Degringoladă, dar şi totală nepricepere!…

fotbal romania steaua fcsb Degringoladă, dar şi totală nepricepere!...

Eu zic (dar și alții ) că și una, dar și cealaltă. Mai ales “cealaltă cauză”, ce incumbă pe lângă totala lipsă de elementare cunoștințe în domeniu și o continuă fugă după bani. Bani, bani și iarăși bani, pentru o imediată îmbogățire, așa cum spunea și spune mereu în orice ocazie (inclusiv pe la tv-urile favorite) a tot cunoscătorul domn (oare? ) Gigi Becali. Pe ‘mnealui, fotbalul, sportul în general, nu-l interesează absolut deloc și nici “nu-s fraier să-mi consum banii mei, așa, aiurea” – cum scria și prin ziarele de specialitate. “Io, zice el, sunt patron și fac ce vreu cu banii mei. Cine vrea să joace sau să antreneze la mine, trebuie să știe fotbal. Dacă nu, afară! Eu nu discut. Dau comenzi și atât! Cine nu le ia în seama, tot afară…” Și cum oricine știe că “gura păcătosului, adevăr grăiește“, așa a și făcut și face! Așa a reușit guralivul să schimbe antrenorii ca pe bandă rulantă, să aducă toți copiii și tinereii care-s numai buni de vândut, să îndepărteze (prin vânzare sau reziliere de contract), mulți fotbaliști valoroși și să transforme o echipa, ani și ani în fruntea fotbalului autohton, într-o adunătură de anonimi, străini de orice talent, incapabilă să învingă până și pe niște diletanți, dar – paradoxal – mai pricepuți și mai cu chemare în acest fenomen, de mare popularitate. FCSB-ul de astăzi a ajuns o anonimă. Fără susținători (cândva cu milioanele!), fără antrenor (oricine fuge ca de dracu’), fără teren propriu (nevoită să parcurgă mereu zeci, sute și mii de kilometri că să joace… pe teren propriu!) etc etc, în schimb cu un patron… multilateral dezvoltat financiar și care, în șiretenia sa, a avut inspirația să transforme o echipă de mare tradiție și binecunoscută-n lume, într-un veritabil talcioc sau chiar un fel de… târg de sclavi, așa cum își consideră el proprii jucători cu care, tot ‘mnealui spune, face ce vrea! Cine se opune, AFARĂ! Și după cum se scrie și pe site-ul “Gazeta Sporturilor”, de sâmbătă, 3 august a.c. – “FCSB nu se mai regăsește. Gigi Becali schimbă antrenori pe bandă rulantă și face transferuri fără cap. Roș-albaștrii au ajuns, iarăși, într-o situație ciudată, fără antrenor în startul unui campionat în care vor titlul și cu patronul dezlănțuit pe la TV.

Roș-albaștrii au pierdut tot! Nu mai au casă, nu mai au siglă, nu mai au nici palmares, nu mai au nici suporteri! Echipa lui Gigi Becali – titrează același site – se mută dintr-un oraș în altul atunci când trebuie să joace meciurile considerate… pe teren propriu. La Giurgiu evoluează în cupele europene, iar la Pitești joacă în Liga 1. Suporterii s-au săturat și ei de degringolada de la echipă și puțini mai sunt cei care fac deplasarea „acasă” pâna la Pitești sau Giurgiu. Un singur antrenor a rezistat mai puțin decât Bogdan Andone în relatia cu Gigi Becali. Victor Pițurcă, în vara lui 2010, a renunțat după numai două partide, deși Becali l-a implorat la acea vreme să continue. În această ierarhie inedită, în care au fost luați în calcul doar tehnicienii care au fost dați afară sau au renunțat prin demisie, nu și cei care au avut statut de interimar, se află nume de lux precum Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu…“.

Însă Gigi Becali “inovatorul” năvalnic, a mai bifat o premieră! Patronul a purtat o discuție intensă cu directorul sportiv Mihai Stoica, prietenul său, legată de schimbarea lui Bogdan Andone chiar în ziua în care roș-albaștrii jucau returul cu Alashkert din turul doi preliminar al Europa League, scor 2-3! “Trebuie să aducem un antrenor pâna la urmă. Andone e un băiat bun, dar n-avem ce să facem“, a transmis Gigi Becali.
Acum? Acum Devis Mangia și Walter Zenga sunt variantele pe care Becali le ia în calcul pentru a numi un antrenor. Primul pe listă este fostul tehnician al Craiovei, în vreme ce Walter l-ar fi informat pe latifundiar, prin intermediari, că e dispus totuși să revină, cu orice risc posibil, chiar și-n 2-3 zile! C’așa-i în fotbal, mai ales la marele credicios.
Am fost la biserică. Acum mă apuc de treabă“. Aceasta a fost declarația lui Gigi Becali pentru gsp.ro, oferită, atunci când a fost întrebat dacă a decis ceva în privința noului “principal”.

Care vor fi însă efectele… treburilor dumnealui (făcute cu cap, nu doar așa la întâmplare), le veți află, probabil, cât de curând! Bani să iasă. În rest, Dumnezeu cu mila!… Vai, vai, FCSB!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Degringoladă, dar şi totală nepricepere!…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 21:26   [#1]

  Peste câteva momente joacă ai noștri cu ai mei ( pentru cei care încă nu au aflat, sunt ceh de naționalitate). Mlada Boleslav e un fel de Viitorul Constanța (mladá în traducere înseamnă tânără).

  În seara asta nu am nimic de pierdut pentru că oricare dintre echipe câștigă, am motiv de bucurie. M-aș bucura mai mult dacă învingătoare ar fi FCSB (chiar dacă nu-mi place deloc de Becali). Hai să vedem…

 • ... a scris la 8 august 2019, 21:40   [#2]

  Poftă… mare! :))

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 22:35   [#3]

  Nu se pune niciodată problema să nu am poftă, Dane. Berea e pentru mine un „aliment” fără de care nu pot exista.

  E pauză la Giurgiu și tot ce pot comenta e că „Steaua” noastră cea de toate zilele a jucat o repriză de parcă ar fi evoluat (nicio legătură cu evoluția) în deplasare. Rău de tot am ajuns dacă nici în fotbal nu mai suntem în stare să ne impunem!

  Hai că începe a doua repriză. Sper să nu mi se termine rezerva de bere până nu se gată jocul…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 23:42   [#4]

  Fotbalul românesc e pre sulă, la fel ca speranțele mele. 1-1, 0-2 și 0-0 sunt scorurile cu care visăm să cucerim Europa după ce am jucat acasă meciurile tur.

  Nici nu e de mirare. Atâta vreme cât suntem conduși de „competenți” precum doamna Dăncilă ce pretenții să avem?

  Iarăși am exagerat cu berea… Somn ușor, prieteni…

 • ... a scris la 9 august 2019, 0:24   [#5]

  Noapte bună! (:|

 • marc
  ... a scris la 9 august 2019, 17:00   [#6]

  Unu,doi,un doi,asa-i fotbalul la noi!Unu” daca parca mai joaca,2-3 se fac,ca …joaca ,iar ceilalti -ca pe toloaca! O batuta tot pe loc,cu oierul la mijloc.Omul care stie toate si le spune ca la carte,ca titlu’ e prea departe si ca FCSB-ul,adica echipa lui,e de rasul targului!….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 august 2019, 22:06   [#7]

  Tocmai am văzut o repriză excelentă făcută de Poli Iași împotriva „câinilor” din Ștefan cel Mare. E primul meci al moldovenilor pe care îl urmăresc și trebuie să spun că îmi place felul în care joacă. Dinamo, cu „fotbalul” pe care îl etalează, nu poate avea pretenții la victorie…

  Cred că dacă moldovenii jucau aseară în același stil cu Mladá Boleslav, îi tupăiau de le suna apa în cap.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?