nu medici sau asistente) ci femeile de serviciu, bruschează și înjură de mama focului, fără jenă sau reținere! Se petrec până și crime, cum probabil – din intamplare sau nu – ați văzut poate și dv.: un ambulantier și-a omorât consoarta!…

Porniri de aceeași similare și la fel de grave sunt de la un timp cvazi-frecvente și prin școli! Fie între elevi, fie chiar între elevi și profesori sau invers, între profesori și elevi! Mi-au rămas în memorie informațiile și imaginile văzute (tot la tv) de la o școală, pare-mi-se de prin Sălaj (nu sunt sigur!), unde elevii au aruncat pe fereastră până și… catedra (!), amenințând mai apoi profesoara că, dacă nu tace, o vor arunca și pe ea! Ce să mai spui?! Apropo de… aruncat, sunt și trăsnăile (ca să nu repet, violență) ce le întâlnești, cu duiumul, pe terenurile de sport. Cel mai proaspăt exemplu: la recentul meci de fotbal dintre “U” Craiova și FCSB, o parte din supoterii mult prea înfocați ai “universitarilor” au aruncat cu fel de fel de obiecte (unele – contondente) în capul portarului de la echipa oaspete! Așadar, un fel de “ospeție”, prin violență!

Dar nici asta nu-i nimic (un fel a spune), comparativ cu… luptele din plină stradă dintre două cete de rromi din Tg. Neamț care, pur și simplu au îngrozit întreaga urbe, dar și pe cei ce au vizionat la televizor imaginele terifiante și mult mediatizate, oferite cu larghețe și dezinvoltură de beligeranți! Pierderile și stricăciunile materiale dar și morale (cu oameni răniți, între care și polițiști) ce au urmat… războiului (cu coase, furci și topoare, cu bâte și cuțite), puteau fi mult mai mari dacă nu interveneau (timide și puține la început) forțele de ordine, obligate să folosească de nevoie (pt. avertizare) până și pistoalele aflate în dotare!! Dealtfel cele câteva imagini și videoclipuri alăturate, va vor edifica și mai bine asupra celor întâmplate sub ochii localnicilor înfricoșați și pasivi, din care unii doar ca simpli spectatori! Mai ceva ca la un meci de kic-boxing sau din… cușcă, MMA!

bataie strada scandal rromi tigani targu neamt 2018 Din nou despre violență și despre urmările ei

Și iată așa, liniștitul oraș de pe malul Ozanei, cât mai este din ea frumos curgătoare, a intrat, brusc, în atenția opiniei publice naționale, după o bătaie în plină stradă între două cete violente de țigani (rromi) care sfidează orice autoritate dar și, probabil, nemulțumite de toptanul de ajutoare sociale, au oferit în văzul tuturor, un asemenea spectacol sinistru!

Ce dovedesc toate aceste inimaginabile întâmplări!? În primul rând, că violențele din România condusă de PSD-ul a tot biruitor, sporesc considerabil, fără frontiere, iar actuala legislație este destul de îngăduitoare pentru asemenea persoane care săvârsesc astfel de fapte! Vina-i împartită între parlamentari, guvernanți și slugile lor politice. Așa se întâmplă când cei plătiți, nemeritat, cu salarii de excelență, orbiți de puterea funcției și paralizați de frica pierderii privilegiilor uită ce au jurat cândva! Le reamintesc și acum că, au jurat să nu precupetească nici-un efort pentru a asigura siguranță și liniște cetățenilor pe străzi, spitale sau școli și stadione, în famile, pretutindeni, pe cuprinsul României! Au făcut-o? Eu nu cred!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)
Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Din nou despre violență și despre urmările ei”

  • ... a scris la 3 noiembrie 2018, 11:04   [#1]

    Unde erau jandarmii la fazele astea?
    Aaaa, mă scuzați, erau ocupați. În Piața Victoriei… Aveau o conversație amicală cu cei din diaspora.

  • Francisc întâiul
    ... a scris la 3 noiembrie 2018, 19:17   [#2]

    Ca să uităm de mizeria în care trăim, recomand să ascultați melodia lui Baniciu.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?