Demagogia din politica romaneasca

Adevaratii demagogi din politica romaneasca

guvern Demagogia din politica romaneasca

Sunt pur si simplu uimit de “abilitatea” la care au ajuns politicienii romani, de a minti “in fata” poporul roman, cu zambetul pe buze …

Chestiunea asta cu “zambetul pe buze” a fost asimilita dupa “89 cu Ion Iliescu, considerat de multi un “politician desavarsit” … De ce ? Indiferent de avea de spus sau ce declaratii facea, o facea “cu zambetul pe buze” …

dacia zambetul lui iliescu Demagogia din politica romaneasca

Sa nu uitam ca, in urma cu vreo cativa ani de zile, un anumit model de Dacia 1300 a fost numita “Zambetul lui Iliescu“, dupa forma grilajului din fata capotei …

Iar aici, nu pot sa nu ma gandesc la o celebra zicala romaneasca, care spune ca, “romanul stie sa faca haz de necaz” …

Haideti sa vedem acum definitia demagogiei asa cum apare ea in Dictionarul explicativ al limbii romane:

DEMAGOGÍE, demagogii, s.f. = Înșelare a opiniei publice prin promisiuni mincinoase, discursuri bombastice etc., practicată de cineva pentru a-și crea popularitate; purtare de demagog. – Din fr. démagogie.
Sursa: DEX ‘98

Cam asta se intampla si acum (din nou), in politica romaneasca … Partidele din opozitie, respectiv PSD si PNL, i-au “tocat” marunt pana acum pe cei de la guvernare (PDL-ul) datorita masurilor pe care vrea sa le ia guvernul in legatura cu masurile de austeritate pe care vrea sa le ia executivul.

Au venit cu o motiune de cenzura, care daca va trece va duce la caderea guvernului. Insa nici unul dintre partidele din opozitie de fapt, nu-si doresc ca motiunea sa treaca ! PSD-ul a spus-o clar, ca nu vrea sa intre la guvernare, acum, ci doar la alegerile parlamentare care vor urma (daca vor castiga alegerile). Sunt constienti ca este un moment foarte greu pentru tara, si ca nici ei de fapt nu au solutii pentru iesirea Romaniei din criza, insa continua cu declaratii demagogice pentru ca au prins un moment foarte bun sa castige simpatia populatiei, nemultumita de masurile de austeritate anuntate de actualul guvern….

PNL-ul, in momentul in care a fost intrebat de catre jurnalisti daca sunt dispusi sa-si asume guvernarea, iar Crin Antonescu daca este “dispus” sa preia functia de prim-ministru, a inceput deja sa bata “in retragere”, si sa spuna ca, de fapt chiar daca vor veni ei la guvernare, nu inseamna ca vor fi rezolvate problemele economice ale Romaniei, ca de fapt datorita faptului ca pana acum Romania a fost condusa dezastruos, ei nu vor putea rezolva problemele cu care se confrunta acum Romania …

Va rog sa cititi inca o data definitia demagogiei, si sa comparati comportamentul celor doua partide, PSD si PNL …

Unde a gresit si PDL-ul ? PDL-ul a gresit prin faptul ca nu a reusit sa-si faca curatenie in propria ograda, si sa renunte la favorizarea in diverse situatii si prin diferite metode, a clientelei de partid, o meteahna transpartinica a politicienilor. A doua chestiune cu care personal nu sunt de acord in ceea ce priveste politica PDL-ului, este cota unica de impozitare si anumite masuri de dreapta care nu-si au locul intr-o perioada de criza economica. Pensiiile si salariile din institutiile bugetare ar trebui sa aiba un anumit plafon, diferenta uriasa dintre extremitati nu este in regula! Nu se poate ca, un pensionar sa ia 3.000.000 lei vechi pensie, iar altul sa ia 300.000.000 lei vechi pensie !!! Diferenta este uriasa, ar trebui sa existe un plafon minim si un plafon maxim, atat la pensii cat si la salarii.

Unde a mai gresit PDL-ul: – Nu se poate sa te atingi de acele pensii care sunt sa zicem, sub 1000 RON (10 milioane de lei vechi) .. Aici am dat doar un exemplu, plafonul acesta este discutabil … Si va spun si de ce… Pensionarii nu au o alta alternativa ! Daca pe un bugetar il da afara, foarte bine, oricum trebuie facut curatenie in sistemul bugetar, nu are decat sa mearga sa se angajeze la privat, sa invete ce inseamna cu adevarat concurenta in economia de piata. Pensionarul insa, ce alternativa are ? NICI UNA ! Unde sa mai mearga el sa munceasca ? Mai poate, oare sa faca asta ? …

“Curatenia” in sistemul bugetar a fost o chestiune pe care pana acum, nici un partid nu a fost in stare sa si-o asume. De ce ? Ar fi pierdut voturi, ar fi pierdut alegeri … “Curatenia” si eficientizarea sistemului bugetar, a tuturor institutiilor statului, ar fi trebuit facuta cu multi ani in urma, inca pe vremea cand PSD-ul era la guvernare, insa nu au fost in stare sa-si asume asta …

Categorie articol [ Politica ]
Tagged with: [ , , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?