Democrația și ordonanțele de „urgență”

Iordache Dragnea Grindeanu PSD 2017 Democrația și ordonanțele de „urgență”

E democrație, nene! Nu știai?…

N-au trecut nici două luni de la alegerile parlamentare și nu s-a împlinit încă luna de la instalarea noului guvern, că „trenul democrației” a și schimbat macazul în miez de noapte.

Fochiștii locomotivei s-au gândit că nu le prea strică să-și forțeze menirea. Dacă tot au fost aleși de o „majoritate zdrobitoare”, de ce să nu își permită orice? De ce să fie acuzați de furt când ei sunt cei mai cinstiți trăitori ai planetei? N-au mărit ei salariul minim exact cum au promis? N-au „dat” ei pensii majorate ? N-au scăzut ei taxele?

Pentru toate aceste „merite”, nu credeți că li se cuvine din plin „dreptul” de a nu fi condamnați că-și bagă mâna până la umăr în buzunarele noastre?

Faptul că niște cetățeni nu au somn și protestează la ore târzii nu e relevant pentru ei. Câți sunt? O sută de mii? Zău că nu înțeleg care-i supărarea lor, zice Dragnea! Pe noi ne-a votat poporul, așa că ciocul mic voi ăștia de vă strigați revolta în stradă!

E democrație, taică. O democrație în cârje, aidoma celei din 1946. Atunci „doctorul” se numea Petru Groza, acum se numește Liviu Dragnea. Ordonanța asta de „urgență” e o sentință de condamnare la moarte a democrației.

Ieșiți în stradă cât mai aveți voie, că de mâine aveți un loc rezervat în pușcăriile „decongestionate” de scriitori. Aș ieși și eu, dar n-am unde. Ulița din sat e pustie…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 1 februarie 2017 in categoria Guest Post, Legislaţie, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

18 comentarii la subiectul “Democrația și ordonanțele de „urgență””

 1. Dan

  Liviu Dragnea are deja la activ o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare. Mai are încă un proces pe rol, care, dacă se mai lăsa cu o condamnare (oricât de mică), ar fi însemnat pedeapsă cu executare, respectiv nea Dragnea intra la bulău alături de Voiculescu, să-l ajute la scrisul de cărți științifice …
  Ori PSD-ul, taman acum, la doar câteva săptămâni după alegeri, încă se află (se aflau!) pe un val de simpatie populară în urma promisiunilor mărețe din campanie, alea cu măriri de pensii și salarii …
  Deci, când ar fi fost momentul propice pentru cele două ordonanțe de urgență? Fix acum, pe repede-nainte, până încă sunt pe val … Că după aia, se știe că pentru orice guvern, încrederea scade, guvernarea erodează și mai ales dacă, mai încolo, n-ar fi reușit să pună-n practică promisiunile din campanie, apăi până și fanii și electoratul PSD le-ar fi sărit în cap pentru cele două ordonanțe de urgență (grațierea și amnistia, în limbaj profan).
  Deci, d-aia au votat-o acuma, repede, repede … Să știe sigur o treabă.
  De-acu’ încolo, sunt “curați ca lacrima” …

 2. Francisc întâiul

  Știi care-i chestia, Dane? Azi împlinesc 51 de ani de trăire și se găsiră ăștia să-mi strice aniversarea. Orice-ar glăsui guvernul condus de Grindeanu (un bănățean de-al meu, băga-mi-aș!) e o minciună. Nu pot pricepe de ce românii se revoltă doar atunci când le ajunge cuțitul la os.

 3. Dan

  La Mulți Ani și multă sanatate-ți doresc!

 4. Francisc întâiul

  Mulțumesc de urare, Dane. Ce pot face în afară de mersul la somn? Noapte bună vă doresc, dragii mei.

 5. ciubotaru marc

  Multi, multi ani, “batrane” junior! Sanatate si bafta !Restul ne ofera altii!
  O seara linistita in suflet si inca odata LA MULTI ANI!

 6. Francisc întâiul

  Am încercat să dorm, dar nu pot. Nu se lipește somnul de mine. Nu pot dormi când alții sunt în stradă. Nu pot să fiu indiferent în fața imposturii.

  Băieții ăștia „deștepți” merită un pumn în gură, fără nicio îndoială. Chestia e că am ratat ocazia. Puteam să le tragem o ștampilă de nu se vedeau, dar am preferat să nu alegem, că n-aveam ce, nu-i așa?

 7. Nicu

  Vai, tocmai am aflat ca nenea Grindeanu e banatean! si eu care credeam ca e moldovean (ca mine) s-au oltean, dar “bananatul e fruncea”…

 8. Francisc întâiul

  Banatul era cândva „fruncea”, dar nu mai e, domnule Nicu. N-are cum să fie când indivizi ca alde Grindeanu îi fac pe bănățeni de rușine. Paorii Banatului nu sunt de acord…

 9. Francisc întâiul

  Uite că am ajuns „fruncea” Europei, devreme ce situația din România e dezbătută în Parlamentul European.

  Acest guvern merită premiat: ne-a făcut celebri pe continent!

 10. jpm

  Astazi, tocmai am aflat de la televizor, D-l Ministru al Justiei a delegat un subsecretar de sa-i tina locul pentru 10 zile. Oare de ce s-a dat la fund fara nicio explicatie? Mai cunoastem pe unul care s-a dat la fund. Il stiti?
  Mai sa fie. S-or fi imbolnavit?

 11. Dan

  S-a îmbolnăvit subit… pentru zece zile. Fix pentru zece zile, atât ţine boala ministrului.

 12. Francisc întâiul

  Eu cred că nu mai apucă să se așeze în scaunul de ministru după „înzdrăvenire”. Aoleu, ce cuvinte reușesc să prind între ghilimele…

 13. ciubotaru marc

  Parca te felicitasem si eu,Francisc?!Gresesc?Sigur!Asta o spun… tot eu!..Cat despre ce s-a intamplat si se-ntampla acolo,in strada(si nu numai),intr-un proxim articol!

 14. Francisc întâiul

  Grăbește-te cu articolul, Marcele, că nu se știe! Poate că mâine vor fi toți cetățenii în stradă. Exagerez (sper că te-ai prins de poantă): la câte străzi avem în România mira-m-aș să încapă toți purtătorii de buletin.

  Mă felicitaseși aseară (îți mulțumesc!), da´ știi ce-mi place? Faptul că un ardelean cu nume maghiar e gazda perfectă pentru ca un bănățean colonizat să facă schimb de păreri cu un moldovean.

  Ce exemplu mai bun de conviețuire ne putem dori? Până la PSD, desigur…

 15. ciubotaru marc

  Cu asa… gazda, mai mare dragul sa faci nu numai schimburi de pareri! Cred ca armonia, colaborarea, dialogul deschis si sincer, trebuie sa ne caracterizeze pe toti cei care apelam la o asa gazda, nu? Asa ca, cei care, eventual, ne citesc, ar trebui sa procedeze-n tocmai. Toti, indiferent de natie sau zona a tarii, vom avea numai de casigat!…

 16. ciubotaru marc

  Inca o precizare, Francisc. Intr-adevar, sunt moldovean, prin nastere. In rest, nici eu nu mai stiu ce-s!? :-?

 17. Francisc întâiul

  Și eu mă cred bănățean, da´nu-s. M-am născut în Banat, dar strămoșii mei se trag din Bohemia. Dracu´i-a pus să se stabilească în Banatul de munte.

  Dar când aud că Grindeanu se crede bănățean văd roșu în fața ochilor. Eu sunt a șaptea generație trăitoare pe aceste meleaguri, el e născut dintr-o mamă din Valea Almăjului și un tată oltean.

  Până la urmă, nu contează unde te-ai născut. Important e să ai coloană vertebrală. Iar Grindeanu ăsta nu are.

 18. Dan

  Zice un proverb că “nu contează ce culoare are pisica, şoareci să prindă“. Ei bine, şobolanii ce stăteau ascunşi până azi mai spre prânz, au ieşit la lumină … aka “la declaraţii”. De presă. Şi dau dovadă de un tupeu ieşit din comun!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro