Desecretizarea contractului Bechtel

autostrada bechtel Desecretizarea contractului Bechtel

Desecretizarea contractului Bechtel

Mult trâmbiţata desecretizare a contractului cu Bechtel nu este decât “praf în ochii cetăţenilor”, susţine unul dintre foştii miniştrii de la transporturi, Anca Boagiu care cere guvernanţilor să facă publice, “de urgenţă”, contractele semnate cu avocaţii care au supervizat “afacerea Bechtel” şi în special “valoarea acestor contracte precum şi comisioanele încasate”. Potrivit fostului ministru al Transporturilor, desecretizarea anunţată de Guvern privind contractul încheiat de autorităţile romane cu cei de la Bechtel reprezintă “praf în ochi, marca Şova & Fenechiu”.
Cetăţenii romani au dreptul să ştie că “familia Şova, mama şi fiul, au gestionat contractele Bechtel”, spune fostum ministru. Fiul Dan Şova, prin firma sa, a reprezentat o parte contractuală, mama Şova şi partenerii săi au reprezentat cealaltă parte contractuală.

Bineînţeles că, n-a fost desecretizat contactul original semnat de Adrian Năstase, pentru a nu ieşi la iveală comisioanele grase plătite unor firme de avocatură. Dar, cum să desecretizeze acele părţi din contract, unde membri marcanţi ai PSD au încasat uriaşele comisioane ?

Deci, au fost desecretizate doar nişte clauze care modifică acordul iniţial semnat în 2003. Practic, contractul iniţial nu a fost desecretizat. Vezi aici parte din contractul cu Bechtel: http://goo.gl/jPjdkT

Categorie articol [ Economie ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Desecretizarea contractului Bechtel”

 • Vasile
  ... a scris la 1 august 2013, 16:20   [#1]

  Este clara necinstea si arivismul guvernantilor PSD,in frunte cu fostul primministru Nastase. Pacat este ca sunt inca multi naivi care inca nu s-au lamurit ce fel de oameni sunt foastii si actualii guvernanti PSD-isti.
  In alta ordine de idei vreau sa semnalizez ca in continuare platim certificatele verzi, rezervarea energiei si inca o taxa, desi prim-ministrul Victor Ponta a promis ca le va elimina. Deci din nou, acesta minte.

 • ... a scris la 1 august 2013, 17:44   [#2]

  Ia uite ce spune Dan Şova de la PSD: “Contractul cu Bechtel, cel original din 2003, a fost pierdut, nu mai poate fi găsit … nu se ştie unde este. Drept urmare, odată ce contractul original nu poate fi găsit, acesta nu poate fi desecretizat.

  Deci, e strigător la cer !!! Încă o dată, România este “o ţară fără vinovaţi” … Pentru aşa ceva, ar trebui să iasă lumea în stradă. Ne mint în faţă cu neruşinare, încearcă să-şi ascundă urmele. Cel mai păgubos contract pentru România, a fost … declarat pierdut.

  Aseară pe DigiTV, ȋn emisiunea lui Luca Niculescu, am asistat la un interviu halucinant cu ministrul Dan Şova care bate, cred, standardele oricum joase de emis bazaconii la metru pătrat, ȋn scădere continuă la noi. Am auzit două aberaţii de bază, din care se ramifică altele mai mici.

  Prima: contractul Bechtel n-a putut fi desecretizat (deci atenţie presă, care aţi scris că s-a desecretizat; nu e real, sunt doar anexele de după 2005) deoarece “nu găsim originalul la Ministerul Transporturilor”. Acuma, să te mai miri că un minister nu găseşte unul din cele mai importante şi controversate contracte publice din ultimul deceniu? Insă apare ȋntrebarea, dle Şova, cum aţi reziliat dv acest contract acum două luni, cu tam tam, plătind pe asta 30 mil euro? In baza unei copii din cele puse pe site, care sunt nişte Word-uri făcute .pdf, nesemnate şi neştampilate? De unde ştim noi că aceste copii, care nu-s scanuri după original, corespund cu originalul “de negăsit”? Dacă află Bechtel şi o dă la ȋntors cu rezilierea? Aranjaţi dv cu firma de avocatură a mamei, ce reprezintă Bechtel ȋn disputa cu dv, să ne dea ei originalul lor? Cred că ei ȋl au, ce ziceţi?

  Sursa: Sorin Ionita, hotnews.ro

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?