Democrația și ordonanțele de „urgență”

Iordache Dragnea Grindeanu PSD 2017 Democrația și ordonanțele de „urgență”

E democrație, nene! Nu știai?…

N-au trecut nici două luni de la alegerile parlamentare și nu s-a împlinit încă luna de la instalarea noului guvern, că „trenul democrației” a și schimbat macazul în miez de noapte.

Fochiștii locomotivei s-au gândit că nu le prea strică să-și forțeze menirea. Dacă tot au fost aleși de o „majoritate zdrobitoare”, de ce să nu își permită orice? De ce să fie acuzați de furt când ei sunt cei mai cinstiți trăitori ai planetei? N-au mărit ei salariul minim exact cum au promis? N-au „dat” ei pensii majorate ? N-au scăzut ei taxele?

Pentru toate aceste „merite”, nu credeți că li se cuvine din plin „dreptul” de a nu fi condamnați că-și bagă mâna până la umăr în buzunarele noastre?

Faptul că niște cetățeni nu au somn și protestează la ore târzii nu e relevant pentru ei. Câți sunt? O sută de mii? Zău că nu înțeleg care-i supărarea lor, zice Dragnea! Pe noi ne-a votat poporul, așa că ciocul mic voi ăștia de vă strigați revolta în stradă!

E democrație, taică. O democrație în cârje, aidoma celei din 1946. Atunci „doctorul” se numea Petru Groza, acum se numește Liviu Dragnea. Ordonanța asta de „urgență” e o sentință de condamnare la moarte a democrației.

Ieșiți în stradă cât mai aveți voie, că de mâine aveți un loc rezervat în pușcăriile „decongestionate” de scriitori. Aș ieși și eu, dar n-am unde. Ulița din sat e pustie…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

protest anti gratiere amnistie 22 ianuarie 2017 coloana protestatari kisellef Democrația și ordonanțele de „urgență”

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

18 comentarii la “Democrația și ordonanțele de „urgență””

 • ... a scris la 1 februarie 2017, 18:43   [#1]

  Liviu Dragnea are deja la activ o condamnare de 2 ani de închisoare cu suspendare. Mai are încă un proces pe rol, care, dacă se mai lăsa cu o condamnare (oricât de mică), ar fi însemnat pedeapsă cu executare, respectiv nea Dragnea intra la bulău alături de Voiculescu, să-l ajute la scrisul de cărți științifice …
  Ori PSD-ul, taman acum, la doar câteva săptămâni după alegeri, încă se află (se aflau!) pe un val de simpatie populară în urma promisiunilor mărețe din campanie, alea cu măriri de pensii și salarii …
  Deci, când ar fi fost momentul propice pentru cele două ordonanțe de urgență? Fix acum, pe repede-nainte, până încă sunt pe val … Că după aia, se știe că pentru orice guvern, încrederea scade, guvernarea erodează și mai ales dacă, mai încolo, n-ar fi reușit să pună-n practică promisiunile din campanie, apăi până și fanii și electoratul PSD le-ar fi sărit în cap pentru cele două ordonanțe de urgență (grațierea și amnistia, în limbaj profan).
  Deci, d-aia au votat-o acuma, repede, repede … Să știe sigur o treabă.
  De-acu’ încolo, sunt “curați ca lacrima” …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 februarie 2017, 19:01   [#2]

  Știi care-i chestia, Dane? Azi împlinesc 51 de ani de trăire și se găsiră ăștia să-mi strice aniversarea. Orice-ar glăsui guvernul condus de Grindeanu (un bănățean de-al meu, băga-mi-aș!) e o minciună. Nu pot pricepe de ce românii se revoltă doar atunci când le ajunge cuțitul la os.

 • ... a scris la 1 februarie 2017, 19:05   [#3]

  La Mulți Ani și multă sanatate-ți doresc!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 februarie 2017, 19:38   [#4]

  Mulțumesc de urare, Dane. Ce pot face în afară de mersul la somn? Noapte bună vă doresc, dragii mei.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 1 februarie 2017, 20:36   [#5]

  Multi, multi ani, “batrane” junior! Sanatate si bafta !Restul ne ofera altii!
  O seara linistita in suflet si inca odata LA MULTI ANI!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 februarie 2017, 22:12   [#6]

  Am încercat să dorm, dar nu pot. Nu se lipește somnul de mine. Nu pot dormi când alții sunt în stradă. Nu pot să fiu indiferent în fața imposturii.

  Băieții ăștia „deștepți” merită un pumn în gură, fără nicio îndoială. Chestia e că am ratat ocazia. Puteam să le tragem o ștampilă de nu se vedeau, dar am preferat să nu alegem, că n-aveam ce, nu-i așa?

 • Nicu
  ... a scris la 1 februarie 2017, 23:46   [#7]

  Vai, tocmai am aflat ca nenea Grindeanu e banatean! si eu care credeam ca e moldovean (ca mine) s-au oltean, dar “bananatul e fruncea”…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 februarie 2017, 1:35   [#8]

  Banatul era cândva „fruncea”, dar nu mai e, domnule Nicu. N-are cum să fie când indivizi ca alde Grindeanu îi fac pe bănățeni de rușine. Paorii Banatului nu sunt de acord…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 februarie 2017, 10:37   [#9]

  Uite că am ajuns „fruncea” Europei, devreme ce situația din România e dezbătută în Parlamentul European.

  Acest guvern merită premiat: ne-a făcut celebri pe continent!

 • jpm
  ... a scris la 2 februarie 2017, 12:18   [#10]

  Astazi, tocmai am aflat de la televizor, D-l Ministru al Justiei a delegat un subsecretar de sa-i tina locul pentru 10 zile. Oare de ce s-a dat la fund fara nicio explicatie? Mai cunoastem pe unul care s-a dat la fund. Il stiti?
  Mai sa fie. S-or fi imbolnavit?

 • ... a scris la 2 februarie 2017, 13:03   [#11]

  S-a îmbolnăvit subit… pentru zece zile. Fix pentru zece zile, atât ţine boala ministrului.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 februarie 2017, 13:41   [#12]

  Eu cred că nu mai apucă să se așeze în scaunul de ministru după „înzdrăvenire”. Aoleu, ce cuvinte reușesc să prind între ghilimele…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 2 februarie 2017, 13:59   [#13]

  Parca te felicitasem si eu,Francisc?!Gresesc?Sigur!Asta o spun… tot eu!..Cat despre ce s-a intamplat si se-ntampla acolo,in strada(si nu numai),intr-un proxim articol!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 februarie 2017, 14:46   [#14]

  Grăbește-te cu articolul, Marcele, că nu se știe! Poate că mâine vor fi toți cetățenii în stradă. Exagerez (sper că te-ai prins de poantă): la câte străzi avem în România mira-m-aș să încapă toți purtătorii de buletin.

  Mă felicitaseși aseară (îți mulțumesc!), da´ știi ce-mi place? Faptul că un ardelean cu nume maghiar e gazda perfectă pentru ca un bănățean colonizat să facă schimb de păreri cu un moldovean.

  Ce exemplu mai bun de conviețuire ne putem dori? Până la PSD, desigur…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 2 februarie 2017, 18:26   [#15]

  Cu asa… gazda, mai mare dragul sa faci nu numai schimburi de pareri! Cred ca armonia, colaborarea, dialogul deschis si sincer, trebuie sa ne caracterizeze pe toti cei care apelam la o asa gazda, nu? Asa ca, cei care, eventual, ne citesc, ar trebui sa procedeze-n tocmai. Toti, indiferent de natie sau zona a tarii, vom avea numai de casigat!…

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 2 februarie 2017, 18:29   [#16]

  Inca o precizare, Francisc. Intr-adevar, sunt moldovean, prin nastere. In rest, nici eu nu mai stiu ce-s!? :-?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 2 februarie 2017, 19:39   [#17]

  Și eu mă cred bănățean, da´nu-s. M-am născut în Banat, dar strămoșii mei se trag din Bohemia. Dracu´i-a pus să se stabilească în Banatul de munte.

  Dar când aud că Grindeanu se crede bănățean văd roșu în fața ochilor. Eu sunt a șaptea generație trăitoare pe aceste meleaguri, el e născut dintr-o mamă din Valea Almăjului și un tată oltean.

  Până la urmă, nu contează unde te-ai născut. Important e să ai coloană vertebrală. Iar Grindeanu ăsta nu are.

 • ... a scris la 2 februarie 2017, 21:39   [#18]

  Zice un proverb că “nu contează ce culoare are pisica, şoareci să prindă“. Ei bine, şobolanii ce stăteau ascunşi până azi mai spre prânz, au ieşit la lumină … aka “la declaraţii”. De presă. Şi dau dovadă de un tupeu ieşit din comun!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?