Democraţia americană, un model care nu trebuie urmat!

democratia americana Democraţia americană, un model care nu trebuie urmat!

Democraţia americană, nu este un model!

Ca un preambul pentru cine cunoaşte istorie, fraza următoare probabil că va fi înţeleasă în totalitate. Spunea cineva (citez): “Trăim vremuri ciudate … în care Germania vrea pace, iar Israelul vrea război“. Pare-se că istoria se uită ori este percepută selectiv şi unele popoare reţin din ea doar chestiile care le convin.

Americanii încearcă de decenii bune să impună democraţie în lume, cu bâta. De ce? Pentru că pot. De ce pot? Asta e simplu: pentru că au cea mai puternică armată din lume, pentru că au cea mai puternică economie din lume, pentru că dispun de cele mai avansate tehnologii.
Ei bine, principiul în sine este extrem de discutabil, respectiv acela de “pentru că pot“. De asemenea este la fel de discutabil şi principiul “pentru că, aşa cred eu că este bine“. Pentru că, în fond … aşa fac americanii.

Anyway, realitatea de zi cu zi ne demonstrează faptul că, democraţia americană nu este nici pe departe un model de urmat. Cel puţin, nu în viziunea mea … iar România, ar trebui să se uite mult mai aproape, către statele europene, civilizate. Aş aminti ca exemplu, Germania. Nu spun că este modelul “perfect” de democraţie, are şi acesta neajunsurile lui, însă categoric dacă aş putea alege modelul de democraţie, între cel american şi cel german aş alege cu ochii închişi modelul german … Iar unul dintre multele motive, ar fi şi acesta:

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 14 mai 2015 in categoria Alte subiecte, Social, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Democraţia americană, un model care nu trebuie urmat!”

 1. Francisc

  Alea sunt cazuri. Apar cazuri de brutalitate a poliției pe lună. Însă, hai să vedem cât e de mare toată America asta, ca să înțelegem.
  Sau ai vrea să fie ca-n România:

 2. JoinT

  Din aceasta filmare se vad si cateva abuzuri, din altele nu se intelege nimic, doar violenta politiei. Dar conjunctura in care apar aceste violente e neclara. Or fi si printre politistii lor nebuni, dar…toata lumea stie ca nu e de glumit cu politia acolo. La noi orice cocalar isi bate joc de orice agent, politia nu este respectata pentru ca legea e de 2 lei. Nu au mijloace de aparare, le e teama sa scoata arma s-o foloseasca….etc
  Apar o gramada de filmari pe net, in care politia prin agent este bataia de joc a unui “viteaz”. Viteaz care are IQ subunitar, sta la Mall toata ziua, vinde hasis, …ar mai fi mult de spus aici la caracterizare. Comentariile si obrazniciile lor in primul rand ca individ trebuie respinse de societate. Eu care respect legea sunt de acord cu acest tip de comportament din partea politiei in cazul in care X s-ar opune, ar aduce injurii, …etc. Atunci cand incalc legea, sunt constient ca daca sunt prins trebuie sa platesc si ma supun.
  Mai mult decat atat, pana acum, nici macar un politist nu a abuzat de nimic in fata mea, Nici ca era de la circulatie, nici ca era de la ordine publica. Cu altii n-am avut de a face. Unul singur de la ordine publica a fost obraznic, asta cu multi ani in urma, l-am servit la fel.

 3. aurel

  POLITISTII ROMANI AU FOST ATRASI DE CE ERA SUB FUSTA CELOR DOUA TINERE.

 4. Marius

  Cocalari de RM. Atat ei, cat si pitipoancele.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale