Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!

maramures peisaj natura padure munti Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!

Fotografia de mai sus a fost publicată pe Facebook de cineva, iar explicaţiile despre ce reprezintă această fotografie erau următoarele (citez):

Nu e Elveţia, este Maramureşul!!! Bună dimineaţa!!!
(Fotografia este făcută în localitatea Valea Vişeului din Maramureş.)

Şi din nou mi-am adus aminte că avem o ţară frumoasă, dar care se degradează pe zi ce trece. Unul dintre motivele principale care duc la această degradare, este faptul că ne batem joc de frumuseţile pe care natura ni le-a oferit pe tavă şi de care nu ştim să profităm inteligent. Iar cea mai mare parte din vină pentru această situaţie o poartă autorităţile statului român, unde ori sunt nişte incompetenţi care nu-şi fac datoria, ori sunt nişte şpăgari nenorociţi. Dacă vă uitaţi puţin la imaginea de mai sus, veţi vedea începutul de “chelie” foarte asemănătoare cu cele care apar la oameni (acele “găuri în păr”: vezi aici) cel mai adesea din cauza stresului mare (cunosc câteva persoane care au ori au avut această “boală”).

Dacă statul român şi-ar da interesul să protejeze aceste frumuseţi naturale şi să ajute la dezvoltarea infrastructurii şi a turismului în zonele extrem de frumoase (dar puţine la număr) pe care România încă le mai are, am putea profita atât noi cât şi urmaşii noştrii de rezultatele acestor eforturi. Şi statul ar putea s-o facă, foarte simplu, prin nişte legi extrem de aspre care să-i pedepsească pe cei care fac defrişări ilegale, indiferent că vorbim de persoane fizice ori de societăţi comerciale. De exemplu, pentru persoanele fizice şi pentru proprietarii societăţilor comerciale, 15 ani de închisoare cu executare şi fără drept de eliberare înainte de termen! Iar societatea comercială în cauză, naţionalizată ori confiscată silit şi scoasă la vânzare! Să vedem atunci, cine va mai avea curajul să taie ilegal pădurile României !?

Da, multe persoane fizice ori societăţi au nevoie de lemm. Aici, tot statul ar fi cel care ar trebui de asemenea să susţină prin diverse legi şi facilităţi, producţia de “lemn industrial” cu randament bun!

Fără o astfel de organizare, în scurt timp, munţii şi pădurile României vor arăta aşa cum deja arată în multe locuri din ţară … adică, aşa (imagini din munţii Carpaţi, România):

Tăieri de păduri: Făgăraş, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer, Leaota

paduri defrisate 01 Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!
paduri defrisate 04 Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!
paduri defrisate 05 Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!
paduri defrisate 06 Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!

Sursa foto: Alex Găvan (Facebook).


Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Defrişarea pădurilor ar trebui extrem de aspru pedepsită!”

 • Paul
  ... a scris la 22 aprilie 2016, 16:09   [#1]

  Trebuie sa te pricepi la domeniu; in Romania, ministresele fufe din partidul detinatorului de cadane Tariceanu -- liberalul rosu -- cum nu au facut nimic, cum nu au facut nici ministrii anteriori. Pentru incultii din politica, Ministerul Mediului era doar o imparteala pe algoritm politic.

 • jpm
  ... a scris la 23 aprilie 2016, 13:20   [#2]

  Mi-a placut articolul.

 • Severus
  ... a scris la 24 aprilie 2016, 10:01   [#3]

  Este o problema generala pe toata tara, pacat ca nu tratam aceasta boala.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?