Despre Octombrie şi … ce va mai fi!

toamna autumn 06 Despre Octombrie şi ... ce va mai fi!

Acum, în Octombrie, în acest început de ultim trimestru din an, fie că sărbătorim, fie că ne pregătim pentru ce va urma. Ne mai şi distrăm la concertele şi festivalurile mult aşteptate în fiecare toamnă, ne răsfăţăm (strofocăm) făcând shopping (ca să fiu şi eu la… modă. Nu cu îmbrăcămintea, ci cu anglo-româna!) printre colecţiile de viitor anotimp sau, de ce nu(?), petrecem (şi) acasă cu prietenii. Nu neglijam nici previziunile pentru zodiile fiecăruia, vedem cum stăm cu sănătatea (o problemă ceva mai complicată!), cu giobul (na, c-am scăpat-o şi pe asta!), cu bugetul sau, de la caz la caz, cu… dragostea!

Octombrie este, se poate spune, o lună plină, descrisă cu maestrie şi-n poeziile lui Ghe. Gurău şi Vasile Zamolxeanu, dar şi instabilă. Meteorologic vorbind (am simţit-o din plin, nu?).

Aşteptăm… noiembrie! Oare ce ne va aduce?! Versurile semnate de G.Gurau, prevestesc ceva?! Ceva cu… îngheţul!
Dar luându-mă cu astrele, cu previziunile dar, mai ales, cu epigramele şi poezia, am uitat de… eterna politică! Voi aborda, desigur, şi acest aspect al vieţii. Nici nu s-ar putea altfel într-o ţară saturată de convulsii sociale, în care, alături de fotbal, mai tot românul se pricepe! Facem totuşi o mică digresiune, pentru că dacă am tot luat lunile la rând, vă cer permisiunea să ne oprim şi la Decembrie, la această lună a cadourilor, bucuriilor şi datinilor.
Sau mai ştii(?!), dacă mai este şi a alegerilor, poate va fi, pentru unii, şi a surprizelor! Plăcute sau nu, vom trăi şi vom vedea.

Nu nu vă gândiţi numai la o anumită dată, ci şi la clasa politică alcătuită din mai tot soiul (felul) de indivizi! Unii de un fel, alţii (oare cine?!) de alt fel.
Cine predomină? Clar, cei de un anumit fel! De ce nu merg lucrurile normal la noi, într-o ţară bolnavă, cum este România? Cine-i de vină?

Este simplu de răspuns. Princilala vină o poartă, aşa cum preciza filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu într-un editorial semnat în cotidianul Adevărul din 27 Septembrie a.c., cei care pot fi desemnaţi printr-unul sau mai multe dintre cvasi-sinonimele următoare, oferite generos (şi pe bază de îndelungată experienţă) de minunată limba romană … yahoo bigsmile Despre Octombrie şi ... ce va mai fi!

“Derbedei, haimanale, golani, lichele, lepre, puşlamale, secături, mitocani, lepădături, netrebnici, scârnavi, javre, jigodii, ţoape, caraghioşi, pezevenghi, cutre, pungaşi, pramatii, otrepe, escroci, nătângi, neghiobi, nătărăi, nerozi, gură-cască, fluieră-vânt, târâie-brâu, prostălăi (etc, etc-n n) – multe dintre cuvintele de mai sus sunt de origine turcă. Dar nu turcii sunt vinovaţi de larga lor răspândire pe scena noastră politică” – conchide Dl Andrei Pleşu.
Continuând, o spunem noi, că de vină-i electoratul românesc, mentalitatea acestuia, cu arhi-bine-ştiutele: “Asta-i situaţia”, “Merge şi aşa”, “Dar pe cine să alegi?”, etc, etc.

Ne mulţumim, de peste un sfert de veac, să ne tot plângem, să ne tânguim pe la toate colţurile, să ne dăm cu capul de toţi pereţii blogurilor şi Facebooku-lui că vrem linişte şi democraţie, că vrem dreptate şi justiţie liberă, independenta. Da, aşa-i, dar în rest?!

Pe fondul unei corupţii generalizate, ne pregătim, iarăşi(!) de alegeri! Ne certam şi ne turnăm unii pe alţii, tâlhărim, furăm şi … sfidam (cât se mai poate) adevărata muncă şi normalitatea mult dorită! Facem de toate, dar, în fond, mai nimic! Trăim însă cu speranţa că, cine ştie(?), odată şi odată, poate că lucrurile se vor schimba şi România, va fi România! Cu adevărat!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Despre Octombrie şi … ce va mai fi!”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 23 octombrie 2016, 11:50   [#1]

  O rugaminte:in finalul articolului trebuie sters.daca se poate, CA!Sa ramana…va fi Romania.Multumesc!:peace:

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 23 octombrie 2016, 13:31   [#2]

  Prompt si la obiect,ca de fiecare data!Mii de multumiri!Profit de ocazie si va adresez o intrebare,Dle Dan:p e cand un tutorial despre cum se pot posta pe pagina de blog si videoclipurile?Acum,pana una,alta,va doresc o Duminica placuta!…

 • ... a scris la 23 octombrie 2016, 14:11   [#3]

  Nu este necesar nici un tutorial, în conţinutul textului pe care-l trimiteţi ca “Guest Post”, puneţi pur şi simplu link-ul filmuleţului video (de pe Youtube, Vimeo, Facebook, etc)

 • Severus
  ... a scris la 23 octombrie 2016, 15:03   [#4]

  Felicitari pentru articole, Marc si Bouda, dar cel putin eu as vrea ceva mai vesel, si mai putin plictisitor. Bafta in continuare ! Fara nervi si certuri cand cineva nu e de acord cu gandurile voastre…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 23 octombrie 2016, 16:56   [#5]

  Asta-i si dorinta mea!Niciodata n-am considerat ca o parere a altcuiva,chiar daca-i total opusa celor gandite sau scrise de mine,ar putea genera un nedorit conflict,cu acuze,insulte(din pacate se mai poarta pe la anumiti indivizi!)si cu alte asemenea porniri TOTAL NECIVILIZATE!Sa speram Dle Severus, ca vom avea totusi si subiecte vesele,mai putin plictisitoare si…pe gustul tuturor!:dancing:

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 octombrie 2016, 20:35   [#6]

  Mi-e greu să caut subiecte mai vesele și mai puțin plictisitoare într-o „țară tristă plină de umor”, Severus. Când nu ești de acord cu părerile mele e de ajuns să o spui. Nu te pot „condamna” dacă ai alte concepții…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?